Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Alleen internet vergelijken mei 2024

Vroeger kozen veel mensen voor een alles-in-1 pakket. Je combineert dan TV, Internet en Bellen in één pakket voor een extra scherpe prijs. De realiteit in 2024 is heel anders. Steeds minder mensen kiezen nog voor een vaste telefoonlijn. Met je mobiele telefoon kan je immers ook prima uit de voeten. En we kijken met z’n allen steeds minder televisie. We kijken nu steeds vaker via Youtube, Netflix, HBO, Videoland, Uitzending Gemist of andere streamingdiensten naar onze favoriete programma’s, films en series. 

De opkomst van het Internet Only pakket
Met alleen internet kan je tegenwoordig ontzettend veel. Via internet kan je veel programma’s terugkijken. NPO 1, 2 en 3 is zelfs standaard via Internet te bekijken, ook als je geen TV-abonnement hebt!

 • Via internet kijk je gratis NPO 1, 2, 3, uitzending gemist
 • Ook commerciële zenders als RTL 4, SBS 6 en Veronica kan je via internet gratis terugkijken
 • We bellen ook steeds vaker via internet. Denk maar aan Skype of WhatsApp
 • Kortom: een internet-voor-thuis abonnement volstaat voor veel meer gezinnen

Wat is nu een geschikte provider en een betaalbaar pakket? Via onze Internetpakketten-vergelijker kom je daar heel snel achter. Vul hieronder jouw gegevens in, en vind in een paar minuten het goedkoopste internetabonnement dat bij jou past! Het is belangrijk om wel even je postcode in te vullen. De beschikbaarheid van internet providers in Gelderland of Friesland kan weer anders zijn dan in Zuid-Holland of Groningen. 

Heb ik dan geen TV nodig?
Het aantal uren dat we dagelijks nog naar TV kijken neemt drastisch af. Via andere kanalen is er zo ontzettend veel content beschikbaar. Bekijk eens kritisch voor jezelf: hoeveel uur per week kijk ik eigenlijk TV? Wanneer je je beseft dat de beeldbuis vrijwel nooit is afgestemd op NPO 1, RTL4 of SBS6 dan zou je eens kunnen overwegen om je TV-abonnement te schrappen. Bevalt het niet? Dan kan je dit natuurlijk heel eenvoudig weer aanzetten naar een goedkoop Internet en TV pakket

Internet only, hoe bevalt dat?

Het klinkt misschien raar om helemaal geen televisie meer in je pakket op te nemen. Maar in de praktij zul je er al snel achterkomen dat dit helemaal niet zo gek is. Zeker wanneer jij geen typische TV-kijker bent, dan is dit een interessante geldbesparing. Maar kan ik via Internet wel meepraten over alle populaire dingen die voorbij komen op TV? Geen zorgen!

 • Via NPO.nl en de NPO App kijk je 24/7 gratis naar NPO 1, 2 en 3
 • Via NPO Uitzending Gemist kijk je de meeste tv-programma’s nog 7 dagen terug
 • Daarbij zitten ontzettend veel spannende series en documentaires. 
 • Via RTL Gemist en Kijk, kun je ook programma’s van SBS6, Net5, Veronica, RTL4, RTL 5 en RTL 7 terugkijken. Live kijken is niet mogelijk met een “internet-only abonnement”. 
 • Houd je van series en films? Neem dan een abonnement bij Netflix of Videoland. Voor €10,00 per maand kijk je onbeperkt naar alle populaire films en series. Je mist niks, er is geen reclame en je kunt bent altijd op de hoogte van de meest populaire titels. 

Waarom alleen internet afsluiten?

Wij verwachten dat de komende jaren steeds meer Nederlands kiezen voor een goedkoop internet-only abonnement. Dat kan zijn ADSL tot 200 Mbit, Kabel tot 400 Mbit of glasvezel tot 1000 Mbit. Wat zijn nu de belangrijkst redenen om voor een alleen internet abonnement te gaan?

 1. Het is heel goedkoop. Bij Tele2 of Online.nl vind je supergoedkope en snelle pakketten. Je betaalt niet meer voor interactieve TV. 
 2. Je zit ’s avonds minder snel doelloos op de bank te zappen. Als je geen digitale TV hebt ga je veel doelbewuster op zoek naar programma’s, films of series die je echt leuk vindt
 3. Het geld dat je bespaart kan je natuurlijk gebruiken voor een Netflix of Videoland abonnement. Maar ook gratis kan je ontzettend veel content kijken via o.a. NPO Gemist, RTLXL en Kijk.