Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Snelste Internet Provider juni 2024

Ben jij op zoek naar de snelste internet provider van Nederland? Dan ben je bij internethunter.nl aan het juiste adres. Wij vergelijken alle grote internet aanbieders van Nederland met de snelste verbinding. De contracten beginnen bij 40mb/s n lopen tot 500 mb/s of zelfs 1.000mb/s. Op deze pagina bespreken we alles over downloaden en uploaden en bij welke leverancier je een razendsnel abonnement voor internet kunt afsluiten. Ook in juni 2024 zijn er weer diverse aanbiedingen beschikbaar waardoor je voordelig kunt internetten, televisie kijken en telefoneren met de huistelefoon. Zowel met alles in 1 pakketten als alleen internet of een pakket met televisie. Dit alles op ADSL, kabel of glasvezel netwerken. Door eerst onze postcodecheck uit te voeren kun je zelf bekijken wat de snelste internetprovider op jouw adres is.

Snelle internet abonnementen vergelijken

Op dit moment zijn er diverse providers die je kunnen helpen aan abonnementen met 400 mb/s, 500 mb/s of zelfs 1.000 mbit per seconde. Deze verbindingen zijn niet overal in Nederland haalbaar en kan per regio sterk verschillen. Dit komt doordat glasvezel / fiber niet overal aangesloten kan worden en veel huishoudens nog werken met een DSL lijn (voor ADSL, ADSL2 of VDSL). Ziggo kan op de kabel ook grote snelheden halen. Door hieronder je postcode en huisnummer in de voeren kun jij de beschikbaarheid van snel internet op jouw adres bekijken en direct de aanbieders vergelijken. Vergelijk de prijzen, de televisie-opties, bel-mogelijkheden en sluit direct een contract af met korting.


Wat is de snelste internet abonnement van Nederland in juni 2024?

Op dit moment is Delta de snelste provider van 2024 met een snelheid van 2000 Mb/s. Daarna volgen Odido, KPN, Youfone, Budget, Ziggo en Caiway met alleen een snelheid van 1000 Mb/s. Let erop dat dit snelheden zijn die je binnen het contract afsluit. Dit wil niet zeggen dat ze ook echt haalbaar zijn op jouw adres (er zijn veel factoren die hier invloed op hebben).

De speed op ADSL, kabel of glasvezel?

De hoogste kwaliteit kun je behalen op glasvezel. Dit netwerk is stabiel en razendsnel. Zakelijke klanten halen eenvoudig meer dan 1GB/s. Ook particulieren kunnen al contracten afsluiten van 1.000 mbit per seconde. Ook op de kabel kun je grote snelheden bereiken tot 400 mb/s. Met ADSL gemiddeld tot 100mb/s, en VDSL tot ongeveer 200 mb/s.

Wat is het snelste internet op mijn adres

Om de snelheid op jouw adres te berekenen moet je de postcodecheck uitvoeren. Je ziet dan welke aansluitingen er voor je woning beschikbaar zijn. Dit kan een DSL lijn zijn, kabel (coax) of glasvezel. Een fiber verbinding biedt altijd het snelste contract.

De beste verbinding voor thuis?

Weten wat de beste provider van juni 2024 voor jou is? Dan moet je niet alleen kijken naar de mb’s per seconde. Downloaden en uploaden is natuurlijk niet het enige dat je doet. Je wilt ook uitgebreide optie’s voor televisie en bellen hebben. Of een goede klantenservice en aantrekkelijk prijzen. Vergelijk daarom niet uitsluiten op basis van de mb’s!

Hoe wordt de snelheid bepaald?

Allereerst door het abonnement dat je afsluit natuurlijk. Wanneer je kiest voor 100 mb/s kan dat nooit meer worden dan dat (altijd minder). De afstand van je woning tot de wijkcentrale is van invloed, maar daarnaast ook de modem/router, wifi kwaliteit en het apparaat waarmee je toegang tot internet wilt hebben.

Alles in 1 of internet + TV?

Hoe minder devices zijn verbonden met de router, hoe sneller je internet zal zijn. Immers, je moet de connectie delen met anderen. Interactive TV bijvoorbeeld vraagt best veel van het netwerk. Stel dat er tegelijkertijd een aantal kinderen TV kijken op hun laptop, smartphone of tablet via on-demand, en iemand aan het gamen is, dan blijft er minder snelheid over voor andere dingen (zoals mailen of browsen).


Razendsnelle verbinding afsluiten

Wil jij een concreet stappenplan van ons ontvangen om een vlugge verbinding te regelen? Onze experts hebben hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Heb jij nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice!

  1. Start met de postcodecheck
  2. Bekijk opties voor ADSL, kabel en glasvezel
  3. Kies de opties voor TV en bellen
  4. Vergelijk aanbieders op prijs en kwaliteit
  5. Sluit je contract af en wacht op het installatiepakket
  6. Sluit alle apparatuur aan (modem en router)
  7. Zorg voor kwalitatieve UTP kabels om geen snelheid te verliezen
  8. Test de WiFi verbinding en hang eventueel repeaters of WiFi versterkers op om de internet snelheid ook buitenshuis en op zolder te kunnen verhogen
  9. Gebruik een speedtest om de werkelijke snelheid te testen voor downloaden en uploaden
  10. Stap eventueel over naar een andere snelle provider voor internet en TV!