Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Goedkoop bellen in juni 2024

Nederlanders bellen steeds vaker mobiel. Een vaste telefonie aansluiting wordt een stuk minder vaak afgesloten dan 10 jaar geleden. Uit recent onderzoek van Telecompaper blijkt dat er nog zo’n 6 miljoen vaste aansluitingen zijn. 22% van de Nederlanders gebruikt dagelijks een vaste telefoon. Bellen met een vaste verbinding heeft dan ook nog steeds een aantal belangrijke voordelen. 

 • Steeds minder mensen maken gebruik van een vaste telefoon. Mobiel bellen is het alternatief
 • Grootste voordeel van vast bellen is de betrouwbaarheid. Altijd een stabiele verbinding zonder storingen of slecht bereik
 • Daarnaast is het goedkoop, vaste telefonie is een stuk goedkoper dan mobiel bellen
 • Een los telefonie-abonnement afsluiten is niet altijd mogelijk. Vaak sluit je dit in een alles in 1 abonnement af (internet, bellen + optioneel TV)

Zoek jij de goedkoopste aanbieder van vaste telefonie in juni 2024? Met behulp van onze vergelijker vind je razendsnel een (alles in 1) pakket dat volledig voldoet aan jouw wensen voor de beste prijs!

Internet en bellen abonnement vergelijken juni 2024

Bellen wordt steeds minder vaak als losse dienst aangeboden. Wie tegenwoordig een abonnement voor vaste telefonie wil afsluiten, moet dat vaak in combinatie met een internet abonnement. We noemen dit ook wel Internet + Bellen. Wil je ook TV-kijken? Dan doe je er goed aan om een totaalpakket met internet, televisie en bellen te nemen. 

Benodigde tijd: 10 minuten

Goedkope vaste telefonie afsluiten

 1. Geef aan welke diensten je nodig hebt

  Je kunt kiezen uit Internet, Televisie én Bellen. Let op: internet is een vereiste. Zoek je een voordelig bellen-abonnement? Dan moet je kiezen voor Internet + Bellen of Internet + TV + Bellen (alles-in-één).

 2. Vul de internet postcodecheck in

  Vul jouw postcode en huisnummer in. Het systeem zoekt nu direct welke pakketten beschikbaar zijn op jouw adres. Zo vergelijk je alleen aanbieders en abonnementen die daadwerkelijk leverbaar zijn.

 3. Kies een gewenste internetsnelheid

  Wie vaste telefonie wil afsluiten, moet via onze vergelijker ook een internet abonnement nemen. Kies hiervoor de gewenste snelheid. Dit varieert van 20 Mb/s tot en met 300 Mb/s. Gebruik de advieslijst om een goede keuze te maken.

 4. Geef je wensen door m.b.t. televisie kijken

  Heb je ook voor interactieve TV gekozen? Dan kan je hier nog bepaalde voorkeuren doorgeven. Denk aan bepaalde interactieve opties als opnemen of live pauzeren of specifieke zenderpakketten.

 5. Geef je voorkeuren door m.b.t. vaste telefonie

  Hier kan je een aantal opties selecteren die te maken hebben met vast bellen. De opties zijn nummerbehoud, onbeperkt bellen in Nederland, onbeperkt bellen in Europa en onbeperkt bellen internationaal.

 6. Aanbieders vergelijken

  Je treft nu direct een overzicht met alle beschikbare internet providers inclusief vast bellen en eventueel televisie. Je kunt ze sorteren op de goedkoopste, snelste of hoogste score. Klik op “Meer info” om details van het pakket te bekijken

 7. Goedkoopste Internet + Bellen pakket afsluiten

  Een geschikt goedkoop abonnement met vaste telefonie en internet gevonden? Klik op de knop “bekijk”. Je wordt direct doorgestuurd naar de website van de provider. Hier kan je het pakket afsluiten.

Veel gestelde vragen over vaste telefonie

Wij ontvangen regelmatig vragen over vast bellen. Hieronder vind je de meest gestelde vragen (FAQ). Heb jij een vraag over dit onderwerp? Laat het gerust weten bij onze klantenservice. 

Kan ik ook alleen vaste telefonie afsluiten?

Via onze vergelijker is het niet mogelijk om alleen vast bellen af te sluiten. Dit gaat altijd samen met een internet abonnement. Bij enkele providers als KPN is het wel mogelijk om alleen een abonnement voor bellen te nemen.

Wat voor abonnementen zijn er voor vast bellen?

Wie kiest voor vast bellen heeft de optie uit 2 verschillende abonnementen.

1. Een abonnement met onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers.
2. Betalen per minuut: je betaalt een klein vast maandbedrag en daar bovenop de kosten van de telefoongesprekken die je hebt gevoerd

Wat kost vaste telefonie?

Een abonnement voor vaste telefonie met onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers over de hele wereld kost zo’n €15,00 tot €20,00 per maand. Betaal je liever per minuut? Dan betaal je zo’n €0,10 tot €0,15 cent per minuut + een stattarief. Wanneer je veel belt is een onbeperkt bellen abonnement de beste keuze. Er zijn ook belpakketten met bijvoorbeeld 300 minuten voor een vaste prijs

Ben ik verplicht om vaste telefonie bij mijn internet abonnement te nemem?

Nee, het is niet verplicht om vast bellen in jouw internet pakket te nemen. Dit is – net als interactieve TV – volledig vrijblijvend. Wel is het zo dat de meerprijs bijzonder laag is. Voor een paar euro in de maand heb je al een vaste lijn. Toch handig wanneer het mobiele netwerk een storing heeft.

Meer informatie over bellen

Wil je meer informatie over het onderwerp vaste telefonie? Via onze kennisbank kan je hier uitgebreide informatie over lezen. Kies hieronder een van de onderwerpen binnen het thema Bellen voor meer info.