Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

ADSL internet vergelijken mei 2024

Wanneer je een nieuw internet pakket afsluit kan je doorgaans kiezen uit ADSL, Kabel en Glasvezel internet. ADSL internet gaat via het kopernetwerk van de vaste telefoon. Tijdens de opkomst van het breedband netwerk was dit ideaal. Providers konden gebruik maken van de telefoonlijn die er al lag. Internet was zo in één klap beschikbaar in miljoenen huizen. En ook in 2024 is ADSL internet nog super populair. Dankzij verbeterde versies van DSL als ADSL 2+, VDSL, en VDSL2+ is de snelheid ook flink verbeterd. Populair in o.a. Limburg en Groningen.

Voordelen en nadelen van Internet via ADSL
ADSL is natuurlijk niet de enige vorm van internet in Nederland. Ook de kabel (Ziggo gecombineerd met eventueel Vodafone) en met name glasvezel zijn ontzettend populair. Hieronder sommen we in het kort de belangrijkste pluspunten en minpunten van deze internetverbinding voor jou op.

Voordelen
 • Keuzevrijheid, veel aanbieders en keuze
 • Vrijwel overal beschikbaar
 • Prima snelheden tot 100 Mbit
 • Voordelige oplossing
Nadelen
 • Mogelijk traag internet bij grote afstand wijkcentrale
 • Digitale TV snoept bandbreedte
 • Voor intensieve gebruikers te lage snelheid

Welke internet providers bieden ADSL?
Flink wat Nederlandse internet providers bieden de mogelijkheid tot het afsluiten an een internet pakket op basis van ADSL. Vroeger was het vaak de enige beschikbare internetverbinding. Tegenwoordig is daar natuurlijk de kabel en glasvezel bijgekomen. Maar grote aanbieders bieden dit nog steeds aan. Grote uitzondering is de provider Ziggo. Deze aanbieder biedt alleen internet, TV en bellen via de kabel.

 1. NLE, VDSL tot 100 Mbit
 2. TELE2, ADSL tot 20 Mbit
 3. Youfone, VDSL+ tot 100 Mbit
 4. T-mobile, ADSL tot 20 Mbit per seconde

Goedkoop ADSL internet afsluiten

Een van de kenmerken van ADSL internet is dat het voordelig is. Waar kan ik nu goedkoop ADSL internet afsluiten in mei 2024? Een goede vraag! Er zijn nogal wat verschillen als het gaat om ADSL. Je hebt de traditionele vorm, maar ook varianten als VDSL die weer hogere snelheden aankunnen. Met behulp van ons stappenplan vind je heel eenvoudig een geschikt ADSL abonnement dat past bij jouw wensen en budget!

 1. Vul hierboven jouw Poscode en huisnummer in
 2. Kies links bij “Verbinding” voor ADSL
 3. Kies eventueel een gewenste downloadsnelheid
 4. Geef aan of je ook TV en/of Bellen wilt in één pakket. Je kunt ook kiezen voor Internet Only
 5. Kies de goedkoopste provider of het gewenste abonnement en sluit af
 6. Dankzij de overstapservice wordt alles voor jou geregeld. De nieuwe provider zegt het huidige contract op en stuurt een nieuwe modem/router toe

Top 3 VDSL/ VDSL+ providers

Met een VDSL-verbinding kan je nog hogere snelheden halen dan ADSL. Dat komt doordat de afstand tot de wijkcentrale bij VDSL of VDSL+ kleiner is. Op die manier zijn snelheden tot 50 Mbit ineens mogelijk via de koperen telefoonlijn. Het is dus sneller dan reguliere ADSL, de kosten zijn lager dan bijvoorbeeld kabel of glasvezel (met vergelijkbare snelheid), en het voor de gemiddelde gebruiker snel genoeg.

 1. T-Mobile. VDSL tot wel 100 Mbit per seconde.
 2. Youfone, super voordelig VDSL-internet tot wel 100 Mb/s
 3. Tele2: ADSL en VDSL+ met een snelheid van 60 Mbit.