Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Beste internet provider mei 2024

Iedereen wil voor hem of haar graag een abonnement afsluiten bij de beste internet provider. Maar wat is de beste? Is dat de goedkoopste aanbieder, het snelste pakket, de aanbieder met de beste klantenservice of met de meeste tv-zenders? Het fenomeen “de beste internetprovider” is nogal een subjectief iets. Wat voor jou een perfecte deal is, kan voor de buurman helemaal niets zijn. Gelukkig kunnen wij jou wel helpen met het kiezen van jouw persoonlijke beste abonnement. 

 • Er zijn tientallen verschillende internet abonnementen beschikbaar
 • Wat de beste provider is, is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen
 • Wij bepalen de beste aanbieder op basis van snelheid, prijs, aanbod en service
 • In onze internetvergelijker kies je zelf wat jij belangrijk vindt. Op basis van jouw keuzes vind je heel snel de beste internetprovider van mei 2024
 • Zoek jij de betrouwbaarste aanbieder met de hoogste uptime? Bekijk dan hier ons overzicht met de internet providers met de minste storingen

Ga direct aan de slag met onze vergelijker! Start met de postdodecheck om je te beperken tot de providers die ook beschikbaar zijn op jouw adres. Stel vervolgens jouw internet pakket helemaal samen zoals jij het wilt. Kies een gewenste downloadsnelheid, en kies je wensen m.b.t. bellen en televisie. Vervolgens vind je alle beschikbare providers. Rangschik de resultaten nu op “hoogste score eerst”. Je treft nu direct de beste internetprovider van 2024 die aansluit bij jouw wensen!

Welke provider is als beste getest?

Een handige manier om te achterhalen wat de beste provider van Nederland is, is door te kijken naar professionele tests die onlangs zijn uitgevoerd. De Consumentenbond en Tweakers zijn 2 bekende organisaties die de verschillende aanbieders regelmatig beoordelen. Op basis daarvan vind je hier de top vijf aanbieders. Let op: een goede beoordeling bij de Consumentenbond of een andere organisatie is natuurlijk geen garantie dat een provider ook volledig aansluit bij jouw verwachtingen. 

Top-5 internet provider van mei 2024

AanbiederScore ConsumentenbondScore TweakersBeschikbaar vanaf
XS4ALL8.1#3€38,50
Telfort7.9#4€35,00
Ziggo7.1#1€43,95
Tele26.8#7€25,00
KPN7.7#2€41,50

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een goed internet abonnement?

Veel mensen vinden het lastig om een pakket met Internet + TV en Bellen af te sluiten. Er is zo ontzettend veel keuze. En alle aanbieders adverteren weer met andere voordelen. Bij de ene partij ontvang je de eerste 4 maanden 50% korting, een andere provider stunt met een gratis zenderpakket, en weer een andere leverancier belooft een gratis “Veilig Online” pakket. Hoe kan ik nu kiezen?

Benodigde tijd: 10 minuten

Een goed internet abonnement afsluiten dat past bij mijn wensen

 1. Denk goed na over wat je nodig hebt

  Bedenk eerst heel kritisch wat jij van een internet provider verwacht. Welke snelheid wil je halen? Wil je ook TV-kijken, en welke zenders zijn voor jou een must? Wil je ook vast bellen? Hecht je veel waarde aan klantenservice? Zodra je dit duidelijk hebt kan je pas gericht zoeken

 2. Doe de internet postcodecheck

  Er zijn ontzettend veel aanbieders. Maar de kans is groot dat ze niet allemaal beschikbaar zijn op jouw adres. Daarom dien je altijd te starten met de postcodecheck. Je gaat dan alleen verder met de providers die daadwerkelijk beschikbaar zijn op jouw adres

 3. Het vergelijken van aanbieders

  Nu je de postcodecheck gedaan hebt, en jouw wensen doorgevoerd hebt in onze vergelijker, vind je alle beschikbare pakketten. Je kunt deze sorteren op “goedkoopste”, “snelste”, en “beste’.

  – Wil jij gewoon goed internet voor de scherpe prijs? Kies dan de goedkoopste
  – Wil jij het allersnelste internet? Sorteer dan op snelheid, en kies de snelste aanbieder
  – Wil jij de aanbieder met de beste reviews? Kies dan voor de hoogste score

 4. Pakket afsluiten

  Een keuze gemaakt? Klik op de blauwe button “bekijk”. Wij sturen jou rechtstreeks door naar de website van de aanbieder waar je abonnement kunt bestellen. Check altijd of de snelheid en prijs hier overeenkomen met hetgeen je in onze vergelijker zag.