Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Zakelijk

Zakelijke klanten hebben andere wensen dan particuliere klanten. Internet voor thuis wordt voor andere dingen gebruikt dan internet op kantoor. Zakelijke klanten willen vooral een hoge snelheid, goede beveiliging, een stabiele verbinding en snelle service bij storingen. Op deze pagina lees je alles over de zakelijke internetabonnementen voor ZZP’ers, VOF, MKB en grotere bedrijven. We bespreken onze favoriete providers en behandelen een aantal veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Zakelijk internet vergelijken juni 2024

Het vergelijken zakelijke providers gaat net even iets anders in vergelijking met reguliere abonnementen. Particulieren kunnen een postcodecheck uitvoeren op onze website en zo bekijken welke aansluitingen er kunnen worden geleverd. Niet alle grote providers leveren ook zakelijke aansluitingen. De meest populaire providers zijn KPN, T-mobile, Ziggo en Caiway. Deze providers kunnen allemaal leveren via glasvezel (wat beschikbaar is in de meeste kantoren en bedrijfspanden). Maar wat moet je op letten bij het zakelijk internet vergelijken en afsluiten? Om je een idee te geven hebben we hieronder een opsomming geplaatst. 


kpn internet zakelijk

KPN Zakelijk

KPN is bij uitstek de provider voor Zakelijk glasvezel abonnementen. Hoge snelheid en snelle service.

  • Upload: 50 Mbit/s
  • Download: 150 Mbit/s
  • Aantrekkelijke prijs
ziggo internet zakelijk

Ziggo Zakelijk

Ziggo wordt veel gekozen door ZZP’ers en MKB bedrijven. Goede kwaliteit en betrouwbaar netwerk.

  • Upload: 50 Mbit/s
  • Download: 500 Mbit/s
  • Groot netwerk
t-mobile internet zakelijk

T-Mobile Zakelijk

T-Mobile biedt zakelijke ADSL / VDSL en complete pakketten. Mogelijkheden met telefonie / mobiel.

  • Upload: 10 Mbit/s
  • Download: 500 Mbit/s
  • Veel mogelijkheden


Wat is de beste zakelijke provider

Voor internet en telefonie adviseren we vaak KPN. Dit is een alles in 1 provider die goed overweg kan met zowel kleine bedrijven als grote organisaties. Je kunt zelf pakketten samenstellen. Ook Ziggo doet goede zaken op de ZZP en MKB markt. Je kunt je privé aansluiting combineren met zakelijke diensten en zo profiteren van extra voordeel.

Wat is het goedkoopste pakket

Het goedkoopste pakket is verkrijgbaar bij KPN. Let echter wel op de snelheden. Een goedkoop internet abonnement heeft vaak een lage prijs doordat de downloadsnelheid en uploadsnelheid erg laag zijn. Traag internet kun je voor de business niet gebruiken. Zaken doen moet snel en wanneer jij dat wilt gebeuren. Je kunt dus beter voor een sneller (glasvezel of kabel) contract kiezen met minimaal 100 mb/s of 200 mb/s.

Welke provider heeft het snelste internet voor bedrijven?

De snelste providers zijn T-Mobile en KPN op glasvezel. Zij kunnen snelheden behalen van weel 500 mb/s, 750 mb/s of 1GBs. De vraag is natuurlijk of je deze snelheid nodig hebt. Grote bedrijven of businesses met tientallen medewerkers hebben veel verschillende apparaten met het internet verbonden en zullen dus meerdere lijnen en hoge snelheid nodig hebben. Kleine zelfstandigen of zzp’ers, Winkeliers en het Midden- en kleinbedrijf (MKB) kunnen het vaak af met een wat lagere internetsnelheid. Deze groep neemt vaak ook interactieve TV / digitale tv af en bellen.

Hoe kan ik mijn bedrijf beveiligen?

Je bedrijfsgegevens wil je natuurlij maximaal kunnen beveiligen. Dit doen zakelijke providers door filters te installeren, virusscanners en betrouwbare hardware te leveren. Daarnaast heb je vaak vaste IP-adressen (in plaats van dynamische ip-adressen), hoge up-time garantie, zakelijke facturatie, persoonlijke 24/7 service en technische hulp, VPN diensten en bellen via VoIP (zodat je met meerdere medewerkers kunt bellen en gebeld kunt worden)

Wat is het verschil tussen zakelijk internet en particulier internet

Het grote verschil is het soort pakket wat wordt afgesloten. Particulieren bestellen vaak een internet en TV pakket (of een alles in 1 contract met quad-play). Zakelijk klanten sluiten vaak alleen internet af en regelen hun VOIP (voice over IP) via een andere partij. KPN biedt dit bijvoorbeeld allemaal aan in een totaalpakket voor zakelijke gebruikers. Zo heb je alle business diensten bij 1 provider.

Internet voor de PIN en beveiligingscamera’s / meldkamer

Maakt je bedrijf gebruik van alarmdiensten? Zijn de beveiligingscamera’s aangesloten op het internet? Heb je een connectie met de meldkamer bij inbraak? Of werkt je bedrijf met PIN-betalingen (winkels, retail, restaurants, cafe’s, horeca etc)? Dan wil je natuurlijk een veilige internetverbinding voor zakelijke transacties. Je provider kan je hierover alles vertellen en adviseren om de beveiliging te verbeteren.

Moet ik ADSL, Kabel of glasvezel kiezen?

Er zijn nog maar weinig bedrijven die werken met een ADSL lijn. Dit is traag, onbetrouwbaar en storingsgevoelig. Liever werk je met razendsnelle glasvezel abonnementen (KPN & T-Mobile) of contracten via de kabel (Ziggo). De postcodecheck kan je laten zien wat de actuele mogelijkheden zijn op jouw bedrijfsadres.

Zijn de prijzen inclusief BTW of exclusief BTW?

De prijzen op de facturen worden natuurlijk incl. BTW en excl. BTW getoond. De BTW op zakelijke abonnementen kun je terugkrijgen van de belastingdienst. Zo wordt het extra aantrekkelijk om voor dit type abonnement te kiezen. Let er wel op dat de dienst dan ook 100% zakelijk moet worden gebruikt (anders is slechts een gedeelte aftrekbaar van de belasting).


Zakelijk abonnement afsluiten in juni 2024

Wil jij direct een zakelijke abonnement voor internet, tv en bellen afsluiten? Klik dan hierboven direct op een van de aanbieders en bezoek de website. Doe daar een zakelijke postcodecheck en bekijk de mogelijkheden en prijzen. Let daarbij goed op alle zaken die op deze pagina vermeld staan. Kijk naar alle uitbreidingen, routers, modems, service, snelheden, TV opties, VOIP, internet bellen en IP adressen. Voor grotere bedrijven is er maatwerk mogelijk. Je krijgt dan bezoek dan een adviseur die bij jou op locatie uit zal zoeken wat de beste provider en hardware is voor je business. Beslis niet te snel en maak een weloverwogen keuze. Vaak zit er een gratis installatiemonteur bij de pakketten in en 24/7 service. Snelheden tot 500mb/s zijn goed haalbaar en je betaald doorgaans geen aansluitkosten.