Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Installatie van internet tV en Bellen

Bij veel TV, internet en bellen pakketten die je op onze website kunt vinden zie je het wel staan: 100% installatiegarantie, “gegarandeerd perefecte Wifi” van Ziggo of “Wifi in elk hoekje en gaatje” van KPN. Providers weten dat niemand zit te wachten op problemen bij het installeren van een nieuwe router. Het liefste wil je dat alles in één keer werkt: snel internet, toegang tot alle TV-zenders en bellen zonder problemen. Wanneer je kiest voor een pakket met installatiegarantie dan mag je daar van uit gaan.

Monteur vs. doe-het-zelf pakket
Ga je voor het eerst een internet abonnement afsluiten? Of stap je over naar een andere provider? Dan heb je meestal 2 opties: een monteur die bij jou thuiskomt en alles netjes aansluit of een zogenaamd doe-het-zelf pakket waarmee je zelf uit de voeten kunt.

Het voordeel van een monteur is dat je zelf niets hoeft te doen. De monteur zorgt dat alles netjes wordt aangesloten en gaat pas weg als alles werkt. Ook als blijkt dat je op de slaapkamer geen goede verbinding hebt kan hij of zij helpen met een (gratis) Wifi versterker of repeater. Het nadeel is dat je soms even moet wachten tot een monteur beschikbaar is. Ben je zelf technisch aangelegd, en heb je een beetje verstand van modems, routers, netwerken, etc. ? Dan kan je ook kiezen voor het doe-het-zelf pakket. Aan de hand van een instructieboekje en/of video’s kan je dit vaak heel goed zelf doen. Het voordeel? Je bent snel online, en kunt het helemaal aansluiten zoals jij dat wil.

Internet provider zonder monteurskosten

Als je ergens een nieuwe internet pakket afsluit dan heb je geen zin in extra kosten. Een gratis monteur of installatiegarantie is dan wel zo prettig. En gelukkig: dit begint steeds meer de norm te worden. Bij alle aanbieders is er wel een doe-het-zelf pakket beschikbaar. Maar de onderstaande aanbieders doen daar nog een schepje bovenop: we gaan pas weg  als alles werkt. Of je nu in Utrecht of in Overijssel woont, altijd 100% installatiegarantie.

  • KPN: gratis monteur sluit alles aan en doet een Wifi-check
  • Ziggo: Overal in huis perfecte wifi, geen blokken en strepen in beeld, de monteur gaat pas weg als alles werkt. Dus bijvoorbeeld ook alle interactieve televisie diensten.
  • Telfort: er geldt een gratis Installatie Garantie. Je ontvangt het complete pakket thuis met een duidelijke handleiding. Lukt het installeren niet? Dan komt er alsnog een monteur langs
  • NLE: Ben je op dit moment Ziggo-klant, en wil je overstappen naar de provider NLE? Dan betaalt NLE de kosten van de installateur om dit allemaal in orde te maken.
  • T-mobile: T-mobile Thuis kan je gemakkelijk zelf aansluiten. Ook het glasvezel. Maar lukt het toch niet? Dan stuurt het bedrijf een gratis monteur bij je langs.

Kan ik internet, TV en bellen altijd zelf aansluiten?

Veel providers bieden een doe-het-zelf pakket. Met een duidelijke handleiding, handige filmpjes en een klantenservice op afstand kan je vaak een heel eind komen. In sommige gevallen kan je niet zonder een monteur. Het aansluiten is dan dusdanig technisch dat je dit niet zelf kunt doen.

  1. Kabel: Kies je voor kabel internet van Ziggo? Dan kan het zijn dat de groene Coax kabel op een heel onhandige plek binnenkomt. Een monteur die de kabel verlengd en alles goed aansluit is dan eigenlijk onmisbaar. Kies je voor een alles in 1 pakket bij Ziggo? Dan is dit standaard gratis inbegrepen.
  2. Glasvezel: Ook bij Glasvezel internet is vaak nog een monteur nodig. Glasvezel is supersnel, maar soms wel complex om aan te sluiten. Het werkt namelijk op een heel andere manier dan ADSL, DSL, VDSL of Kabel. Ook bij glasvezel geldt: de monteur gaat pas weg als alles werkt.
  3. ADSL/DSL: Internet via ADSL/DSL?VDSL is vaak heel goed zelf aan te sluiten. Je kunt dit prima met het doe-het-zelf pakketje doen. Omdat je gebruikmaakt van de bestaande telefoonlijn kan je dit in een paar minuten aansluiten. Meestal bestaat zo’n doe-het-zelf pakket uit een aansluitdoos, modem, extra telefoonkabels, een netwerkkabel, een telefoonstekker en een adapter voor de modem. Kom je er echt niet uit? Dan kan je de klantenservice bellen of een monteur laten komen. In veel gevallen is dit gewoon gratis.