Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Glasvezel

Ben jij op zoek naar een glasvezel abonnement? Op deze pagina lees je alles over fiber. Dit is het meest snelle internet van Nederland. Helaas kan niet iedereen zo’n abonnement afsluiten. Hoe dat komt leggen we straks uit. Om een abonnement met glasvezel af te sluiten heb je twee dingen nodig; een aansluiting in de woning en een provider die dit ondersteunt. Niet bij elke internet-aanbieder kun je terecht. Veel mensen die op zoek zijn naar snelle glasvezelproviders vergelijken op basis van prijs en snelheid. Je komt dan al snel terecht bij T-Mobile of Fiber. Natuurlijk zijn ook KPN, Telfort, Tele2 en XS4ALL goede opties. Lees hieronder direct meer en start met vergelijken

Glasvezel vergelijken

In onze vergelijker kun je alle ADSL, Kabel en Glasvezel aanbieders vergelijken op basis van snelheid, prijs en aanbod. Denk hierbij aan TV pakketten, opties voor bellen en combinatievoordeel met mobiel. Je kunt ervoor kiezen om bepaalde providers uit te sluiten of alleen te filteren op snelheden hoger van 50mb/s of 100mb/s. Er zullen dan een aantal bedrijven afvallen. Alleereerst doe je natuurlijk de postcodecheck voor glasvezel om te kijken of levering überhaupt mogelijk is.


Welke aanbieders van Glasvezel zijn er in juni 2024?

In Nederland zijn er heel veel verschillende aanbieders van Fiber. De groteren zul je vast kennen (landelijke spelers als online.nl, NLE, KPN). Echter zijn er ook veel kleinere lokale spelers actief op deze markt. Vaak ook voor zakelijke klanten. In onze tool kun je de beste aanbieders van glas-verbindingen vergelijken en direct overstappen. Het afsluiten van een internet-abonnement is snel geregeld. Al binnen enkele minuten is je aanvraag ingediend. Voordat de aansluiting actief kan worden moet je echter wel enkele weken wachten.

Wat is glasvezel

Dit is een type internetverbinding. In Nederland onderscheiden we er 4. Mobiel internet op 4G, het ADSL netwerk (klassieke telefoonnetwerk), de Kabel (Ziggo met coax) en glasvezel. Het is een kabel met glasdeeltjes waardoor data verstuurd kan worden op razendsnelle manier. Er kunnen connecties worden gemaakt van meer dan 1GB/s. Genoeg dus om te internetten, digitale tv te bekijken, gamen en ga zo maar door. Natuurlijk kun je ook alleen een internetverbinding nemen.

Wat is de goedkoopste internetprovider

Dit is afhankelijk van alle opties die je kiest qua bellen, internetsnelheid en TV. Als je veel zenderpakketten neemt ben je duurder uit. KPN is een goedkope aanbieder, maar ook Youfone en NLE. Je kunt kiezen voor internet en bellen of een pakket waarbij alles in zit. Hierover lees je in de volgende vraag meer. Prijs is natuurlijk een belangrijk onderdeel in de vergelijk, maar kijk ook zeker naar de kwaliteit en service.

Alles in 1 op glas

Een alles in 1 pakket met glasvezel is een van de populairste en meest afgesloten pakketten van juni 2024. Je sluit hierbij internet + TV + bellen af. Alle diensten bij 1 aanbieder, op 1 factuur, met 1 klantenservice. Klinkt ideaal toch? Ze nemen alles uit handen en leveren de diensten in een compleet alles in 1 pakket (ook wel 3-in-1 abonnement genoemd). Prijzen variëren tussen de €40 en €80 afhankelijk van de snelheid en gekozen opties.

Hoe kan ik glasvezel aanleggen

Je kunt niet zelf glasvezel aanleggen. Hiervoor zijn speciale projecten in het leven geroepen. Overal in Nederland zijn bedrijven bezig met het aanleggen van fiber-netwerken waarover de providers hun diensten kunnen leveren. Hier moeten huishoudens vaak ook extra voor betalen (in de buitengebieden). In nieuwbouwwijken is doorgaans standaard al een glas-netwerkverbinding te vinden.

Verschil tussen fiber en kabel / ADSL

Het verschil tussen kabel, adsl en fiber is de snelheid en stabiliteit. Er komen relatief weinig storingen voor bij glasvezel omdat het netwerk minder kwetsbaar is. Zo kun je altijd TV blijven kijken en ontvang je super snel internet. Op lange termijn zullen alle ADSL lijnen verdwijnen en zal iedereen een fiber verbinding hebben gecombineerd met kabel internet.

Hoe snel is glasvezel?

Je kunt zoals hierboven al aangegeven super snel internet ontvangen. Doorgaans begint het bij 50mb/s, echter kun je gaan tot 100mb/s, 200mb/s, 500mb/s, 750mb/s, en zelfs 1000mb/s (1GB/s). Hoe sneller de verbinding, hoe duurder de aansluiting.


Overstappen en glasvezel pakket afsluiten

Concluderen kunnen we zeggen dat het afsluiten van een glasvezel abonnement niet ingewikkeld is. Om je te ondersteunen heeft de klantenservice een stappenplan geschreven voor het afsluiten van een internet abonnement en het vergelijken van de providers. Hieronder vind je onze handleiding en kun je direct overstappen.

  1. Doe hierboven de postcodecheck en bekijk of er op jou adres in bijvoorbeeld Groningen of Gelderland een werkend netwerk is. 
  2. Geef je wensen in. Zoek uit welke snelheid je wilt, welke zendpakketten en tv mogelijkheden als opnemen of pauzeren je voorkeur hebben en of jij ook een pakket voor telefonie wilt toevoegen. 
  3. Filter nu in het lijstje op de goedkoopste prijs. 
  4. Klik op ‘afsluiten’ om naar de aanbieding te gaan.
  5. Voer je gegevens in en sluit het glasvezel abonnement af. 
  6. Wacht tot het levermoment. Er komt vaak een monteur langs of je regelt de installatie zelf met het opgestuurde installatiepakket (met router, modem, Wifi boosters, UTP kabels, TV ontvangers en logingegevens voor de apps en accounts). 
  7. Je oude contract wordt opgezegd door je nieuwe fiber-provider.