Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Kabel internet

Zoek jij een nieuw contract voor internet, TV en bellen? Dan kun je zeker eens de mogelijkheden voor een contract via de (coax) kabel bekijken. Er is in Nederland op dit moment 1 kabelprovider waar iedereen bij terecht kan. Dat is Ziggo. Deze aanbieder beheert het netwerk en regelt de diensten hierop. Providers als Caiway & KPN werken op ADSL en Glasvezel. De grote verschillen zitten hem in het aanbod waaruit je kunt kiezen en de internetsnelheid. Op deze pagina leggen we alles uit over de kabelaar in Nederland en kun je direct de abonnementen vergelijken.

Kabel internet vergelijken

Om direct te bekijken of kabel internet en tv voor jou beschikbaar is kun je hieronder de postcodecheck doen. Voer je postcode en huisnummer in. Het systeem gaat vervolgens op zoek naar de mogelijkheden voor jou. Je ziet direct welke aansluitingen (ADSL, Kabel en Glasvezel) op je adres geleverd kunnen worden. Veel nieuwbouwhuizen worden standaard uitgerust met de Kabel. Vervolgens kun je alle abonnementen (alleen internet, alles in 1 of internet + TV) met elkaar vergelijken. Direct een kabel contract afsluiten? Dan kun je klikken op ‘bekijk aanbieding’.


Providers voor Internet en TV via de kabel mei 2024

Op dit moment is er in Nederland zoals gezegd 1 aanbieder op de kabel; dat is Ziggo. Dit is een aanbieder die 100.000den Nederlandse huishoudens verbind met internet. Deze kabel-provider biedt diverse snelheden aan (denk aan 50mb/s, 100mb/s, 200mb/s of 400mb/s. Daarnaast zijn er veel verschillende pakketten voor TV. Standaard zenders, premium zenderpakketten en speciale Ziggo sport kabel diensten. Het grote voordeel is dat je ook kunt bellen via de Kabel (coax). Zo heb je dus alles wat je nodig hebt bij 1 kabelaar.

Wat is kabel internet pakket?

Kabelinternet is een netwerk verbinding via de coax kabel. Hierover wordt internet geleverd maar ook TV en bel mogelijkheden. Een coaxiale kabel is een netwerk met twee geleiders. Het is gemaakt van koper (vandaar ook wel het kopernetwerk). De kabel is minder kwetsbaar dan een ADSL of UTP kabel en breekt niet zo snel.

Hoe kan ik de kabel internet postcodecheck doen?

Bovenaan deze pagina kun je de kabel internet postcodecheck doen. Dit doe je door je postcode en huisnummer combinatie in te voeren. Het systeem zoekt dan naar de mogelijke ADSL, Kabel en glasvezel verbindingen. Je kunt daarna de alles in 1 pakketten of internet + TV contracten vergelijken.

Een kabel aansluiting aanvragen

Het is voor mensen die een nieuw huis bouwen gemakkelijker een kabel aansluiting te regelen dan voor mensen met reeds bestaande huizen. Graaf-werkzaamheden zijn namelijk duur. In regio’s als Limburg en Noord-Brabant vind je relatief veel kabel aansluitingen. Je kunt het niet zelf aanleggen; dit moet altijd in overleg met de netwerkbeheerder.

ADSL, Glasvezel of de kabel

Internet via ADSL is traag, en glasvezel internet is snel. Dat is wat je vaak hoort. De verschillen met de kabel zitten ook in stabiliteit. Op de kabel heb je weinig last van storingen en Ziggo heeft daarnaast een goede klantenservice om hun klanten te helpen in geval van storingen.

Hoe snel is internet via de kabel in mei 2024?

De snelheid van internet via de coax kabel is wisselend en afhankelijk van veel factoren. Tegenwoordig liggen er glasvezelkabels tot in de wijk en is alleen het laatste stukje van de verbinding (tussen je woning en de centrale wijkkast) nog coax kabel. Dat betekend snelheden tot 400 mb/s en op termijn richting de 1gb/s.


Internet abonnement via de kabel afsluiten

Samengevat kunnen we concluderen dat de mogelijkheden bij kabel pakketten redelijk beperkt zijn. Dit komt doordat Ziggo op dit moment de enige provider is. Wel leveren ze diverse pakketten voor internet, TV en bellen via de kabel. Om je te helpen bij het overstappen en afsluiten van een nieuw internet-contract hebben we een korte handleiding geschreven met tips en adviezen. Dit stappenplan kun je hieronder vinden: 

  1. Doe de postcodecheck voor kabel
  2. Vul de gewenste snelheid in
  3. Kies de TV pakketten
  4. Bekijk de mogelijkheden voor bellen (huistelefoon)
  5. Vergelijk de verschillende koper-abonnementen
  6. Stap over naar een nieuw kabel contract met scherpe tarieven 
  7. Je oude contract wordt door Ziggo opgezegd