Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Onbeperkt Bellen

Ben jij een echte beller en kun je zo uren kletsen met vrienden, vriendinnen, familieleden of collega’s? Dan heb je geluk. Sinds we sinds jaren kunnen bellen via internet VOIP in plaats van via de DSL lijnen (de oude telefoonkabel) is het bellen veel goedkoper geworden en daarnaast ook sneller, beter en leuker. Er zijn namelijk veer verschillende pakketten die je kunt afsluiten. Een van deze onderdelen is onbeperkt bellen met de vaste telefoon. Hoe dat precies werkt en wat de kosten hiervan zijn (bijv. bij Ziggo, Tele2) lees je op deze pagina.

Onbeperkt bellen met de vaste telefoon

Aangezien we tegenwoordig ook met de vaste lijn bellen via internet heb je minimaal een werkende internetverbinding nodig. Je kunt kiezen voor internet + bellen of een alles in 1 pakket afsluiten met daarbij TV & bellen inbegrepen. Hieronder kun je de pakketten samenstellen. Voer je postcode en huisnummer in en bekijk welke providers bij jou thuis leveren (adsl, kabel of glasvezel) en klik door naar de telefonie opties. Je kunt vervolgens kiezen voor onbeperkt bellen in Nederland, unlimited bellen in Europa of zelfs wereldwijd. Aan jou de keuze. Vergelijk daarna alle prijzen en kies de goedkoopste provider (KPN, Telfort of T-Mobile).


Onbeperkt bellen Nederland

Bel zoveel je wilt naar Nederlandse vaste-telefoonnummers. Gemiddeld kost dit pakket tussen de €5 en €7,50.

Onbeperkt bellen Mobiel

Bel zoveel je wilt naar Nederlandse mobiele telefoonnummers. Gemiddeld kost dit pakket bij de meeste providers enkele euro’s.

Onbeperkt bellen Europa

Bel zoveel je wilt naar Europese vaste-telefoonnummers. Dit pakket wordt niet overal aangeboden. De kosten bedragen maximaal €10 per maand.

Onbeperkt bellen Wereldwijd

Bel zoveel je wilt naar wereldwijde vaste-telefoonnummers. Gemiddeld kost dit pakket tussen de €5 en €10.

Wat is een vast gesprekstarief per minuut?

Het gesprekstarief zijn de belkosten per minuut (vaak afgerond per seconde en niet op hele minuten). De kosten liggen tussen de €0,03 en €0,14 – €0,17 per minuut. Let op, dit zijn de kosten als je geen speciaal pakket hebt afgesloten.

Wat is een starttarief?

Een starttarief is het bedrag dat je betaald om de verbinding op te starten. Hierbij worden de gesprekskosten opgeteld. De uitkomst daarvan is het bedrag dat je voor het gesprek betaald. Sommige aanbieders rekenen geen starttarief anderen wel (tussen de €0,05 en €0,15 – €0,25).

Goedkoper onderling bellen?

Soms kun je goedkoop bellen naar andere klanten van dezelfde provider. Dit onderlinge bellen is dan vaak ook onbeperkt geldig zolang je beide een geldig contract hebt.

Een extra telefoonnummer aanvragen

Wil jij graag een tweede lijn? Dat kan. De kosten hiervan liggen tussen de €2,50 en €5 per maand bij de meeste providers. Let op: dit is niet overal mogelijk.


Kosten van unlimited bellen met de huistelefoon

Veel providers hanteren andere kosten voor het bellen. Bij de ene provider krijg je gratis een telefoonnummer terwijl de andere hier €2,50 of meer voor vraagt. Ook een twee telefoonnummer is soms gratis en kost soms geld. De gesprekskosten zijn erg verschillend. Als je geen pakket hebt is bellen zoveel je wilt heel duur. Dan moet je natuurlijk een pakket namen voor onbeperkt bellen. Dit kan al snel uit (bij meer dan een uur bellen per maand met de vaste lijn). De verschillende pakketten voor bellen in Nederland, telefonie in Europa of buitenland wisselen sterk in prijs en je kunt ze los aan of uitzetten. Gemiddeld liggen de kosten voor deze pakketten tussen de €5 en €15 per maand.