Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Monteur

Ben jij niet zo technisch? Vind jij het moeilijk om met alle kabels door het huis een werkend netwerk op te zetten? Mis je het overzicht? Heb je slechte WiFi? Een monteur kan dan uitkomst bieden. In veel gevallen kun je met een doe-het-zelf pakket prima zelfstandig de installatie afronden. Maar soms komt het voor dat dit voor problemen zorgt. Misschien ben je totaal niet handig of heb je geen tijd en wil je dit laten uitvoeren door een specialist. Op deze pagina leggen we een aantal dingen uit over alles wat je moet weten over de internet-monteur en specifiek de installateurs van de providers in Nederland. Heb je nog geen abonnement? Ga dan hieronder direct je abonnement voor ADSL, Kabel en Glasvezel vergelijken en bekijk direct of een gratis installateur tot de mogelijkheden behoord!


Gratis installateur

Voordat we gaan uitleggen wat een installateur precies allemaal bij jou thuis kan doen moeten we de kosten bespreken. Als je als bestaande klant een specialist aan huis nodig hebt moet je daar voor betalen. Ligt het probleem niet aan jou, dan is het vaak gratis. Voor nieuwe klanten is een installateur handig voor het aanleggen van het netwerk. Soms kan je het zelf doen, maar een monteur (indien die er toch gratis bij zit) kan handig zijn. Veel providers rekenen een vergoeding voor het laten aansluiten van het netwerk maar soms zijn er ook acties waarbij deze dienst kosteloos wordt aangeboden aan nieuwe klanten. Dit wordt altijd vermeld bij tijdens het bestelproces. 

Wat kost een monteur?

Vaak is de monteur voor nieuwe klanten gratis. Wil je extra hulp dan worden hier vergoedingen voor gevraagd tussen de €50 en €100 (exclusief materiaal). Vaak zit er bij de installatie een X aantal meter kabel gratis inbegrepen. Voor grote huizen kan hier een extra bedrag voor in rekening worden gebracht.

Is de installateur in dienst bij de provider?

Veel providers zoals Ziggo, KPN en Telfort hebben eigen medewerkers in dienst. Daarnaast werken ze samen met speciale internet bedrijven die de monteurs leveren. Providers als NLE en online.nl zijn afhankelijk van KPN medewerkers als het gaat om netwerkbeheer, aangezien ze een samenwerking hebben op dat gebied.

Wat heeft een monteur bij zich?

Een speciale internet-monteur heeft een basisuitrusting in zijn / haar bus liggen. Het gaat dan om zaken als modems, routers, wifi-boosters, UTP kabel op rol, gereedschap, muurstekkers, stekkerblokken, TV-ontvangers, kabelgootjes etc. Mocht blijken dan de hardware die je thuisgestuurd hebt gekregen via de provider stuk is, kunnen ze dat direct vervangen.

Wat kan een provider installateur nog meer doen?

Wat je veel hoort is dat installateurs van KPN en Ziggo ook andere diensten kunnen leveren zoals het verbeteren van de snelheid van het netwerk en de WiFi. Ze geven advies voor een snelle internetverbinding, hulp bij webmail en andere software gerelateerde vragen. Soms wordt hier een uren-vergoeding voor gerekend.