Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opnemen met interactieve TV

Een van de voordelen van interactieve televisie is dat je programma’s kunt opnemen. Ben je niet thuis op het moment dat jouw favoriete programma wordt uitgezonden? Dan kan je dit eenvoudig opnemen en later terugbekijken. Je bent zo niet afhankelijk van Uitzending Gemist, en kunt het ook een maand later nog herbekijken. Er zijn verschillende manieren om TV programma’s op te nemen met digitale televisie. Ook verschillende kosten en voorwaarden van de verschillende providers enorm. Op deze pagina lees je er alles over.

  • Opnemen zit meestal niet standaard inbegrepen in een TV-pakket
  • De kosten bedragen gemiddeld €5,00 per maand
  • Opnemen kan via de Cloud en via PVR (lokale harde schijf)
  • Afhankelijk van je provider kan je 2 t/m 6 programma’s tegelijkertijd opnemen

Hoe werkt programma’s opnemen?

Het opnemen van TV-programma’s kan op 2 manieren. Via de cloud en via een Personal Video Recorder (PVR). Hieronder lichten we beide opties in het kort toe:

Opnemen via Cloud
Wanneer je opneemt via de Cloud worden de beelden niet lokaal opgeslagen, maar in de cloud. Dit betekent dat jouw opnames worden gestald bij een provider als KPN of Telfort. Het grote voordeel van Cloud Opnemen is dat je meerdere programma’s tegelijk kunt opnemen. Doordat je het opslaat in de cloud kun je de opgenomen beelden van verschillende apparaten terugkijken. Je hoeft dit dus niet perse op je televisie te doen.

Opnemen via PVR
Vroeger ging opnemen in veel gevallen via een PVR. En dit gebeurt nog steeds. In het kastje dat bij jouw interactieve TV hoort zit dan een harde schijf. Hierop kunnen de opgenomen beelden worden opgeslagen. Het voordeel is dat je de bestanden lokaal hebt. Je bent niet afhankelijk van de toegang tot de cloud van jouw provider. Nadeel is dat je minder capaciteit hebt vergeleken met de cloud, en dat je minder programma’s tegelijkertijd kun opnemen.

Kan ik ook een bepaalde serie automatisch laten opnemen

Stel je voor: je kijkt graag naar een serie op de woensdagavond. Maar door andere verplichtingen lukt het vaak niet om dit op deze avond te kijken. Omdat je geen uitzending wilt missen bestaat er de mogelijkheid om series automatisch te laten opnemen. Het systeem herkent om welke serie het gaat, en zal vanaf dat moment automatisch beginnen met opnemen wanneer er een nieuwe aflevering begint.

  • Je kunt in één keer een hele serie opnemen
  • Je kunt dit vooruit plannen
  • Kijk jouw favoriete serie op je gemak terug wanneer jou dat uitkomt

Welke providers bieden gratis opnemen?

Opnemen is voor veel mensen een onmisbare functie van digitale TV. Tegelijkertijd is het vaak wel een betaalde optie. Alleen bij Caiway, KPN, Stipte, XS4All en Ziggo zijn er mogelijkheden voor gratis opnemen. Maar vaak moet je dan wel een duurder pakket nemen. Een alternatief is natuurlijk de optie Begin Gemist en Replay TV die vaak wel gratis is. Heb je – op het moment dat jouw favoriete programma begint – geen beschikking tot een TV? Dan kan Online tv kijken uitkomst bieden. En ten slotte: moet je een heel klein deel missen van een bepaald programma? Vaak wordt de optie Pauzeren wel standaard in het digitale TV-pakket meegenomen. Dankzij deze features heb je dus niet altijd het opnemen van TV-programma’s nodig.