Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Antivirus

Ben jij op zoek naar een goede virusscanner voor je telefoon, tablet of smartphone? Op deze pagina hebben we de beste virusscanners van april 2024 voor je verzameld. Per softwarepakket voor virussen hebben we een korte uitleg geplaatst. Wil je meer weten over een bepaald pakket? Neem dan contact op met de ontwikkelaars of lees er meer over op hun website. Let op: Bij sommige providers kun je een virusscan-programma of beveiligingspakket aanvragen (bijv. T-Mobile of Tele2). Daarover lees je meer bij het overstappen of aanvragen van het internet-abonnement.

  1. Norton AntiVirus
  2. Kaspersky Anti-Virus
  3. BitDefender Antivirus
  4. G-Data AntiVirus
  5. McAfee AntiVirus
  6. F-Secure Anti-Virus

Norton AntiVirus

Norton AntiVirus is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de vorige versie, vooral de prestaties zijn verbeterd. Norton AntiVirus is nu, op basis van verschillende virus testen, op snelheid een van de snelste. Dit wordt bereikt door de introductie van een zogenaamde beveiligingsdatabase naam Norton Insight. Hier worden de eens gescande bestanden als vertrouwd in opgeslagen, zodat ze niet nog een keer gescand worden met de volgende scan.

De antivirus-software behoort in de opsporing van virussen tot de beste, alleen in de opsporing van adware en spyware hebben andere softwareprogramma’s het voortouw. Bij detectie van adware en spyware zitten ze nog in het middenrif. Ondanks de scherpe prijzen biedt de software zelfs rootkits, Web exploits en proactieve detectie en gedrag gebaseerde detectie van nieuwe bedreigingen. Vermeldenswaardig is het lage aantal valse armen in de tests.

Een groot pluspunt is de duidelijke gebruikersinterface van de software. Hierdoor is het werken met deze software heel makkelijk. Wie op zoek is naar een goede virusscanner, maar weinig kennis van computers en software zou voor deze software moeten gaan, dit door de makkelijke bediening van de software. En hierdoor is de software ook geschikt voor beginners. Een bijzonder kenmerk van het programma is dat de scans en automatische updates worden uitgevoerd wanneer de computer niet wordt gebruikt.


Kaspersky Anti-Virus

In alle testen van de veiligheid van de huidige versie van Kaspersky Anti-Virus is iedereen overtuigd: Zowel het virus detectie rate (99 %), evenals de spyware detectie van meer dan 98% van de software zijn zeer goed. Maar ook van andere gevaren, zoals rootkits en webgevaren exploiteert en beschermd de antivirus op betrouwbare manier. De virusscanner controleert nu de PC op bestaande kwetsbaarheden, bijvoorbeeld naar niet beveiligingsupdates of riskante en gevaarlijke browserinstellingen die worden geïnstalleerd. Door proactieve detectie van nieuwe bedreigingen, wordt uw pc perfect beschermd tegen nieuwe, niet-onderkende virussen.

De nieuwe FileAdvisor voert de beveiliging van bestanden met één klik uit. Daarnaast is er een task manager die het ontwerp overzichtelijk maakt en de nieuwe gebruikersinterface navigatie is vergemakkelijkt en sneller. Een ander groot voordeel van de software is zijn lage verbruik. In tegenstelling tot veel andere fabrikanten van virus scanners besef je nauwelijks dat de virus scanner op de achtergrond bezig is. De scansnelheid is geoptimaliseerd onder meer waarbij witte lijsten worden gebruikt. Dit omvat alle bekende tot onschadelijke programma’s zoals Microsoft Office, die niet constant hoeft te worden gecontroleerd, wat de PC natuurlijk minder vertraagd.

Onder de speciale functies van het product zijn de automatische configuratie van de virusscanner, de zelfbescherming die kan worden uitgeschakeld of het stoppen van het programma en het systeem automatisch herstelt na het verwijderen van schadelijke software. De cloud-gebaseerde anti-klemfunctie, desktop gadget URL Advisor heeft een aantal functies die aanzienlijk verbeterd is in de nieuwe versie.


BitDefender Antivirus

De BitDefender Antivirus biedt goede bescherming voor virussen, wormen en Trojaanse paarden. De detectie ligt op ongeveer 97,6 procent. De adware en spyware detectie is ook zeer hoog. De proactieve detectie van malware virus scanner biedt ook zeer goede waardes. De prestaties van het systeem heeft nauwelijks last dankzij matige geheugengebruik voor de software. De scansnelheid van het programma is ook in de helemaal top.

De service is zeer gebruiksvriendelijk en daarom is nauwelijks acclimatisatie nodig. Het programma is geschikt voor leken, omdat het oppervlak zeer duidelijk is gestructureerd. De software BitDefender werkt betrouwbaar en beschermt uw pc tegen zeer veel gevaren van het internet. De software wordt vergeleken met de beste software van de concurrentie. De gebruikersinterface ziet er netjes uit en is duidelijk.


G-Data AntiVirus

Antivirus software G Data AntiVirus biedt uw computer uitgebreide bescherming tegen virussen, spyware, wormen, rootkits, spyware, Trojaanse paarden, dialers en backdoors. De vorige versie van G Data AntiVirus, onder meer winnaar van PC World Test virusscanner en eindigde volgens de test van het tijdschrift PC Games #2. De nieuwe versie van antivirus is volgens de eerdere versies niets verandert.

Dankzij de 2 antivirus engines van Avast en BitDefender biedt G-Data pieken in virusdetectie en spyware detectie. Deze erkenning tarieven worden bereikt door geen enkele andere virusscanners. Het nadeel van deze 2 verschillende motoren is dat dit ook valse alarmen komen vaak voor. Helaas, waarschuwt de software van het gedrag detectie van ongedierte te vaak onschuldig programma. Een ander nadeel is de hoge systeembelasting van de computer door deze 2 processen. De gebruikersinterface van G Data AntiVirus is verbeterd ten opzichte van de vorige versie, maar beginners zullen het niet makkelijk hanteerbaar vinden. Je moet er echt moeite in steken om het programma te leren kennen en gebruiken.


McAfee AntiVirus

McAfee AntiVirus Plus biedt evenals andere leveranciers volledige anti-virus en anti-spyware -mogelijkheden in een pakket. McAfee AntiVirus Plus is meer dan 4,9 miljoen keer gedownload op de Amerikaanse portal download.co. Er is hier een reden voor: het programma biedt een betrouwbare bescherming tegen vele soorten kwaadaardige software . Bovendien bevat de software een aantal componenten die normaal gesproken alleen onder Internet Security Suites staan. Dit omvat een veilige 2 -way firewall en stealth voor tijdens het anoniem surfen op het internet. Helaas, het programma heeft een paar zwakke punten in het gedrag gebaseerde detectie van kwaadaardige software. Hierbij lopen andere leveranciers voor op McAfee. Bovendien zou de detectie van web exploits verbeterd kunnen worden. Het programma heeft een aantal zwakke punten in het gedrag gebaseerde detectie van virussen en spyware. Het programma McAfee virusscanner is solide, maar niets meer.


F-Secure Anti-Virus

F-Secure Anti-Virus beschermt uw computer tegen virussen, wormen, spyware en andere malware. De nieuwe Deep Guard technologie van F-Secure biedt ook een proactieve bescherming tegen onbekende bedreigingen. De detectie ratio’s voor virussen en spyware zijn nog steeds erg goed. Alleen in de erkenning van het Web exploiteert en heeft de virusscanner moeilijkheden. De nadelen zijn de lage snelheid van scans en de werking van de software kan beter. Door de ijle gebruikersinterface en te korte helptekst is de software niet eenvoudig. De F-Secure antivirus detecteert vrijwel alle virussen en malware. Echter kan het gebruiksgemak nog worden verbetert. Wie zich er niet van kan weerhouden krijgt een goede bescherming tegen internetbedreigingen.