Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Nummerweergave

Wil jij op jouw vaste telefoon graag kunnen zien wie er belt? Dan heb je een telefoon nodig met de optie “nummervermelding” of “nummerweergave”. De meeste telefoons hebben deze optie standaard. Doorgaans staat deze optie standaard ingeschakeld. Op deze pagina lees je meer informatie over nummerweergave en anoniem bellen. 

  • Op alle nieuwe vaste telefoons zit bijna wel een optie voor nummerweergave
  • Je ziet dan in het schermpje wie er belt 
  • Wil jij dit uitzetten zodat anderen niet zien wie er belt? Kies dan voor anoniem bellen
  • Door het intikken van #31# kan je eenmalig een anoniem gesprek voeren

Zoek je een goedkope aanbieder voor vast bellen? Via onze vergeijker kan je snel en eenvoudig een goedkoop Internet + Bellen + eventueel Televisie pakket vinden. Via de filters kan je specifiek zoeken naar bijvoorbeeld pakketten met onbeperkt bellen

 

Welke providers bieden de mogelijkheid tot anoniem bellen?

Vrijwel alle telecom providers bieden de mogelijkheid om anoniem te bellen. Je kunt dit heel eenvoudig doen voor een eenmalig gesprek door #31# in te tikken vóór het telefoonnummer dat je invult. Dat werkt ook voor bellen naar het buitenland. Wil je structureel anoniem bellen? Dan dien je vaak eerst contact op te nemen met de klantenservice. Dit heeft vaak geen invloed op gesprekstarieven.

Veelgestelde vragen over nummerweergave en anoniem bellen

Ik zie geen nummer bij inkomende gesprekken, wat moet ik doen?

Zie je – wanneer je gebeld wordt – geen nummer staan? Dan kan het zijn dat nummerweergave is uitgeschakeld. Een oplossing kan zijn het herstarten van de modem. Werkt dit niet? Log dan in met je account en kijk of er een optie is om nummerherkenning aan te zetten. Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice.

Hoe kan ik mijn eigen nummer eenmalig afschermen?

Wil jij iemand bellen, maar heb je liever niet dat diegene jouw nummer ziet? Je kunt met een heel eenvoudig truukje eenmalig anoniem bellen. Tijdelijk je telefoonnummer afschermen doe je als volgt: toets vóór het nummer dat je wilt bellen de combinatie “#31# in. De persoon die je belt kan jouw nummer dan niet zien. Let op: dit werkt niet met het alarmnummer 112.

Hoe kan ik mijn nummer aan- of afmelden voor telefoongidsen

Wil je jouw nummer toevoegen of juist verwijderen van de telefoongids? Vul je nummer dan even in op mijnnummervermelding.nl. Verifieer je nummer en geef aan waar je wel/niet wilt worden opgenomen.

Nummervermelding op factuur afschermen, kan dat?

Wil je liever niet dat de nummers die je gebeld hebt op de factuur komen te staan tussen de belgeschiedenis? Je kunt bij jouw huidige provider vragen of ze gebelde nummers kunnen afschermen op de factuur.