Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Wifi-Booster en WiFi-Repeater

Heb jij thuis de WiFi goed voor elkaar? Een razendsnelle draadloze verbinding opgezet? Gefeliciteerd! Heel veel mensen hebben hier echter moeite mee. Dat komt door de isolatie in woningen en ontbreken van kennis over de installatie en werkingen van de hardware. Bij een internetpakket ontvang je altijd een router met draadloos netwerk functie. Deze netwerkverdeler is echter niet heel krachtig en de kwaliteit verschilt heel erg per provider. Op deze pagina gaan we uitleggen hoe jij je draadloze netwerk kunt versnellen / verbeteren. Eerst heb je natuurlijk een snelle provider nodig. Vergelijk hieronder direct alle actuele abonnementen (mei 2024) en sluit een nieuw internet-contract af.


Hoe kan ik mijn WiFi netwerk verbeteren?

De basis van de WiFi snelheid komt voort uit een aantal dingen en kunnen met wat slimme trucjes ook gemakkelijk (en goedkoop) verbeterd worden. Onze adviseurs zijn er voor jou ingedoken en hieronder vind je hun bevindingen:

  1. De basis van de snelheid is natuurlijk het abonnement dat je hebt afgesloten bij bijvoorbeeld T-mobile, Tele2, Telfort of KPN. Als jij 100 mb/s hebt afgesloten kun je nooit 200mb/s halen.
  2. Ten tweede moet jij je realiseren dat de snelheid op WiFi altijd trager is dan wanneer je een apparaat koppelt via een UTP kabel aan de router. Het is niet realistisch te denken dat je dezelfde snelheid kunt halen.
  3. De router heeft veel invloed op de WiFi prestaties. Door deze op een gunstige plaats te hangen (met een goede kwaliteit UTP kabel van de router naar een eventuele modem) kun je veel storingen, ruis en problemen voorkomen.
  4. Door te werken met een Wifi-booster en/of WiFi-repeater kun je het bestaande netwerk versterken en uitbreiden. Het bereik van een router van de provider is namelijk gemiddeld slechts 10 – 12 meter.

Wat is een Wifi-Booster?

Een WiFi booster kan het signaal van je router versterken. Door bijvoorbeeld in de woonkamer een Wifi-Booster op te hangen (en de router in de gang te plaatsen) kan de booster het WiFi netwerken versterken richting de tuin. Veel mensen hangen ook op de 1e verdieping in huis een repeater of booster op om het netwerk op zolder en in de slaapkamer te verbeteren. Je zult zien dat ook de snelheid flink zal toenemen.

Wat is een WiFi-Repeater?

Dit is een apparaat met de functie om je WiFi netwerk als het ware te kopieren. Merken als P-LINK, Netgear, AVM, devolo, Ring, SecuFirst, Asus, Sitecom, D-Link hebben populaire devices op de markt gebracht om je hierbij te ondersteunen. Het apparaat maakt hetzelfde netwerk aan op een nieuwe plek om zo het bereik te vergroten. Je hoeft je dus op zolder niet aan te melden op een nieuw netwerk met een nieuw wachtwoord. Ook voor kantoren of winkels kan dit handig zijn. Overal in huis met hetzelfde netwerk verbonden zijn.