Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Videoland

Misschien wel een van de meeste bekende on-demand platformen in Nederland is Videoland. Naast Netflix hebben zij de meeste abonnees. Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden die dit platform te bieden heeft (en die zijn niet gering). De beste (NL-talige) films en series zijn eenvoudig te streamen via je telefoon, laptop of smart-tv. Hiervoor wil je natuurlijk wel eerst het beste internet abonnement afsluiten om deze content in Full-HD te kunnen streamen. Hieronder kun je alle providers met elkaar vergelijken en verschillende internet-snelheden selecteren. De actuele aanbiedingen van maart 2024 zijn automatisch zichtbaar. 


Het aanbod van Videoland

RTL Nederland biedt op Videoland bijna al haar series aan die op tv zijn geweest of in opdracht van RTL zijn gemaakt. Dan kun je denken aan Baantjer, maar ook Bluf dat net aan zijn tweede seizoen is begonnen op de RTL 5. Sinds september 2015 kun je ook drie afleveringen van Goede Tijden Slechte Tijden vooruit kijken op Videoland, hiermee probeert Videoland nieuwe abonnees te lokken. Naast de series van RTL Nederland heeft Videoland een groot aantal overeenkomsten met Netflix als het gaat om het aanbod.

Hoe werkt Videoland?

De lay-out van Videoland ziet er erg verzorgt uit. Ook is het handig dat ze in de menubalk een optie hebben meegenomen om te kiezen tussen films, series en Kids. Ook is het mogelijk om reviews achter te laten over een serie/film. Zo kun je makkelijk zien wat andere vinden van de desbetreffende serie/film. Voor 10 euro per maand kun je onbeperkt genieten van meer dan 1000 film of series. De eerste 2 weken zijn gratis. Abonnement loopt door tot wederopzegging.


Voordelen van Videoland

Door de samenwerking met RTL is het aanbod actueel voor Nederlanders. Je kunt veel populaire series vooruitkijken of terugkijken zoals GTST. De layout van de dienst is zeer straks. Zowel de app voor mobiel als die op je televisie. Het aanbod is vooral groot voor kinderen en kijkers die houden van actiefilms met een focus op de Nederlandse taal. Doordat je met meerder mensen tegelijkertijd kunt kijken is het slim om te zorgen voor een goede WiFi thuis zodat iedereen overal in huis naar videoland kan kijken!

Nadelen van Videoland

Als we kijken naar de nadelen is voor het ontbreken van grote internationale titels wel het meest vervelend. Dit maakt dat de prijs kwaliteit verhouding redelijk matig is. Je hebt toch nog een tweede on-demand dienst nodig wil je dit gat gaan vullen. Eventueel kan je er voor kiezen om alleen een abonnement voor internet en bellen af te sluiten zonder televisie. Met een abonnement op deze on-demand service kun je namelijk genoeg Nederlandse tv terug kijken.

Exclusieve content

Het feit dat videoland van RTL is maakt dat het platform af en toe wordt gebruikt om exclusieve content te verspreiden. Het gaat dan om eigen geproduceerde NL talige films of series. Neem nou de Zwarte Tulp. Deze was in eerste instantie alleen beschikbaar op Videoland, voordat het ook op RTL 4 werd uitgezonden. Het uitzenden van de Zwarte Tulp op Videoland heeft als voordeel dat Videoland exclusiever wordt en dit zal in de toekomst alleen maar meer gebeuren.