Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

VDSL Internet vergelijken juni 2022

VDSL Internet werkt – net als ADSL – via de koperen telefoonlijn. De volledige naam luidt Very High Bitrate Digital Subscriber. Het behoort dan ook tot de categorie “DSL-internet“. VDSL wordt gezien als de opvolger van ADSL. Het is een stuk sneller dan ADSL(2). Zowel de download- als uploadsnelheid ligt een stuk hoger. Hierdoor werkt ook interactieve TV een stuk sneller. Waar je met ADSL soms nauwelijks HD-zenders kunt ontvangen of een tweede ontvanger kunt installeren, is dat met VDSL geen probleem. Bij VDSL2 kan je in theorie snelheden halen van 200 Mb/s downloaden en 50 Mb/s uploaden. 

  • VDSL is de opvolger van ADSL
  • Het werkt – net als ADSL – via de koperen telefoonlijn
  • Ook bij VDSL(2) geldt: hoe korter de afstand tot de wijkcentrale, des te hoger de snelheid
  • Het punt waarop VDSL zich onderscheidt: tussen de wijkcentrale en jouw woning wordt deels glasvezel gebruikt. Op die manier zijn hogere snelheden mogelijk

Ben jij op zoek naar een stabiele en betaalbare internetverbinding? Dan is VDSL zeker een van de opties die je moet overwegen. Qua snelheid kan het vaak net niet mee met kabel internet en glasvezel. Maar de kosten liggen vaak een stuk lager. Via onze internetvergelijker kan je gemakkelijk en snel de verschillende providers en pakketten met elkaar vergelijken. 

Wat zijn de voordelen en nadelen van VDSL?

De term ADSL kennen we allemaal wel. Internet via VDSL is nog wat onbekender. Het is een relatief nieuwe technologie die langzaam uitgerold wordt door KPN. Is deze vorm van internet beschikbaar op jouw adres? Dan is het zeker het overwegen waard. Het heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen en nadelen. 

Voordelen VDSL

  • Aanzienlijk sneller dan ADSL(2)
  • Relatief voordelig vergeleken met glasvezel en kabel
  • Voor een gemiddelde gebruiker een prima oplossing

Nadelen VDSL

  • De feitelijke snelheid hangt af van de afstand tot wijkcentrale
  • Het is minder stabiel dan kabel of glasvezel
  • De snelheid ligt lager dan bij kabel en glasvezel

Wat is een goedkope VDSL provider?

Verschillende Nederlandse internet providers bieden abonnementen op basis van VDSL. De snelheden variëren van 50 Mbps tot en met 200 Mbps. Vanzelfsprekend: des te hoger de gekozen snelheid, des te hoger de prijs. Ben jij op zoek naar een gewoon goede en stabiele verbinding voor alledaags gebruik? Dan heb je aan 50 Mbps meer dan genoeg. Met 50 Mbps kan een gezin van 2 personen of meer ongestoord browsen, interactieve TV kijken, en filmpjes streamen. Wil je met meerdere mensen tegelijk kunnen browsen, films streamen en TV-kijken? Dan adviseren we een snelheid van 200 Mbit. Je kunt in dat geval beter voor de kabel kiezen. Deze verbinding is betrouwbaarder en sneller dan VDSL. 

De goedkoopste VDSL-pakkette van juni 2022
Voordelig profiteren van een snelle VDSL-verbinding. Gebruik onze vergelijker om snel een geschikt pakket te vinden. Op dit moment zijn er een aantal heel interessante acties.

ProviderVerbindingDownloadUploadKosten p/maand
YoufoneVDSL50 Mbps5 Mbps€18,00
Online.nlVDSL100 Mbps30 Mbps€20,00
Tele2VDSL60 Mbps10 Mbps€27,00
T-MobileVDSL50 Mbps5 Mbps€28,00
KPNVDSL50 Mbps5 Mbps€39,00