Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

4G Voor Thuis

Woon jij op een plek waar geen internetverbinding via de kabel, ADSL of glasvezel (met name in buitengebieden)? Dan is er nu een heel goed alternatief met een prima snelheid; internet middels 4G Voor Thuis. Dit is een mobiele internetverbinding die kabelloos wordt opgezet. Je ontvangt een Modem met een WiFi functie dat werkt met een 4G simkaart. Deze kaart ontvang je van de provider waarbij je een abonnement afsluit. Het netwerk maakt gebruik van dezelfde frequenties (vroeger 3G, in de toekomst 5G) als je eigen smartphone of tablet. Gewoon je apparaat verbinden met de ‘dongel’ en internetten maar! 

4G Voor thuis pakketten vergelijken

Wil jij weten welk 4G abonnement voor thuis past bij jouw situatie, wensen en budget? Hieronder hebben we de beste 4g-thuisabonnementen met elkaar vergeleken. Dit zijn de pakketten van T-Mobile en KPN. T-Mobile biedt op dit moment de scherpste prijs (€35 p/maand) en dit is breed beschikbaar. Nadeel van KPN is dat je verplicht een ADSL abonnement moet hebben. 

ProviderPakketPrijsMeer info
T-MobileOnbeperkt / 30 Mbit/s€35 p/maandBekijk pakket
T-MobileOnbeperkt / 30 Mbit/s incl. binnenrouter€41 p/maandBekijk pakket
T-MobileOnbeperkt / 100 Mbit/s€45 p/maandBekijk pakket
KPNOnbeperkt / 50 Mbit/s€39 p/maandNiet beschikbaar

Sneller internet in het buitengebied met 4G

Een doorsnee woning is beter af met een normaal alles in 1 pakket of internet + TV abonnement op glasvezel of kabel. Stel dat je een ADSL verbinding kunt afsluiten raden we dat altijd aan boven 4G contracten. Echter, in buitengebieden in Nederland is dat soms niet mogelijk. Voor boeren, tuinders, vakantiegangers, vakantieparken, huurwoningen, tijdelijke onderkomens, zakelijke gebruikers, kantoren kan mobiel internet voor thuis een uitkomst zijn. Op dit moment wordt er in veel buitengebieden als geëxperimenteerd met dit type verbinding die steeds sneller wordt.

4g-voor-thuis-pakketten-vergelijken


Welke providers leveren 4G voor Thuis?

Op dit moment kun je bij diverse aanbieders terecht voor mobiel internet bij je thuis. Denk dan aan Telfort, KPN, Tele2 en T-Mobile. Dit zijn de grotere spelers op de markt. Let erop dat het een soort internetverbinding middels een hotspot is. Je iphone zou je ook als hotspot kunnen gebruiken. Je krijgt van je provider echter een kastje wat je hiervoor kunt gebruiken die gekoppeld kan worden aan het stroomnetwerk zodat je nooit zonder verbinding zit.


Is 4G Voor Thuis unlimited?

Ja, het abonnement is vaak met unlimited data. Dat betekend echter wel dat er een fair-use policy is. Als je dag en nacht gaat downloaden zal je snelheid wellicht worden verlaagd of je ontvangt een melding. Voor normaal internet en TV gebruik is dit voldoende. Met Unlimited 4G voor Thuis van T-mobile of KPN ben je dus altijd online, waar en wanneer je wilt en wat je ook wilt doen met een onbeperkt internet bundel.

Hoe snel is dit 4G internet?

Gemiddeld heb je een downloadsnelheid van zo’n 15 mb/s tot 20 mb/s. Ook de uploadsnelheid ligt tussen de 10 mb/s en 15 mb/s. De maximale snelheid voor download en upload is 25 mbps.

4G voor thuis met TV

Het is mogelijk om TV te kijken via je 4G contract. Denk dan aan NPO gemist, Youtube, Netflix of videoland. Let er wel op dat de snelheid vaak beperkter is dan bekabelde verbindingen. Deze beperkte snelheid heeft natuurlijk invloed op de (HD) kwaliteit van de beelden. Kortom: films kijken via 4G is mogelijk, maar minder stabiel en kwalitatief (vaak bufferen of vooraf downloaden).

Internet in het buitengebied

Buitengebieden in Nederland (denk dan aan Noord-Brabant of Zuid-holland) kunnen echt profiteren van dit mobiele product. Een abonnement met 4G biedt je namelijk veel voordelen. Je kunt het apparaatje overal mee naartoe nemen. In de buitengebieden internetten is over het algemeen minder stabiel en snel dan de grote steden in Nederland. Op termijn zal overal glasvezel worden aangelegd in buitengebieden wat voor een flinke snelheidsboost zal zorgen. Het wordt dan mogelijk om alles in 1 pakketten of internet & tv af te sluiten met normale ADSL / fiber contracten.

Is het maandelijks opzegbaar?

Dat is verschillend per contract. Er zijn prepaid varianten die je flexibel kunt gebruiken. Daarnaast zijn de doorsnee abonnementen van KPN, Telfort, T-mobile en Tele2 vaak 12 maanden of 24 maanden geldig. Dat betekend dat je bij het afsluiten van 4G voor thuis een 1 jarig of 2 jarig abonnement afsluit. heb je meerdere abonnementen bij dezelfde provider? Dan kun je vaak combineren en extra korting / voordeel krijgen.

Hoeveel apparaten kan ik verbinden?

Een doorsnee modem kan tot 32 apparaten aan. Dat betekent dat het IP adres door 32 telefoons, tables, PC’s, laptops en andere slimme apparaten kan worden gebruikt (slimme thermostaat, koelkast, playstation of Xbox etc).