Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Amersfoort

Makkelijk en snel alle internetproviders in Amersfoort vergelijken? Het aantal beschikbare internet en tv pakketten is werkelijk enorm. Van Telfort tot aan NLE, hoe maak je de juiste keuze? Onze vergelijker van TV en Internet pakketten helpt jou met het kiezen. Vergelijk simpel de populaire providers en achterhaal het aantrekkelijkste internet abonnement dat voldoet aan jouw eisenpakket. Snel televisie, internet en bellen in een alles in 1 pakket aansluiten? Dit is sterk in opkomst! Verder tref jij op deze pagina waardevolle info over topics als opties voor digitale TV of wat te doen bij sloom internet.
ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Gemiddelde downloadsnelheid47Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid28Mb/s
Gemiddeld verbruik209GB p/maand
Gemiddelde kosten€40,50 p/maand
Populaire aanbiederYoufone

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel internet providers in Amersfoort die bij elkaar weer de wereld aan goede en betaalbare TV en internet abonnementen in oktober 2021 aanbieden. De huidige actie van de goedkoopste provider, plus gratis extra’s voor nieuwe klanten als een cadeaubon wisselen elkaar snel af. Hoe check jijsimpel zo’n scherp geprijsd en snel abonnement voor internet + TV? Deze website helpt jou met het vinden van een geschikte provider. Vul gelijk de benodigde gegevens in, doorzoek de aanwezige providers en neem het abonnement die financieel interessant is. Vergeet niet: normaliterADSL-internet in Amersfoort voordeliger dan kabel of glasvezel.

5 internet en televisie bespaartips
 1. Combineer meerdere diensten bij één provider. (Klik door naar het alles in 1 pakket.)
 2. Neem niet onnodig een XL pakket. Voor de meest basale online activiteiten hoe je echt niet meer dan 100 Mb/s af te sluiten.
 3. Kies niet altijd voor dure extraatjes als onder andere sportpakketten. Pakketten als deze kosten je vaak erg veel geld.
 4. Schrap jouw TV-abonnement. Stap over op on-demand online TV kijken (dat kan bijv. zijn Youtube of Videoland).
 5. Ga altijd vergelijken. Doe elk jaar een prijsvergelijking en ontdek zelf of het nog goedkoper kan.

Welke internetproviders zijn er in Amersfoort?

In Amersfoort zijn diverse internet pakketten op de markt. O.a. Ziggo, KPN, T-Mobile of Fiber. Door ADSL, de traditionele kabel, of wellicht via glasvezel. Bekijken welke goedkope abonnementen in Amersfoort in deze plaats actief zijn? Vul jouw postcode in, en vergelijk online de meest populaire internetproviders in jouw regio in oktober 2021. Bekende providers zijn Vodafone, Youfone of Ziggo. Internetaanbieders in Amersfoort hebben degelijke pakketten met alleen internet, internet + Televisie abonnementen, en uiteraard 3-in-1 pakketten. Bepaalde 4-in-1 pakketten zien we hier ook steeds meer terug. Met een quad play abonnement voeg je ook jouw mobiele telefonie toe.
kpn internet

Internet van KPN

Al geprobeerd? KPN verkoopt in Amersfoort internet en TV. Glasvezel, ADSL met gratis KPN veilig.

 • Voordelig Spotify Premium
 • Videotheek thuis
 • Maandelijks aanbiedingen
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo biedt Televisie en internet middels de coaxkabel in Amersfoort. Prima voorwaarden, met een goede beoordeling.

 • Samenwerking Vodafone
 • 129+ tv-zenders (54 HD)
 • Voordeel op de factuur
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis is actief met goede internet tarieven in Utrecht voor oktober 2021. Snelheden tot wel 750 Mbit/s.

 • 200 – 750 Megabit per seconde
 • Gratis begin gemist
 • Goede welkomstkorting

Huidige prijzen internet + televisie in Amersfoort (tarieven oktober 2021)

Veel mensen vragen zich af: wat zijn in oktober 2021 de tarieven van internet en Televisie in Amersfoort? Dit varieert normaliter per situatie. De hoogte van de factuur komt tot stand door aspecten zoals je internetaanbieder (denk aan Telfort), type internet (kabel), hoogte van internetsnelheid (bijv. 300Mb/s), en eventuele uitbreidingen (bijv. een speciaal filmpakket). Een goedkoop internet en tv abonnement in Amersfoort is er al vanaf €15 tot zo’n €95. In de regel is het alles in 1 pakket het goedkoopste. Klik door naar TV-zenders advies.

Populaire pakketten
 • KPN Internet en TV 80 Mb
 • KPN Internet glasvezel 500 Mbps
 • Online.nl Alles-in-1 50 Mb/s
 • Online.nl Glasvezel Internet + TV 100 Mb/s
 • T-Mobile Internet, Bellen & TV 500 Mb Glasvezel
 • Ziggo Alles-in-1 Start 40 Mb


internet vergelijken amersfoort

Overstappen van TV en internet provider? Dat werkt op deze manier!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Vergelijken van internetproviders en overstappen binnen 5 minuten

 1. Probeer de postcodecheck uit

  Zodra je start met internet vergelijken in Amersfoort is het aan te raden snel de internet postcodecheck te doen. Helemaal bovenaan deze website kan je een postcode en huisnummer invullen. In de volgende stap zit je midden in de vergelijker. Je ziet daar enkel de contracten van providers die leverbaar zijn in jouw wijk.

 2. Internet, TV en Bellen pakket samenstellen

  Allereerst mag je selecteren welke diensten je precies nodig hebt. Heb jij aan internet genoeg? Of liever iets met televisie erbij? En ben je van plan om vast te bellen? Op het moment dat jij een selectie hebt gemaakt kun jij zonder moeite alles in 1 pakketten vergelijken. Verder bieden wij je de optie om bepaalde HD-zenders (bijv. History) bij te bestellen. Tevens kan je het nog concreter maken met extra’s als vooruitkijken, tv programma’s opnemen, online tv kijken.

 3. Welke snelheid wil je afsluiten?

  Wat tevens relevant is: welke snelheid wil je inkopen? Dat loopt uiteen tussen de 20 mb/s tot 500 mb/s. Wat een goede snelheid is, is afhankelijk van diverse componenten. Nuttig jij het internet alleen voor de basisactiviteiten zoals o.a. surfen op het internet, het weer bekijken, het nieuws lezen, e-mailen? Of kijken jullie ook on-demand TV op NPO of Netflix? Spelen huisgenoten multiplayer games als Doom? Zijn jullie met 2 personen of meer? Download of upload je thuis vaak films of bestanden? Internethunter.nl biedt hiervoor uitkomst. Klik op ‘welke snelheid past bij mij’? Hier adviseren wij aangaande welke internetsnelheid die goed is voor verschillende soorten gebruikers.

 4. Kosten providers vergelijken

  Op het moment dat jij het gewenste pakket en beschikbare snelheid kenbaar gemaakt hebt wordt het gemakkelijker om tarieven te vergelijken. De providers worden in de meeste gevallen in een lijst gezet a.d.h.v. kosten per maand. De goedkoopste provider zul je altijd bovenaan zien. De eventuele korting is verrekend in de maandtarieven. Een hoop providers stunten met een bepaalde welkomstkorting, en weer andere leveranciers verwerken de eerste 3, 6 of 9 maanden een korting van bijv. 50%.

 5. Moeiteloos overstappen van provider

  In het geval jij achterhaald hebt wie de beste provider van Amersfoort in oktober 2021 is, kun jij zelf het contract online regelen. Klik op doorgaan (bekijken) en je gaat direct door naar de afsluitpagina van de leverancier. Voer alle velden in en klik op ‘aanvragen’. Dit kost je nog geen 5 minuten. Heb je nog een contract en wil je overstappen? Vaak verwerkt jouw gekozen provider de opzegging van het contract middels de overstapservice.


4 voordelen van een alles in 1 abonnement

Een aanzienlijk deel van de woningeigenaren kopen het zogenaamde alles-in-1 pakket. Bij dit contract beschik je over internet, vast bellen en digitale TV van één dienstverlener tegen een vaste scherpe prijs. In oktober 2021 kan dit aangevuld worden tot 4-in-1 pakketten wat ervoor zorgt dat mobiele diensten ook in de bundel vallen. Lees verder over T-Mobile internet.

 • Je krijgt een mooie pakketkorting
 • Maandelijks slechts 1 afschrijving
 • Slechts 1 serviceprovider voor alle zaken rondom televisie + internet
 • Soms krijg je gratis uitbreidingen als onder andere Gratis uitgebreid interactief TV pakket

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over afsluiten van internet, tv en bellen

Internet via glasvezel, kabel of ADSL?

Dat heeft alles te maken met de internet postcodecheck. Door het invoeren van de adresgegevens zie jij welke soorten verbindingen er allemaal zijn voor jouw situatie. Niet iedereen is aangesloten op glasvezel en (coax) kabel. Normaal is ADSL (via de telefoonlijn) wel af te sluiten (mits glasvezel niet aanwezig is). Heb je keuze uit alles? In dat geval zijn minimale internet snelheid en de tarieven factoren die je met name moet meenemen. Een contract op glasvezel is stabieler, maar in veel gevallen ligt de maandprijs iets hoger vergeleken met kabel of adsl. In het geval van kabelinternet heb je alleen Ziggo als keuze. ADSL is in veel gevallen het minst duur, maar ook trager dan andere opties.

Waar vind ik het snelste internet in Amersfoort?

De hoogste downloadsnelheid heb je via de kabel (coax), of glasvezel. Daarmee loopt de snelheid op tot 1Gb/s. Internet providers als KPN, Ziggo en Caiway kunnen dit mogelijk leveren. In de gemeente Amersfoort zijn deze netwerken nog niet voor elk huis actief. Wel starten er doorgaans wel nieuwe acties om meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel. Meer info vind je ook op www.amersfoort.nl. De behaalde snelheid is van meer afhankelijk van de provider zelf. Ook de randapparatuur (netwerkkabels, wifi-repeaters) heeft hierop een effect. De getoetste snelheid kan per wijk zeer uiteenlopen.

Hoe kan ik mijn huidige contract opzeggen en overstappen van provider?

Als je huidige contract niet meer geldig is (na 12 maanden)heb je 2 opties: verlengen of overstappen. Overstappen van internet abonnement gaat nu een stuk vlotter dan vroeger. In de regel kan dit zonder tussenkomst van de klantenservice. De grootste internetproviders (Online, T-Mobile, DELTA, KPN, XS4ALL, Tele2, Ziggo) werken met elkaar samen. Vaak ook bekend als de overstapservice. Zo ben jij razendsnel online bij je nieuwe provider. Mogelijk krijg je een nieuwe modem. Vaak kan er ook een monteur bij je langskomen.

Veel voorkomende storingen oktober 2021

Momenteel is er geen sprake van een storing. In heel 2021 zal de netbeheerder verder aan het netwerk bouwen. Dit resulteert mogelijk in een storing bij KPN. Upgrades van het kabelnetwerkkunnen resulteren in Ziggo storingen. De betreffende aanbieder is hiervan ook op de hoogte. Via sociale kanalen als Facebook wordt jij de hele dag geïnformeerd of het internet eruit ligt.

Heeft Amersfoort traag internet en WiFi?

De uitslag van een speedtest is overal weer anders. Diverse variabelen hebben hier invloed op. Belangrijke aspecten zijn: het type netwerkkabel en de modem en router plekken in huis voor stabiele WiFi. Voor een betere verbinding in garage of tuin kan je een wifi repeater of booster of een antenne aansluiten. Een trage verbinding kan liggen aan verouderde programma’s op laptop, tablet of telefoon of een router met onjuiste instellingen. Een speciale installateur kan bij je thuis langskomen, hij/zij kan mogelijk de internetsnelheid verhogen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Achterhaal de goedkoopste provider in 3802 en stap online over

Glasvezel vergelijken Amersfoort

Glasvezel is een haardunne vezel die supersnel internet, tv, en radiosignalen kan versturen. Dat levert jou supersnel internet van 500-1000 Mb/s. In een toenemend aantal postcodegebieden zien we de optie van glasvezel of kiezen voor traditioneel ADSL (of coax). Ook in en rondom Amersfoort zijn er tal van projecten aangaande uitbreiding en optimalisatie van glasvezel. Voor glasvezel-internet heb je een stukje aansluitingskosten en uiteraard een bedrag per maand. Het glasvezel internet wordt steeds bekender en populairder en de prijs ligt vaak maar een fractie boven Ziggo (kabel). Dit type abonnementen zijn beschikbaar vanaf €45. Doe de postcodecheck, en check of glasvezel internet in Amersfoort het overwegen waard is.

Voordelen Amersfoort glasvezel internet
 • Verbijsterend snel internet: tegenwoordig tot wel 1 Gb p/s
 • Zeer stabiel internet, minder problemen
 • Dezelfde hoge snelheid voor uploaden en downloaden
 • Je kunt zelf een provider kiezen
 • Maximale kwaliteit voor je TV

tele2
 • Combineren met mobiel
 • Ook 4-in-1
 • Goedkope prijzen
 • Goede klantenservice
 • Stabiele verbinding
 • Lage maandprijs
 • Topkwaliteit Modem
 • Supersnel overstappen
 • Aantrekkelijke welkomstbonus
nle x
 • Interactieve tv
 • Betrouwbaar netwerk
 • Aantrekkelijke welkomstkorting

Youfone
 • €0 administratiekosten
 • Inclusief alle apparatuur
 • Transparante maandprijs
 • Weinig storingen
 • Afsluiten in 5 minuten
 • Overstapbonus
 • Eenvoudig overstappen
 • Verschillende pakketten
 • Goede korting
fiber-nl
 • Glasvezel 200 Mb/s
 • Prima klantenservice
 • Aantrekkelijke welkomstkorting


Alle plaatsen in deze gemeente