Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Amsterdam

Zonder problemen snel internetproviders in Amsterdam vergelijken? De hoeveelheid aanbieders van internet en tv is enorm. Dit loopt van Ziggo tot en met T-Mobile, je kunt alle kanten op. Onze internet-vergelijker helpt met het maken van een keuze. Vergelijk vandaag de Hollandse providers en ontdek het meest geschikte internetaanbod dat voldoet aan jouw internetgebruik. Vandaag nog televisie, bellen en internet met het alles-in-1 pakket afsluiten? Ook dit behandelen we uitvoerig. Eveneens vind je op deze pagina handige informatie over thema’s zoals de postcodecheck en vaste telefonie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmsterdam
Gemiddelde downloadsnelheid42Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid24Mb/s
Gemiddeld verbruik141GB p/maand
Gemiddelde kosten€53,00 p/maand
Populaire aanbiederYoufone

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn vandaag de dag enorm veel internet providers in Amsterdam die bij elkaar weer enorm veel goede en betaalbare TV en internet abonnementen in september 2023 mogen aanbieden. De diverse aanbiedingen van de de goedkoopste provider, en vaak ook een cadeautje als een iPad zijn meestal geen week hetzelfde. De vraag is: hoe bekijk je zelf een goedkoop en innovatief internet + TV contract? Deze website helpt jou met vergelijken. Geef snel jouw gegevens in, bekijk de af te sluiten providers en zoek het contract met de laagste prijs. Let op: normaal gesproken is ADSL-internet in Amsterdam het meest goedkoop.

5 TV en Internet bespaartips
 1. Neem alle diensten bij 1 provider. (Lees direct verder over het alles in 1 pakket.)
 2. Kies geen onnodig hoge internetsnelheid. Voor basisgebruik is een pakket van 200 Mb/s onnodig.
 3. Denk kritisch na over dure extraatjes als bijv. speciale premium kanalen. Deze pakketten verhogen de factuur aanzienlijk.
 4. Kies een los internet abonnement zonder TV. Er zijn online veel stream-services beschikbaar (denk aan Film1 of Youtube).
 5. Stop niet met vergelijken. Doe elk jaar een prijsvergelijking en kom er zelf achter of het slim is om over te stappen.

Welke internetproviders zijn er in Amsterdam?

In Amsterdam zijn velerlei internet pakketten aanwezig. Denk aan T-Mobile, KPN, Ziggo of NLE. Via ADSL of VDSL, de coaxkabel, en er zijn allerlei plannen rondom glasvezel. Onderzoeken welke goedkope abonnementen in Amsterdam beschikbaar zijn? Voer je postcode en huisnummer in, en bekijk de beste of goedkoopste leveranciers in jouw omgeving in september 2023. Erkende internetproviders zijn Vodafone, XS4ALL of Ziggo. Internetaanbieders in Amsterdam voeren interessante pakketten met alleen internet, TV + Internet contracten, maar ook 3-in-1 pakketten. De 4-in-1 pakketten zijn ook zeer in trek. Via een quad play pakket wordt ook het mobiele abonnement geïntegreerd.
kpn internet

Internet van KPN

Je kent het vast: KPN levert in Amsterdam internet en TV. Internet via ADSL of “Glas”, inclusief gratis Wifi modem.

 • Gratis overstapservice
 • 90+ radiozenders
 • Pakket-aanbieding
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo voorziet in TV en internet door coax te gebruiken in Amsterdam. Prima voorwaarden, met korting voor nieuwe klanten.

 • Vodafone combinatie
 • Haarscherpe beeldkwaliteit
 • Factuurkorting
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis voorziet in snelle internet tarieven in Noord-Holland voor september 2023. Op een betrouwbaar netwerk.

 • Wifi-Service
 • tot 48 uur aan HD-televisie opnemen
 • Goedkope prijzen

Geldige prijzen internet & TV in Amsterdam (tarieven september 2023)

Een goede vraag: wat zijn vandaag de dag de tarieven van Televisie en internet in Amsterdam? Dit wisselt meestal per geval. De totaalprijs wordt bepaald door variabelen als de gekozen provider (zoals Youfone), internetverbinding (bijvoorbeeld COAX), gewenste snelheid (bijv. 35Mb/s), en eventuele uitbreidingen (bijv. Movies & Series Xl). Een goedkoop internet en tv abonnement in Amsterdam is er al vanaf €25 tot bedragen van €55. Veelal is 3-in-één de voordeligste optie. Bekijk ook ADSL pakket.

Populaire pakketten
 • KPN Internet, TV Basis en bellen 40 Mb
 • KPN Internet 100 Mbps
 • Tele2 Glasvezel Basis, Bellen & TV Basis 50 Mb
 • Online.nl Internet 50 Mb/s
 • T-Mobile Internetten 50 Mb + TV Start
 • Ziggo Internet & TV Complete 200 Mb


internet vergelijken amsterdam

Overstappen van internet provider? Bekijk onze uitleg!

Benodigde tijd: 5 minuten

Binnen 5 minuten providers vergelijken en overstappen

 1. Begin met de postcodecheck

  Vanaf het moment dat jij start met internet vergelijken in Amsterdam is het belangrijk snel de internet postcodecheck te doen. In onze tool voer je gemakkelijk jouw adresgegevens in. Vervolgens kom je binnen in de internet + TV vergelijker. Je vergelijkt op deze plek uitsluitend de internet en TV pakketten van aanbieders die daadwerkelijk kunnen aansluiten op jouw postcode.

 2. Een abonnement kiezen

  Om te beginnen geef je aan welke services je wilt inkopen. Heb jij aan internet genoeg? Of liever iets met televisie erbij? En moet er ook een huistelefoon bij? Indien je jouw wensen duidelijk hebt kan je veel specifieker alle contracten voor internet vergelijken / afwegen. Tevens is het een optie om specifieke zenderpakketten (bijvoorbeeld Nijmegen1 Radio & TV) te selecteren. Ook kun je het abonnement unieker maken met uitbreidingen als vooruitkijken, tv programma’s opnemen, uitzending gemist.

 3. Een internetsnelheid kiezen

  Wat bovendien een belangrijke vraag is: de snelheid van het internet. Dit fluctueert tussen 35 mb/s tot 450 mb/s. Wat voor jou geschikt is, kies je op basis van allerlei onderdelen. Willen jullie internet alleen gebruiken voor kleine activiteiten als e-mailen, filmpjes kijken, het weer bekijken, het nieuws lezen? Stream je graag via aanbieders als NLziet of Videoland? Speel jij in je vrije tijd graag online spelletjes als PAYDAY™ The Heist? Heb je een groot of klein huishouden? Houd je je bezig met het downloaden van grote files? Onze vergelijker kan hierin helpen! Selecteer de optie ‘welke snelheid is nodig’? Daar vind je info m.b.t. de minimale snelheid die wij adviseren voor allerlei situaties.

 4. Prijzen internet pakketten vergelijken

  Indien jij het type pakket en maximale snelheid doorgevoerd hebt kan het vergelijken prijzen beginnen. De internet-bedrijven worden altijd gerangschikt op tarief per maand. De goedkoopste provider komt als eerste naar voren. Een speciaal actietarief is direct berekend in het maandbedrag. Meerdere aanbieders stunten met een bepaalde welkomstkorting, en sommige providers bieden de eerste 2 of 3 maanden een korting van bijv. 50%.

 5. De overstap regelen met de overstapservice

  Als jij gezien hebt wie de beste provider van Amsterdam in september 2023 is, kun jij zelf het contract online regelen. Kies de blauwe knop, en je gaat direct door naar de website van de aanbieder. Completeer het bestelformulier en verstuur de aanvraag. Binnen vijf minuten is de aanvraag verzonden. Stap je over van provider? Vaak regelt je aankomende aanbieder het volledige overstap traject via de overstapservice.


De pluspunten van het alles-in-1 abonnement

Steeds meer bewoners kopen het voordelige alles-in-1 abonnement. Bij dit contract krijg je digitale TV, internet en vast bellen van 1 partij tegen een vaste scherpe prijs. Deze dagen bieden ze ook opties voor 4-in-1 pakketten met mobiele telefonie. Actueel: Youfone speedtest.

 • Hoe meer diensten je afneemt des te hoger de korting
 • Maandelijks slechts 1 afschrijving
 • 1 vast aanspreekpunt voor je problemen rondom TV en internet
 • Providers bieden vaak gratis diensten zoals bijvoorbeeld Extra zenders

internet-vergelijken-online


Internet, TV en Bellen FAQ (veelgestelde vragen)

Moet ik kiezen voor ADSL, Kabel of Glasvezel?

Dit wordt gebaseerd op de uitslag van de postcodecheck. Met behulp van jouw adresgegevens zie jij of ADSL/Kabel/Glasvezel af te sluiten zijn voor jouw woning. Niet elk appartement kan profiteren van glasvezel en (coax) kabel. In de regel is de traditionele ADSL wel voorhanden (bij afwezigheid van glasvezel). Heb je keuze uit alles? In dit scenario zijn maximale snelheden en de tarieven onderdelen die je met name moet meenemen. Glasvezel is sneller, maar in veel gevallen is dit ook veel duurder dan in het geval van andere opties. Bij kabel internet kun je uitsluitend kiezen voor Ziggo. ADSL is in veel gevallen het minst duur, maar ook trager dan andere opties.

Bij wie moet ik zijn voor het snelste internet in Amsterdam?

Het meest snelle internet zal je ontvangen via kabelinternet of de glas. Op dit netwerk haal je snelheden tot wel 1Gb/s. Leveranciers als Caiway, KPN & Ziggo spelen hier handig op in. In de gemeente Amsterdam zijn deze netwerken nog niet voor elk huis actief. Er ontstaan veel nieuwe plannen om de glasvezel-adoptie te versnellen. Check ook www.amsterdam.nl. De feitelijke snelheid is niet uitsluitend de provider’s verantwoordelijkheid. Ook de gebruikte apparatuur (wifi-repeaters, netwerkkabels) zijn net zo van invloed. De maximale snelheid kan per situatie en tijdstip afwijken.

Hoe kan ik overstappen naar een andere provider?

Zodra jouw contractstermijn is verlopen (na 12 tot 24 maanden) ontstaat de optie tot overstappen. Naar een andere internet provider overstappen is tegenwoordig niet moeilijk. Gewoonlijk gebeurd dit gewoon online. De grootste providers van Nederland (DELTA, Online, T-Mobile, KPN, Telfort, Tele2, Ziggo) verzorgen de administratieve afhandeling. Dit fenomeen noemen we ook wel de overstapservice. Het voordeel? Je komt niet zonder internet te zitten. Je krijgt een nieuwe modem. Uiteraard is er ook een monteur beschikbaar.

Huidige storingen september 2023

Momenteel is er geen grote storing gesignaleerd. In heel 2023 staan er werkzaamheden gepland rondom het netwerk. Het gevolg kan zijn een storing bij KPN. Upgrades van het kabel netwerkresulteren dikwijls in storingen bij Ziggo. De betreffende provider stelt je daarvan op de hoogte. Via Facebook en Twitter wordt je 24/7 op de hoogte gehouden of er problemen zijn met het internet.

Heeft Amsterdam traag internet en WiFi?

De feitelijke snelheid wisselt enorm. Veel zaken hebben hun uitwerking op de snelheid. Om wat te noemen: de aansluitingen (kabels) en de modem en router plekken in huis voor stabiele WiFi. Voor lekker snel internet in tuin of garage kan je een wifi repeater of booster of een 4G verbinding gebruiken. Zo’n trage verbinding kan ook te maken hebben met applicaties op smartphones en computers of foute router-instellingen. Een professionele specialist kan bij je thuis langskomen, en analyseren waar de problemen liggen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Vind de goedkoopste provider in 1001 en stap eenvoudig online over

Glasvezel vergelijken Amsterdam

Glasvezel is een haarfijne vezel, gemaakt van glas die supersnel internet, tv, en radiosignalen kan versturen. Het effect daarvan is supersnel internet van 500-1000 Mb/s. In meer en meer plaatsen in Nederland kun je kiezen voor het snelle glasvezel internet als vervanger voor ADSL of kabel. Ook in de gemeente Amsterdam zijn er meerdere updates met betrekking tot nieuwe netwerken van glasvezel internet. Voor abonnementen met glasvezel heb je een stukje aansluitingskosten en een vast bedrag per maand. Het ‘glasnetwerk’ wordt steeds goedkoper, en het kan prima concurreren met de kabel. Deze verbindingen vind je al vanaf €30. Open de postcodecheck, en ontdek of glasvezel internet in Amsterdam een mogelijke kanshebber is.

Voordelen Amsterdam glasvezel internet
 • Onvoorstelbaar snel internet: dit kan oplopen tot 1000 Mbit/s
 • Stabiele privé verbinding, weinig storingen
 • Downloaden en uploaden met dezelfde hoge snelheden
 • Je kunt zelf een provider kiezen
 • Altijd goed televisiebeeld, zonder ruis

tele2
 • Beste internetdeal
 • Betrouwbaar en snel
 • Overstapkorting
 • Combineren met mobiel
 • Ook 4-in-1
 • Maandelijkse korting
 • Goede service
 • Supergoedkoop bellen
 • Scherpe prijzen
nle x
 • Click & Play
 • Gratis Wifi-modem
 • Duidelijke prijzen

Youfone
 • Gratis klantenservice
 • Alles-in-1 pakketten
 • Aantrekkelijke maandtarieven
 • Inclusief spamfilter
 • Razendsnel internet
 • Transparante tarieven
 • Snelheden tot 600 Mbit
 • Meerdere abonnementen
 • Overstapkorting
fiber-nl
 • Gratis nummerbehoud
 • Razendsnel internet
 • Pakket-aanbieding