Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Erica

Op je gemak alle alle internetproviders in Erica vergelijken? De verscheidenheid van verschillende aanbieders van internet en tv is enorm. Van Tele2 tot aan Online.nl, er is veel te kiezen. Onze internet-vergelijker helpt met het maken van een keuze. Vergelijk direct de Hollandse providers en bekijk het beste of goedkoopste internetpakket dat matcht met jouw internetgebruik. Liever bellen, internet en televisie binnen zo’n alles-in-1 pakket afsluiten? Je leest er alles over op onze website. Vervolgens check jij op deze pagina waardevolle info over onderwerpen als overstappen van provider of beschikbare providers.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Gemiddelde downloadsnelheid42Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid25Mb/s
Gemiddeld verbruik207GB p/maand
Gemiddelde kosten€40,50 p/maand
Populaire aanbiederXS4ALL

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn op dit ogenblik best veel internet providers in Erica die bij elkaar weer de wereld aan goede en betaalbare TV en internet abonnementen in oktober 2020 kunnen aansluiten. De maandelijkse aanbiedingen van de goedkoopste provider, en cashbacks of welkomstcadeau zoals een gratis stofzuiger zijn eigenlijk elke maand weer anders. Dus, hoe vind je als consument direct zo’n voordig en goed abonnement voor internet + TV? Wij helpen jou met het vergelijken van prijzen. Geef moeiteloos de eigen gegevens in, bekijk de af te sluiten providers en selecteer het abonnement waar jij het voordeligste bent. Tip: in de regel is ADSL-internet in Erica voordeliger dan kabel of glasvezel.

5 tips om te besparen op Internet en TV
 1. Kies voor internet, tv en bellen bij één provider. (Bekijk direct de voordelen van een alles in 1 pakket.)
 2. Probeer de internetsnelheid goed in te schatten. Voor kleine activiteiten heb jij genoeg aan een snelheid tot 100 Mb/s.
 3. Neem geen dure add-ons zoals onder andere thema pakketten. Deze pakketten maken het internetpakket onnodig duur.
 4. Sluit een contract zonder TV-abonnement. On-demand is er veel aanbod (populair zijn o.a. Film1 of Videoland).
 5. Maak van vergelijken je hobbie. Kom niet voor verrassingen te staan. Vergelijk en achterhaal zo of een andere provider goedkoper is.

Welke internetproviders zijn er in Erica?

In Erica zijn er behoorlijk veel internet pakketten voorhanden. Bijv. KPN, Ziggo, T-Mobile of NLE. Via een ADSL lijn, de standaard kabel, en er zijn allerlei plannen rondom glasvezel. Ontdekken welke goedkope abonnementen in Erica er allemaal zijn? Vul jouw postcode in, en vergelijk direct de aanwezige leveranciers in jouw postcodegebied in oktober 2020. Veel gekozen internetproviders zijn Tele2, Online.nl en Ziggo. Internetaanbieders in Erica hebben degelijke losse pakketten voor internet, Televisie + Internet contracten, en natuurlijk 3-in-1 pakketten. De 4-in-1 pakketten zijn hier ook erg populair. Aan de hand van een quad play abonnement kun je ook je smartphone toevoegen.
kpn internet

Internet van KPN

Niet onbekend: KPN biedt in Erica internet en TV. Internet via VDSL of glasvezel, via een betrouwbaar netwerk.

 • Glasvezel en ADSL
 • Begin gemist
 • Lage prijzen
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo brengt je internet en televisie middels de coaxkabel in Emmen. Accurate snelheid met aantrekkelijke acties.

 • 40 tot 400 Megabit per seconde
 • Ziggo On Demand
 • Lage maandprijs
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis verkoopt goede internet tarieven in Drenthe voor oktober 2020. Zowel via ADSL als Glasvezel.

 • Inclusief Wifi-service
 • Gratis TV pakket
 • Goedkope tarieven

Prijzen televisie en internet in Erica (tarieven oktober 2020)

Het is een boeiende vraag: wat zijn op dit ogenblik de tarieven van internet en Televisie in Erica? Dit fluctueert uiteraard per postcode. De factuur wordt opgebouwd door factoren als de gekozen provider (zoals Tele2), levering (denk aan COAX), internetsnelheid (bijv. 35Mb/s), en extra’s (uitzending gemist). Een goedkoop abonnement voor TV en internet in Erica is er al vanaf €20 tot en met €72,50. Normaliter is het 3-in-1 abonnement het aantrekkelijkst. Ook interessant: TV-zenders advies.

Populaire pakketten
 • Caiwai Gewoon Voordelig Glasvezel 100 Mb
 • KPN Internet 100 Mbps
 • Tele2 Internet Basis, Bellen & TV Light 60 Mb
 • Online.nl Internet 30 Mb/s
 • XS4ALL Internet Compact 40 Mb
 • Ziggo Alles-in-1 Complete 200 Mb


internet vergelijken erica

Overstappen naar een andere internetprovider? Bekijk onze uitleg!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eerlijk internet providers vergelijken en overstappen (binnen 5 minuten)

 1. Aan de slag met de postcodecheck

  Zodra jij wil beginnen met internet vergelijken in Erica is het slim direct de postcodecheck op je woning uit te voeren. Hierboven kan je simpelweg jouw postcode en huisnummer invoeren. Nadien sturen we je door naar de vergelijker van internet pakketten. Je ziet in de vergelijkingstool louter de contracten van providers die actief zijn in jouw postcodegebied.

 2. Welk abonnement heb je nodig?

  In de basis moet je uitzoeken welke diensten je precies nodig hebt. Kan jij alles met enkel Internet? Of een combinatie met TV? Wil je ook kunnen bellen via de huistelefoon? Op het moment dat je weet wat je wilt kun jij veel simpeler internet abonnementen met elkaar vergelijken. Bovendien heb je de mogelijkheid om unieke premium-zenders (denk aan RTL Crime) uit te kiezen. Als laatste kun je jouw voorkeuren aangeven voor add-ons als extra zenderpakketten, tv programma’s opnemen, online tv kijken.

 3. Internetsnelheid kiezen

  Wat ook relevant is: hoe snel moet het internet zijn? Dat loopt van 40 mb/s tot soms 350 mb/s. Wat je moet kiezen is afhankelijk van uiteenlopende aspecten. Is voor jouw internet uitsluitend nodig voor de standaard toepassingen als o.a. mail checken, weerbericht bekijken, youtube films kijken, nieuwswebsites lezen? Maak je gebruik van streamingdiensten als NPO of Videoland? Speel jij in je vrije tijd graag online games als Zombie Panic! Source? Betreft het een groot of klein gezin? Download of upload je thuis vaak films of bestanden? De vergelijker geeft advies! Ga naar de optie ‘advieslijst internetsnelheid’? Daar tref je hulp inzake de maximale snelheid die wij aanraden voor kleine en grote gebruikers.

 4. Prijzen vergelijken

  Wanneer jij het soort abonnement en de gewenste snelheid ingevuld hebt kan het vergelijken prijzen beginnen. De aanbieders zijn normaliter in een lijst gezet a.d.h.v. prijs in € p/maand. De aanbieder met de laagste prijs zul je altijd bovenaan zien. Eventuele acties en aanbiedingen zijn verrekend in de maandtarieven. Een hoop bedrijven hanteren een concrete welkomstpremie, of geven iets anders weg. Zij verstrekken het eerste half jaar een korting van €10.

 5. De overstap maken van provider

  Als je te weten bent gekomen wie de beste provider van Erica in oktober 2020 is, wordt het tijd om het definitief te maken. Klik gewoon op ‘bestellen’ en je wordt meteen verwezen naar de desbetreffende aanbieding. Voer je prive gegevens in en verstuur de aanvraag. Dit hoeft nog geen 5 minuten te duren. Betreft het een overstap? In algemene zin verwerkt je aanstaande internetprovider het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice.


De voordelen van een alles-in-1-abonnement

Veel inwoners kopen het handige alles-in-1 pakket. Bij dit contract heb jij vast bellen, digitale TV en internet van 1 leverancier voor een vast bedrag in de maand. Deze dagen heb je ook keuze uit 4-in-1 pakketten wat bekend staat als quad-play (inclusief mobiel). Bezoek de pagina: KPN tarieven oktober 2020.

 • Een interessante pakketkorting
 • Elke maand één factuur
 • Een contactpersoon voor alle vragen rondom internet en TV
 • Combineren betekent gratis extraatjes zoals bijvoorbeeld Gratis On Demand TV

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over jouw internet, tv en bellen abonnement

Wat kiezen: adsl, tv-kabel of glasvezel?

Dit wordt gebaseerd op de resultaten van de postcodecheck. Via postcode + huisnummer kan jij zien welke type verbindingen voorhanden zijn voor jouw huis. Niet elk huis kan een pakket selecteren op basis van glasvezel of (coax) kabel. Normaliter is connectie via ADSL wel ter beschikking (als glasvezel niet beschikbaar is). Beschik jij over alle 3 de opties? In dit scenario zijn maximale snelheden en de kosten aspecten waar je vooral naar moet kijken. Een contract op glasvezel is stabieler, maar vaak ligt de maandprijs iets hoger in verhouding tot kabel of adsl. Wanneer je kiest voor de kabel kan je alleen maar klant worden bij Ziggo. ADSL is in veel gevallen het minst duur, maar hierbij lever je ook flink snelheid in.

Welke provider heeft het snelste internet in Erica?

Het snelste internet heb je via kabel of glasvezel. Op die manier lopen de snelheden op tot 750 Mb p/s. Providers als KPN, Caiway en Ziggo zijn druk bezig met het netwerk. In de gemeente Emmen is nog lang niet elk huishouden aangesloten op glas. Er ontstaan veel plannen voor de uitbreiding van glasvezel. Lees ook meer op www.emmen.nl. De behaalde snelheid is niet alleen een kwestie van provider. Ook de randapparatuur (modems, routers, wifi-versterkers) heeft hierop een effect. De getoetste snelheid kan per huis en moment veranderen.

Hoe moet ik mijn abonnement opzeggen en overstappen?

Wanneer je huidige contract niet meer geldig is (meestal na 1 jaar) heb jij de optie voor overstappen. Overstappen van internet pakket wordt steeds makkelijker gemaakt. Dikwijls handel je dat zelf online af. De grootste providers van Nederland (DELTA, KPN, Online, T-Mobile, Tele2, XS4ALL, Telfort) handelen dit onderling af. Vaak ook bekend als de overstapservice. Het voordeel? Je komt niet zonder internet te zitten. De kans bestaat dat je een nieuwe modem krijgt. Soms kan je kiezen voor een monteur aan huis.

Actuele storingen oktober 2020

Op dit ogenblik is er bij ons geen storing bekend. Tijdens sommige periodes in 2020 staan er werkzaamheden aan het netwerk op de planning. Mogelijk mondt dit uit in een KPN storing. Uitbreidingen aan het coax kabel-netwerk monden soms uit in storingen bij Ziggo. De klantenservice weet hier vaak meer over. Via sociale media ontdek je razendsnel of er problemen zijn met het internet.

Is er in Erica traag internet en WiFi?

Dat is per huishouden verschillend. Diverse aspecten hebben hier invloed op. Neem bijvoorbeeld de UTP-kabels en de locatie van je router + modem voor stabiele WiFi. Voor een stabiele verbinding in tuin of garage kun je zo’n handige wifi repeater, booster of een antenne aansluiten. Een trage verbinding kan liggen aan verouderde applicaties op laptops of telefoons of een modem die niet goed is ingesteld. Een speciale adviseur kan de situatie bekijken, en analyseren waar de problemen liggen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Vind de goedkoopste provider in 7887 en stap binnen 5 minuten over

Glasvezel vergelijken Erica

Glasvezel is een haardunne vezel die – met behulp van laserlicht – informatie razendsnel kan versturen. Zodoende haal je ongeëvenaarde internetsnelheden van 500-1000 Mb per seconde. In een toenemend aantal wijken is glasvezel internet beschikbaar naast de (coax) kabelverbinding. Ook in en rondom Emmen zijn er interessante projecten rondom aanleg en/of uitbreiding van het glasvezel netwerk. Voor contracten met glasvezel moet je altijd aansluitkosten betalen en vanzelfsprekend de abonnementskosten. Het ‘glasnetwerk’ wordt steeds goedkoper, en prijzen/tarieven steeds aantrekkelijker. Abonnementen met glasvezel zien we al terug vanaf €30. Open de postcodecheck, en vind uit of glasvezel internet in Erica beschikbaar is op jouw adres.

Voordelen Erica glasvezel internet
 • Merkwaardig snel internet: dit kan oplopen tot 1000 Mbit per seconde
 • Altijd een stabiele eigen verbinding, weinig problemen
 • Uploaden en downloaden met dezelfde hoge snelheid
 • Uitgebreid aanbod
 • Ondanks het weer altijd goed TV beeld

tele2
 • Gewoon goed internet
 • Meerdere abonnementen
 • Duidelijke maandtarieven
 • Al 20 jaar actief
 • Diverse pakketten
 • Combinatiekorting
 • Topsnelheid
 • Veel aanbod
 • Hoge welkomstbonus
nle x
 • Eigen Installatie
 • Inclusief alle apparatuur
 • Combinatiekorting

Youfone
 • Via DSL of glasvezel
 • Vaste lage prijs
 • Hoge welkomstkorting
 • 30 Mb/s upload tot 200 mb/s
 • Razendsnel internet
 • Aantrekkelijke korting
 • 100% Installatiegarantie
 • Afsluiten in 5 minuten
 • Lage maandtarieven
fiber-nl
 • Interactieve HD TV
 • Altijd supersnel internet
 • Aantrekkelijke welkomstkorting