Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Groningen

Overzichtelijk en snel de internetproviders in Groningen vergelijken? De verscheidenheid van verschillende internet en tv abonnementen is vrij groot. Het loopt van Ziggo tot Caiway, de goede aanbieder kiezen is lastig. Wij helpen jou met vergelijken! Vergelijk vandaag de beste providers en vindt zo het beste of goedkoopste internetpakket dat voldoet aan jouw wensen. Gelijk internet, bellen en tv met een alles in één pakket integreren? Je leest er alles over op onze website. Bovendien bekijkt men via onze vergelijker bruikbare info over onderwerpen als de overstapservice en een vaste telefoonaansluiting.
ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Gemiddelde downloadsnelheid52Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid20Mb/s
Gemiddeld verbruik236GB p/maand
Gemiddelde kosten€41,50 p/maand
Populaire aanbiederKPN

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Wij onderscheiden op dit moment ontzettend veel internet providers in Groningen die bij elkaar weer een hele hoop scherpe TV en internet abonnementen in juni 2024 presenteren. De acties van de goedkoopste provider, en doorgaans ook gratis kadoos als Pathé filmvouchers zijn meestal geen week hetzelfde. Op welke wijze vind je nu een betaalbaar en actueel abonnement voor internet + TV? Wij van Internethunter.nl helpen jou met het vergelijken van prijzen. Voer hierboven jouw gegevens in, bekijk de verschillende providers en pak het abonnement met het laagste tarief. Advies: normaliterADSL-internet in Groningen het laagste geprijsd.

Vijf handige bespaartips voor internet en TV
 1. Combineer meerdere diensten bij één provider. (Bekijk wat onze specialist vindt van een alles in 1 pakket.)
 2. Voorkom een te hoge internetsnelheid. Voor e-mail en social media hoe je echt niet meer dan 100 Mb/s af te sluiten.
 3. Neem geen dure extra’s zoals filmpakketten. Dergelijke extra’s maken het internetpakket onnodig duur.
 4. Beperk je reguliere TV-abonnement. Stap over op on-demand online TV kijken (onder andere Film1 of Videoland).
 5. Maak van vergelijken je hobbie. Doe elk jaar een prijsvergelijking en ontdek zelf of overstappen loont.

Welke internetproviders zijn er in Groningen?

In Groningen zijn verscheidene internet pakketten voorhanden. Onder andere T-Mobile, KPN, Ziggo en XS4ALL. D.m.v ADSL, de coaxkabel, of wellicht via glasvezel. Checken welke goedkope abonnementen in Groningen werkzaam zijn? Versterk je persoonlijk adres, en vergelijk direct de actuele internet providers in jouw omgeving in juni 2024. Bekende leveranciers zijn Telfort, XS4ALL en Ziggo. Internetaanbieders in Groningen verstrekken degelijke pakketten met alleen internet, TV + Internet pakketten, en vanzelfsprekend 3-in-1 pakketten met bellen. Bepaalde 4-in-1 pakketten kunnen extra veel voordeel opleveren. Via een quad play pakket is ook mobiel bellen inbegrepen.
kpn internet

Internet van KPN

Aanrader: KPN levert in Groningen internet en TV. Hoge snelheden via ADSL of glas, en goedkoop vast bellen.

 • Geen extra gedoe
 • HD TV-ontvanger
 • Goedkope prijzen
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo verkoopt internet en TV door de kabel (coax) in Groningen. Uitstekende snelheid met korting voor nieuwe klanten.

 • Ziggo Complete
 • Formule 1 kijken
 • Hoge welkomstkorting
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis levert snelle internet tarieven in Groningen voor juni 2024. Goedkoop en betrouwbaar.

 • Stabiel netwerk
 • Meer dan 60 TV zenders
 • Aantrekkelijke maandtarieven

Huidige prijzen internet en televisie in Groningen (tarieven juni 2024)

Iedereen wil het weten: wat zijn nu de tarieven van internet en Televisie in Groningen? Dit wisselt uiteraard per gebruiker. De totaalprijs wordt bepaald door o.a. de provider (NLE), netwerk (bijv. telefoonlijn), down- en uploadsnelheid (bijv. 200Mb/s), en overige opties (zoals. een opnemen-pakket). Een goedkoop TV en internet abonnement in Groningen kun je afsluiten vanaf €27,5 tot en met €87,50. Meestal is alles-in-1 het scherpst geprijsd. Ook interessant: Kabel pakket.

Populaire pakketten
 • Caiwai Alles-in-1 HD Relax Kabel 40 Mb
 • KPN Internet + Bellen 100 Mb
 • Tele2 Glasvezel Basis & TV Light 50 Mb
 • Online.nl Internet + TV 100 Mb/s
 • XS4ALL Internet Smart glasvezel 80 Mb
 • Youfone Alles-in-1 Basis 100 Mb


internet vergelijken groningen

Overstappen van TV en internet provider? Zo werkt dat!

Benodigde tijd: 5 minuten

Internet providers vergelijken en binnen 5 min. overstappen

 1. Voer een postcodecheck uit

  Op het moment dat je begint met internet vergelijken in Groningen is het cruciaal eerst de postcodecheck van internet providers te doen. In onze tool kan je simpelweg jouw postcode en huisnummer invoeren. Daaropvolgend ga je automatisch door naar de objectieve internetvergelijker. Je ziet in de vergelijkingstool enkel de pakketten van internetproviders die verkrijgbaar zijn op jouw postcode.

 2. Pakket samenstellen

  In deze stap kan je aanvinken wat je precies nodig hebt. Heb jij aan internet genoeg? Liever met een TV-abonnement? En hoe zit het met vast bellen? Terwijl je weet wat je zoekt kun jij veel simpeler de verschillende internet abonnementen vergelijken. Verder is het een optie om specifieke zenderpakketten (bijvoorbeeld RTV LOVE) uit te kiezen. Als laatste kun je kiezen voor services als online tv kijken, vooruitkijken, tv programma’s opnemen.

 3. Welke snelheid wil je afsluiten?

  Wat uiteraard belangrijk is: hoe snel wil je het internet? Dit ligt ergens tussen 30 mb/s tot wel 150 mb/s. Een goed gekozen snelheid kies je op basis van verscheidene onderdelen. Gebruik je internet alleen voor het basisgebruik zoals browsen op het internet, mail checken, weerbericht bekijken, nieuwswebsites lezen? Stream je graag via aanbieders als NPO of NLziet? Speel jij in je vrije tijd graag online multiplayer games als Grand Theft Auto 5? Zijn er kinderen die PC’s, laptops of smartphones hebben? Download je met regelmaat grote bestanden? De vergelijker biedt ondersteuning! Selecteer ‘advies snelheid berekenen’? Op deze plek vertellen wij meer aangaande de maximale snelheid die wij aanraden voor allerlei type gebruikers.

 4. Kosten providers vergelijken

  Als jij het soort contract en de minimale snelheid kenbaar gemaakt hebt kan het vergelijken van tarieven beginnen. De internet-aanbieders worden in de meeste gevallen gefilterd op tarief per maand. De goedkoopste internet provider zul je altijd bovenaan zien. De maandelijkse acties en voordelen zijn verwerkt in het maandbedrag. Verscheidene aanbieders werken met een eenmalige korting, en sommige providers verwerken bijv. het eerst halve jaar een speciaal actietarief.

 5. Overstappen naar een andere internetprovider

  Als je te weten bent gekomen wie de beste provider van Groningen in juni 2024 is, is het tijd om het abonnement af te sluiten. Klik gewoon op ‘bestellen’ en je komt meteen terecht op de aanvraag-pagina. Completeer het bestelformulier en klik op ‘aanvragen’. Dit hoeft nog geen 5 minuten te duren. Betreft het een overstap? Doorgaans regelt je aanstaande provider het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice.


De pluspunten van het alles-in-1 pakket

Legio klanten overwegen het overzichtelijke alles-in-1 pakket. Binnen zo’n pakket krijg jij internet, digitale TV en vast bellen van 1 leverancier tegen een vaste maandelijkse prijs. Op dit ogenblik zijn er tevens 4-in-1 pakketten met mobiele telefonie. Lees verder over Ziggo tarieven vergelijken.

 • Je bent stukken voordeliger uit
 • Maandelijks slechts 1 afschrijving
 • Je communiceert met één bedrijf voor alle zaken rondom televisie + internet
 • Je hebt recht op interessante extra’s als bijvoorbeeld €5,00 korting op jouw mobiele abonnement

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over afsluiten van internet, tv en bellen

Wat is voor mij geschikt: ADSL, kabel en glasvezel

Dat is allereerst afhankelijk van de postcodecheck op onze website. Middels jouw postcode en huisnummer zie jij welke soorten verbindingen actief zijn in jouw straat. Niet elk huis kan abonnementen kiezen op basis van kabelinternet en glasvezel. Doorgaans is connectie via ADSL wel voorhanden (als glasvezel niet beschikbaar is). Heeft jouw woning meerdere aansluitingen? Hierbij zijn maximale snelheden en onkosten onderdelen die van belang zijn. Het glasvezel netwerk is snel, maar normaal gesproken zijn de kosten wat hoger dan in het geval van ADSL en de kabel. Bij internet via de kabel heb je alleen Ziggo als keuze. ADSL is in veel gevallen de meest voordelige keuze, echter de internetsnelheid is fors minder.

Waar vind ik het snelste internet in Groningen?

De hoogste downloadsnelheid krijg je via kabel of glasvezel. Op dit netwerk Up- en download je tot 0.5Gb/s. Dienstverleners als Caiway, Ziggo & KPN spelen hier handig op in. In de gemeente Groningen is nog lang niet elk huishouden aangesloten op glas. Er zijn doorgaans wel nieuwe projecten om glasvezel aan te leggen. Meer info vind je ook op http://gemeente.groningen.nl. De hoogte van de snelheid gaat verder dan providerkeuze. Ook de randapparatuur (modems, datakabels, wifi-versterkers) zijn net zo van invloed. De minimum snelheid kan per buurt nogal wisselen.

Hoe gaat het opzeggen en overstappen van provider in z’n werk?

Zodra het huidige contract is afgelopen (binnen 4 weken) heb jij de optie voor overstappen. Naar een andere internet provider overstappen wordt steeds eenvoudiger. Normaal gesproken gebeurd dit gewoon online. De erkende providers in Nederland (T-Mobile, NLE, KPN, DELTA, Telfort, Tele2, XS4ALL) werken met elkaar samen. Dit fenomeen noemen we ook wel de overstapservice. Zo ben jij razendsnel online bij je nieuwe provider. De kans bestaat dat je een nieuwe modem krijgt. Uiteraard kan er ook een monteur bij je langskomen.

Huidige storingen juni 2024

Op dit moment is er bij ons geen storing bekend. In heel 2024 is er wel onderhoud aan het glasvezel of ADSL netwerk. Dat kan betekenen een KPN storing. Uitbreidingen aan het coax kabel-netwerk betekenen vaker Ziggo storingen. De betreffende aanbieder is hiervan ook op de hoogte. Via Facebook en Twitter zie je als eerste dat er wellicht onderhoud wordt gepleegd.

Is er in Groningen traag internet en WiFi?

Dit is per aansluiting weer anders. Verscheidene onderdelen beïnvloeden de internetsnelheid. Relevante factoren zijn: de aansluitingen (kabels) en de locatie van je router + modem voor snelle WiFi. Voor maximale internetsnelheid door het hele huis (dus ook tuin en zolder) kan je een Wifi Booster, repeater of een wifi-antenne gebruiken. De trage verbinding kan toe te schrijven zijn aan toepassingen op PC of Smartphone of verkeerde modem-instellingen. Een eigen monteur kan langskomen, en jou voorzien van een betere verbinding.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 9701 en stap razendsnel over

Glasvezel vergelijken Groningen

Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas,die – met behulp van laserlicht – informatie razendsnel kan versturen. Dit mondt uit in de allerhoogste downloadsnelheden tot maar liefst 1Gb/s. In een groeiend aantal omgevingen kan je kiezen voor glasvezel internet of kiezen voor traditioneel ADSL (of coax). Ook in en rondom de gemeente Groningen zijn er verscheidene updates met betrekking tot het aanleggen van (meer) glasvezel. Voor glasvezel-internet betaal je eenmalige aansluitingskosten en een vast bedrag per maand. Een contract op ‘glas’ is de afgelopen jaren flink in prijs gedaald, en het prijsverschil met kabel is nog klein. Dergelijke pakketten zien we al terug vanaf €32,5. Doe de gratis postcodecheck en bekijk of glasvezel internet in Groningen tot de mogelijkheid behoort.

Voordelen Groningen glasvezel internet
 • Verwonderlijk snel internet: er zijn al providers met 1000 Mbit/s
 • Een eigen betrouwbare privé verbinding, heel weinig storingen
 • Even snel up- als downloaden
 • Je hebt veel te kiezen
 • Het beste aanbod voor TV (zenders)

tele2
 • Veilig internetten
 • Altijd supersnel internet
 • Goedkope prijzen
 • Wifi garantie in huis
 • Bellen tegen lage tarieven
 • Scherpe welkomstkorting
 • Gratis wifi-versterker
 • Inclusief router
 • Scherpe maandtarieven
nle x
 • Combikorting met energie
 • Pakket voor elk budget
 • Goedkope maandtarieven

Youfone
 • €0 administratiekosten
 • Ruim aanbod
 • Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Interactieve TV app
 • Inclusief alle apparatuur
 • Goedkope maandprijs
 • Iedereen supersnel online
 • Alleen internet of alles in 1
 • Aantrekkelijke maandprijs
fiber-nl
 • Glasvezel 200 Mb/s
 • Handige monteursdienst
 • Overstapbonus


Alle plaatsen in deze gemeente