Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Rotterdam

Overzichtelijk en snel internetproviders in Rotterdam vergelijken? De hoeveelheid internet en televisie pakketten is groot. Van Telfort tot aan Caiway, de juiste provider kiezen valt niet mee. Deze website helpt met objectief vergelijken. Vergelijk snel alle grote providers en ontdek zo het aantrekkelijkste internet contract dat rijmt met de ingevoerde gegevens. Lekker makkelijk televisie, bellen en internet in zo’n alles in 1 pakket samentrekken? Dit is sterk in opkomst! Bovendien bekijkt men via de Internethunter uitgebreide info over items als overstappen van provider en technische problemen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Gemiddelde downloadsnelheid46Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid31Mb/s
Gemiddeld verbruik169GB p/maand
Gemiddelde kosten€51,00 p/maand
Populaire aanbiederCaiway

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn vandaag de dag een groot aantal internet providers in Rotterdam die in totaal weer nogal wat goedkope TV en internet abonnementen in april 2024 bieden. De diverse aanbiedingen van de de goedkoopste provider, plus interessante extra’s zoals een gratis voetbalshirt wisselen iedere maand weer enorm. Op welke wijze vind je nu zo’n voordig en snel TV + internet pakket? Onze internet-experts helpen jou met het vinden van een geschikte provider. Vul snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk de providers die voorhanden zijn en kies voor het internet abonnement met de laagste prijs. Goed om te weten: normaliterADSL-internet in Rotterdam goedkoper dan glasvezel of kabel.

Bespaar op je TV en Internet kosten met deze tips
 1. Kies voor een totaalpakket bij één internetaanbieder. (Check meer info over een alles in 1 pakket.)
 2. Voorkom een te hoge internetsnelheid. Voor kleine activiteiten heb jij genoeg aan een snelheid tot 100 Mb/s.
 3. Kies niet altijd voor dure onnodige extra’s als bijv. filmpakketten. Pakketten als deze resulteren in een forse rekening.
 4. Kies een los internet abonnement zonder TV. Online kan je ontzettend veel kijken (populair zijn o.a. NPO of Youtube).
 5. Ga jaarlijks vergelijken. Doe elk jaar een prijsvergelijking en bekijk zelf of je nog meer kunt besparen.

Welke internetproviders zijn er in Rotterdam?

In Rotterdam zijn er een groot aantal internet pakketten die je kunt afsluiten. Bijvoorbeeld Ziggo, KPN, T-Mobile of Tele2. Via ADSL, de tv-kabel, en ook glasvezel staat hier niet stil. Achterhalen welke goedkope abonnementen in Rotterdam voor jou mogelijk zijn? Vul jouw postcode in, en vergelijk gemakkelijk de beschikbare providers in jouw postcodegebied in april 2024. Relevante leveranciers zijn Caiway, Online.nl en T-Mobile. Internetaanbieders in Rotterdam verstrekken aantrekkelijke pakketten met alleen internet, internet + TV abonnementen, en natuurlijk 3-in-1 pakketten. Aparte 4-in-1 pakketten zijn hier ook erg populair. Met een quad play abonnement wordt ook het mobiele abonnement geïntegreerd.
kpn internet

Internet van KPN

Wat voor jou? KPN biedt in Rotterdam internet en TV. Glasvezel, ADSL en 100% installatiegarantie.

 • Eenvoudig zelf installeren
 • Uitzending gemist
 • Aantrekkelijke welkomstbonus
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo is actief met internet & televisie middels de coaxkabel in Rotterdam. Een degelijke verbinding, met een goede beoordeling.

 • Tot 40 Mbit/s upload
 • Uitgebreid terugkijken
 • Scherpe welkomstbonus
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis werkt voor betrouwbare internet tarieven in Zuid-Holland voor april 2024. Snelheden tot wel 750 Mbit/s.

 • Stabiel netwerk
 • Nooit een TV programma missen
 • Scherpe maandprijs

Huidige prijzen internet & televisie in Rotterdam (tarieven april 2024)

Iedereen wil het weten: wat zijn op dit ogenblik de tarieven van een abonnement voor tv en internet in Rotterdam? Dit fluctueert natuurlijk per situatie. Het tarief wordt gevormd door o.a. het internetbedrijf (bijvoorbeeld Vodafone), connectie (bijvoorbeeld telefoonlijn), maximale internetsnelheid (bijv. 35Mb/s), en overige opties (speciale filmzenders). Een goedkoop pakket voor TV en internet in Rotterdam is er al voor €22,5 tot zo’n €47,50. Vaak is alles-in-1 de goedkoopste optie. Actueel: Overstappen.

Populaire pakketten
 • KPN Internet, TV en bellen met 4K TV
 • KPN Internet 100 Mbps
 • Tele2 Glasvezel Extra, Bellen & TV Basis 100 Mb
 • Online.nl Internet 30 Mb/s
 • T-Mobile Internet, Bellen & TV 100 Mb Glasvezel
 • T-Mobile Internet 750 Mb


internet vergelijken rotterdam

Overstappen van TV en internet provider? Gebruik het stappenplan!

Benodigde tijd: 5 minuten

Providers vergelijken en binnen 5 minuten overstappen

 1. Vul de postcodecheck in

  Wanneer je begint met internet vergelijken in Rotterdam is het slim eerst de postcodecheck van internet providers te doen. Aan het begin van de pagina kan jij een postcode en huisnummer combinatie ingeven. Hierna zit je midden in de internet-vergelijker. Je bekijkt daar alleen de pakketten van leveranciers die daadwerkelijk kunnen aansluiten op jouw adres.

 2. Een type abonnement selecteren

  In de basis mag je selecteren wat je precies nodig hebt. Heb jij aan internet genoeg? Wil je ook TV kunnen kijken? En hoe zit het met vast bellen? Op het moment dat je dit bepaald hebt voor jezelf kun jij gemakkelijker alles in 1 pakketten vergelijken. Ook is het een optie om specifieke zenderpakketten (dat kan zijn SyFy Universal) te selecteren. Tegelijkertijd kan jij jouw voorkeuren aangeven voor add-ons als online tv kijken, extra zenderpakketten, tv programma’s opnemen.

 3. Een internetsnelheid kiezen

  Wat bovendien relevant is: de snelheid van het internet. Dat loopt van 45 mb/s en 100 mb/s. De snelheid die bij jou past kies je op basis van allerlei variabelen. Nuttig jij het internet alleen voor het standaard gebruik als bijvoorbeeld het weer bekijken, surfen op het internet, e-mailen, filmpjes kijken? Maak je gebruik van streamingdiensten als Videoland of Netflix? Ben jij liefhebber van online gaming avonturen als America’s Army 3? Hoe groot is jullie huishouden? Ben je bezig met upload of downloaden van bestanden? Internethunter.nl biedt ondersteuning! Selecteer de optie ‘welke snelheid kiezen’? Hier geven wij advies m.b.t. welke internetsnelheid die wij aanbevelen voor verschillende soorten gebruikers.

 4. Tarieven internet pakketten vergelijken

  Op het moment dat jij het gewenste pakket en maximale snelheid kenbaar gemaakt hebt kan het vergelijken van tarieven beginnen. De bedrijven worden altijd geordend op prijs. Het voordeligste pakket staat bovenaan. De eventuele korting is altijd al doorgevoerd in de prijs die je ziet. Verschillende bedrijven hanteren een concrete welkomstpremie, en een deel van de organisaties hebben de eerste 2 of 3 maanden een korting van bijv. 50%.

 5. Overstappen van internetprovider

  Indien jij weet wie de beste provider van Rotterdam in april 2024 is, kan je het pakket zelf online afsluiten. Klik op ‘bestellen’, en je wordt meteen verwezen naar de website van de aanbieder. Vul de gevraagde gegevens in en maak de aanvraag definitief. Vaak binnen 5 minuten afgehandeld. Stap je over van provider? Steeds vaker faciliteert de nieuwe leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice.


4 voordelen van een alles in 1 abonnement

Steeds meer mensen overwegen het speciale alles-in-1 abonnement. Bij dit contract beschik je over digitale TV, internet & vast bellen van één partij voor een vaste maandprijs. Hedendaags zien we ook 4-in-1 pakketten inclusief een mobiele telefonie abonnement. Lees verder over Tele2 prijzen april 2024.

 • Een interessante pakketkorting
 • Elke maand één totaalfactuur
 • 1 vast aanspreekpunt voor je problemen rondom TV en internet
 • Providers bieden vaak gratis diensten als onder andere €5,00 korting op jouw mobiele abonnement

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over jouw internet, tv en bellen abonnement

Wat past bij mij: ADSL, Kabel of glasvezel?

Dat is allereerst afhankelijk van de resultaten van de postcodecheck. Na het invoeren van jouw postcode en huisnummer vind je welke soorten verbindingen te bestellen zijn in jouw specifieke geval. Niet elke woning kan een pakket selecteren op basis van (coax) kabel of glasvezel. Vaak is een ADSL verbinding wel af te sluiten (tenzij er reeds glasvezel ligt). Heb je keuze uit alles? Hierbij zijn snelheid van het internet en de tarieven onderdelen die van belang zijn. Glasvezelverbindingen zijn betrouwbaarder, maar in veel gevallen ook wat kostbaarder vergeleken met ADSL/VDSL/Kabel. Voor internet via de kabel is er maar één speler: Ziggo. ADSL is in veel gevallen de meest voordelige keuze, echter de internetsnelheid is fors minder.

Wat is het snelste internet in Rotterdam?

Het meest snelle internet is beschikbaar via een kabelaar of via glasvezel. Op dit netwerk loopt de snelheid op tot 750 Mb p/s. Leveranciers als Caiway, KPN en Ziggo zijn druk bezig met het netwerk. In de gemeente Rotterdam is er nog geen 100% dekking. Er zijn diverse acties om het glasvezel netwerk uit te breiden. Bekijk ook www.rotterdam.nl. De snelheid kent meer oorzaken dan de provider. Ook de apparatuur die je gebruikt (modem/router, wifi-repeaters, netwerk accessoires) speelt een belangrijke rol. De werkelijke snelheid kan per huis weer verschillen.

Hoe kan ik mijn huidige contract opzeggen en overstappen van provider?

Als het huidige contract is afgelopen (meestal na 1 jaar) ontstaat de optie tot overstappen. Naar een andere internet provider overstappen is tegenwoordig niet moeilijk. In veel gevallen gebeurd dit gewoon online. De grootste internetproviders (DELTA, Online, NLE, T-Mobile, Ziggo, Tele2, Telfort) hebben samen met de overheid een afspraak gemaakt. We noemen dit ook wel de overstapservice. Het grootste gemak is dat de providers zelf bijna alles regelen. Je krijgt een nieuwe modem. Ook kan je kiezen voor een monteur aan huis.

Huidige storingen april 2024

Vandaag zijn er geen storingen bij ons bekend. In de loop van 2024 staan er werkzaamheden aan het netwerk op de planning. Dat kan uitdraaien in een storing bij KPN. Onderhoudsmaatregelen van het coax kabel-netwerk zorgen mogelijk voor Ziggo storingen. Een medewerker van de klantenservice ligt dit vaak per mail kort toe. Via de sociale kanalen achterhaal je het snelste of er actuele problemen zijn.

Is er in Rotterdam traag internet en WiFi?

De uitslag van een speedtest is overal weer anders. Ontzettend veel onderdelen hangen samen met de te bereiken snelheid. Relevante factoren zijn: de capaciteit van de kabels en de modem en router plekken in huis voor stabiele WiFi. Voor maximale internetsnelheid in garage of tuin kan je een krachtige Wifi booster, repeater of een versterker gebruiken. Een trage verbinding kan daarnaast komen door apps op smartphones en computers of foute router-instellingen. Een eigen monteur kan op afspraak langskomen, en jou voorzien van een betere verbinding.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Check de goedkoopste provider in 3001 en stap online over

Glasvezel vergelijken Rotterdam

Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas,met een veel grotere capaciteit dan de coax kabel. Zodoende haal je een enorm hoge snelheid tot wel 1000 Mb per seconde. In een toenemend aantal wijken kan je kiezen voor glasvezel internet naast kabel en ADSL. Ook in de streek van Rotterdam zijn er diverse updates ten aanzien van uitbreiding en optimalisatie van glasvezel. Voor contracten met glasvezel betaal je eenmalige aansluitingskosten en natuurlijk de kosten van het pakket. Het ‘glasnetwerk’ wordt steeds bekender en populairder en prijzen/tarieven steeds aantrekkelijker. Abonnementen met glasvezel vind je al vanaf €35. Vul de postcodecheck in, en kom erachter of glasvezel internet in Rotterdam af te sluiten is.

Voordelen Rotterdam glasvezel internet
 • Snelste internet: dit kan oplopen tot 1 Gb p/s
 • Een zeer betrouwbare verbinding, je zit nooit zonder
 • Uploaden en downloaden met dezelfde snelheid
 • Groot aanbod
 • HD beeldkwaliteit op je televisie

tele2
 • Light, basis of Extra
 • Ruime keuze
 • Hoge korting
 • 50 Mbit tot 200 Mbit
 • Inclusief alle apparatuur
 • Overstapkorting
 • Maximale stabiliteit
 • Vaste lage prijs
 • Duidelijke maandtarieven
nle x
 • V10-modem
 • Uitgebreide TV-opties
 • Aantrekkelijke welkomstbonus

Youfone
 • TV thuis en onderweg
 • 100% installatiegarantie
 • Goedkope tarieven
 • Altijd goed geïnstalleerd
 • Interactief TV kijken
 • Scherpe maandprijs
 • 100% glasvezel aanbieder
 • Met handige App
 • Altijd aanbiedingen
fiber-nl
 • Glasvezel 100 Mb/s
 • Kundige klantenservice
 • Korting bij 1 jaar


Alle plaatsen in deze gemeente