Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Extra Tv Ontvanger

De meeste Nederlanders hebben thuis wel meer dan één TV. Natuurlijk een televisie in de woonkamer. Maar in veel gevallen staat er ook nog een beeldbuis in de keuken, in de speelkamer, op de slaapkamer of op zolder. Het mooiste is wanneer je op alle TV’s ook digitale interactieve TV kunt ontvangen. Helaas is dat niet altijd kosteloos mogelijk. Op deze pagina lees je meer over de actuele mogelijkheden (maart 2024) van de grote Nederlandse providers. 

  • Wil je op een tweede TV digitale TV kijken? Dan heb je een extra ontvanger nodig
  • Deze zijn beschikbaar bij de meeste providers tegen een meerprijs
  • Kijk je TV via de kabel? Dan kan je op andere TV’s soms nog gratis analoog kijken
  • Kijk je via (A)DSL? Dan is het soms niet mogelijk om met een tweede TV interactieve TV te ontvangen. Dat komt door beperkte internetsnelheid (afstand wijkcentrale). 
  • Met een tweede decoder profiteer je van alle voordelen uit jouw TV-pakket. Denk aan begin gemist of Video on Demand (bijv. via Netflix of Videoland). 

Kan ik digitale TV kijken op een tweede TV?

Deze vraag ontvangen wij regelmatig. De voorwaarden wat betreft een tweede ontvanger verschilt sterk per provider. Hieronder lichten we dit in het kort toe voor de grootste providers van Nederland. 

KPN

Heb je Digitenne van KPN? Op het abonnement van €15,00 per maand kan je tot maximaal 3 TV’s aansluiten. Voor elke extra TV is wel een extra ontvanger benodigd. Alleen de eerste ontvanger is bij het maandbedrag inbegrepen. Voor de 2e en 3e ontvanger betaal je €5,00 p/stuk per maand.

Heb je interactieve TV van KPN? Dan ontvang je standaard 1 tv-ontvanger in bruikleen. Een extra ontvanger kost €5,00 per maand. Er is ook een “standaard” pakket met 2 gratis ontvangers. Dit pakket is wel iets duurder.

Ziggo

Bij Ziggo kan je een Extra CI+ Module of een Extra Mediabox nemen. Een CI+ Module is een kaart die je gemakkelijk in je TV kan steken. De kosten hiervan bedragen €1,65 per maand. Een extra Mediabox kost €3,31 per maand extra. Per abonnement kan je maximaal 2 decoders of CI+ modules extra huren.

T-mobile

Wil je bij T-mobile een extra Interactieve TV Box ontvangen? Dat is mogelijk. Een extra TV Box zonder opnamefunctie kost €5,00 extra per maand. Wil je een ontvanger met opnamefunctie? Dan kost dit €€10,00 per maand. Op een glasvezel internet aansluiting kan je maximaal 4 boxen aansluiten. Voor DSL geldt dat dit afhangt van je snelheid, vaak max. 2 of 3 extra boxen.

Tele-2

Bij Tele2 is de eerste interactieve TV-ontvanger altijd gratis. Deze huur je (je neemt ‘m feitelijk in bruikleen). Bij het bestellen van een abonnement is er de optie om een extra ontvanger aan te vragen. De kosten hiervan bedragen €3,00 per maand. Wil je ook kunnen opnemen? Dan bedragen de kosten €6,00 per maand. Er geldt een maximum van 2 extra ontvangers.

Telfort

Bij Telfort betaal je voor een tweede ontvanger voor digitale TV altijd €5,00 per maand. Afhankelijk van je internetsnelheid kan je er extra boxen bijnemen. Heb je een trage verbinding tot 8 Mbit? Dan kan je geen extra ontvanger nemen. Heb je een snelheid van 38 Mbit of hoger? Dan kan je tot wel 5 extra mediaboxen huren.

Online.nl

Ook Online.nl biedt de optie voor een tweede ontvanger: de kosten zijn €5,00 per maand. Net als bij andere providers is het wel belangrijk dat je over genoeg bandbreedte beschikt. Heb je erg traag internet? Dan ontvang je Digitenne voor je tweede TV.

Caiway

Ben je klant bij Caiway en wil je op meerdere TV’s genieten van interactieve televisie? Dat kan! Je dient voor een extra TV een extra smartcard te bestellen. Deze kosten €2,00 per stuk per maand. Gebruik je interactieve TV van Caiway? In dat geval is een losse decoder noodzakelijk. Zo’n tweede ontvanger kost €5,00 per maand.