Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Video On Demand

Alle Nederlandse aanbieders bieden op dit moment Interactieve TV aan. Het voordeel van Interactief TV-kijken is dat je veel meer zelf bepaalt wat je wanneer kijkt. Een van de handige features van digitale TV is Video on Demand. Dankzij deze dienst heb je met één druk op de knop toegang tot duizenden films, series en documentaires. Vaak betaal je een vast bedrag van circa €5,00 per film of uitzending. 

  • Video on Demand is een virtuele videotheek die toegang biedt tot duizenden films en series
  • De videotheek is te bereiken met een knop op je afstandbediening
  • De titels kosten zo’n €5,00 per stuk
  • Je kunt het dan vaak 24 uur lang kijken
  • Meestal wordt “on demand” beveiligd met een pincode. Op die manier voorkom je dat (kinderen) per ongeluk allerlei producten bestellen
  • De kosten van een gehuurde film of serie vind je terug op de maandelijkse factuur

Welke video on demand diensten zijn er nog meer?

Via jouw TV-abonnement van bijvoorbeeld KPN, Ziggo of Tele2 heb je dus toegang tot een handige online videotheek met honderden films. Het nadeel van de On Demand diensten van de providers zelf is dat het relatief duur is wanneer je er veelvuldig gebruik van maakt. Houd jij van het kijken van (nieuwe) series en films? Dan kan je wellicht beter gebruik maken van een online dienst als Netflix of Videoland. Daarnaast zijn er ook premium zenderpakketten als HBO en FILM1 waarbij je voor een vast bedrag per maand toegang hebt tot heel veel films en series. 

Netflix
De bekendste aanbieder van on demand video en series. Voor een vast bedrag per maand (vanaf €8,00 tot €14,00) kijk je onbeperkt naar de meest populaire series en films van di t moment. Veel providers bieden Netflix rechtstreeks aan met een speciale App in je TV. 

Videoland
De Nederlandse tegenhanger van Netflix. Met veel Nederlandse series en films. Ook vaak te bereiken met een App binnen digitale TV. Videoland is beschikbaar vanaf €9,00 per maand

Ziggo Movies & Series XL
Was voorheen HBO. Verkrijgbaar vanaf €11,95 per maand. Heb je het Connect & Play Max abonnement? Dan is dit zenderpakket standaard inbegrepen. Bekende series zijn Game of Thrones en Westworld. 

Film1
Deze zender bestaat al jarenlang. Vroeger keer je via Film1 via een aantal zenders non-stop naar de nieuwste films en series. Tegenwoordig werkt dat nog steeds zo, maar kan je het ook on-demand doen. Via de Film1 App kijk je naar zo’n 400 verschillende titels.  

Films en series via mijn provider of een online dienst?

Wat is nu verstandig, gebruik maken van de online videotheek van mijn provider, of juist een abonnement afsluiten bij Netflix of Videoland? Wanneer je heel af en toe eens een film wilt zien, dan is de virtuele videotheek van bijvoorbeeld KPN of Ziggo prima. Het aanbod is goed, en je kunt het lekker makkelijk vanaf de bank bestellen. Het nadeel is de prijs: je betaalt gauw €5,00 voor een film. Als je dit een paar keer per maand doet wordt het al gauw erg duur.

Houd jij van films en series, en zet je de TV het liefst elke avond aan voor een nieuwe film of serie? Dan adviseren wij een abonnementsdienst als Netflix of Videoland. De kosten zijn laag (al vanaf €8,00 per maand) en het aanbod is uitstekend. Je hebt de keuze uit ontzettend veel populaire titels, je kunt het op meerdere apparaten bekijken, de kwaliteit is goed en er is ook een uitgebreid aanbod voor kinderen.