Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Utrecht

Moeiteloos en snel alle internetproviders in Utrecht vergelijken? Het aantal internet en tv contracten is ontzettend groot. Dat gaat van Tele2 tot aan Online.nl, de juiste provider kiezen valt niet mee. Onze internet-vergelijker helpt jou met vergelijken! Vergelijk gelijk de beste providers en check het beste of goedkoopste internet abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens. Wil jij tv, internet en bellen binnen zo’n alles in 1 pakket samenvoegen? Je leest er alles over op onze website. Tevens bekijk je via de Internethunter uitgebreide informatie over topics als zenderpakketten of een vaste telefoonaansluiting.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Gemiddelde downloadsnelheid44Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid30Mb/s
Gemiddeld verbruik227GB p/maand
Gemiddelde kosten€49,50 p/maand
Populaire aanbiederNLE

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn hedendaags ontzettend veel internet providers in Utrecht die samen weer honderden verschillende scherpe TV en internet abonnementen in juli 2024 hanteren. De maandelijkse aanbiedingen van de goedkoopste provider, en cashbacks of welkomstcadeau zoals Philips Hue zijn eigenlijk elke maand weer anders. Op welke manier achterhaal je moeiteloos zo’n scherp geprijsd en innovatief TV + internet abonnement? Internethunter helpt bij het overstappen naar een geschikt abonnement. Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, doorzoek de mogelijke providers en pak het abonnement met het laagste tarief. Advies: meestal is ADSL-internet in Utrecht het laagste geprijsd.

Vijf handige bespaartips voor TV en Internet
 1. Neem alle diensten bij één leverancier. (Lees direct verder over het alles in 1 pakket.)
 2. Kies geen onnodig hoge internetsnelheid. Voor standaard gebruik is een snelheid van 200 Mb/s weggegooid geld.
 3. Wees voorzichtig met dure extraatjes als bijv. speciale premium kanalen. Deze pakketten maken het internetpakket onnodig duur.
 4. Stop met een vast TV-abonnement. Stap over op on-demand online TV kijken (denk aan Youtube of Netflix).
 5. Probeer constant tarieven te vergelijken. Houdt jaarlijks grip op de prijsontwikkelingen en bekijk zelf of je nog meer kunt besparen.

Welke internetproviders zijn er in Utrecht?

In Utrecht zijn diverse internet pakketten aanwezig. Je kunt denken aan T-Mobile, KPN, Ziggo of Vodafone. Door ADSL, de televisiekabel, of wellicht via glasvezel. Ontdekken welke goedkope abonnementen in Utrecht je kunt kiezen? Verschaf ons de adresgegevens, en achterhaal alle beste of goedkoopste leveranciers in jouw postcodegebied in juli 2024. Bekende internetaanbieders zijn Vodafone, Youfone en KPN. Internetaanbieders in Utrecht hebben prima “internet-only” abonnementen, Internet + Televisie pakketten, en natuurlijk de 3-in-1 contracten. De 4-in-1 pakketten zien we hier ook steeds meer terug. Middels quad play constructies wordt ook het mobiele abonnement geïntegreerd.
kpn internet

Internet van KPN

Je kent het vast: KPN levert in Utrecht internet en TV. Hoge snelheden via ADSL of glas, en een prima klantenservice.

 • KPN Veilig: online bodyguard
 • 60+ zenders
 • Transparante tarieven
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo werkt voor internet & televisie middels de coaxkabel in Utrecht. Betrouwbaar internet met een lage instapprijs.

 • 24/7 service
 • TV kijken via de App
 • Aantrekkelijke tarieven
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis is actief met aantrekkelijke internet tarieven in Utrecht voor juli 2024. Op een betrouwbaar netwerk.

 • Combineren voor gratis TV pakket
 • FOX Sports 1 Eredivisie
 • Maandelijkse korting

Huidige prijzen TV + internet in Utrecht (tarieven juli 2024)

Interessant: wat zijn nu de tarieven van een tv en internet pakket in Utrecht? Dat schommelt uiteraard per gebruiker. De prijs per maand kent z’n oorsprong in onder andere je internetaanbieder (denk aan Ziggo), soort internet (denk aan VDSL), down- en uploadsnelheid (bijv. 120Mb/s), plus andere add-ons (live pauzeren). Een goedkoop TV en internet abonnement in Utrecht is er al vanaf €15 tot zo’n €82,50. Normaliter is het alles in 1 pakket het minst kostbaar. Check ook alles over Internet en bellen prijzen.

Populaire pakketten
 • KPN Internet, TV en bellen met 4K TV 100 Mb Glasvezel
 • KPN Internet 100 Mbps
 • Tele2 Glasvezel Basis & TV Basis 50 Mb
 • XS4ALL Compact + Bellen 40 Mb
 • T-Mobile Internetten 500 Mb + TV Start
 • Telfort Internet en TV Snel 50Mb Glasvezel


internet vergelijken utrecht

Overstappen naar een andere internetprovider? Dat gaat als volgt!

Benodigde tijd: 5 minuten

Providers vergelijken en binnen 5 minuten overstappen

 1. Voer een postcodecheck uit

  Zodra jij wil beginnen met internet vergelijken in Utrecht is het verstandig eerst de postcodecheck van internet providers te doen. Via de vergelijk tool kan je simpelweg jouw postcode en huisnummer invoeren. Dan kom je binnen in de internet + TV vergelijker. Je bekijkt in de internetvergelijker alleen de contracten van internet-providers die beschikbaar zijn in jouw postcodegebied.

 2. Een internetpakket kiezen

  Om te beginnen dien je te selecteren wat je allemaal wilt afsluiten. Heb jij aan internet genoeg? Of liever iets met televisie erbij? En wat zijn je wensen m.b.t. vaste telefonie? Zodra je weet wat je wilt kun jij zonder moeite de diverse abonnement voor internet vergelijken. Daarbij kan het relevant zijn om concrete zenders (bijv. Seaport TV) erbij te nemen. Tevens kan je het nog concreter maken met uitbreidingen als live pauzeren, online tv kijken, extra zenderpakketten.

 3. Minimale internetsnelheid

  Wat tevens cruciaal is: hoe snel moet het internet zijn? Dit varieert tussen de 10 mb/s t/m 400 mb/s. De snelheid die bij jou past kies je op basis van uiteenlopende aspecten. Willen jullie internet alleen gebruiken voor dagelijkse dingen als zoals o.a. het weer bekijken, surfen op het internet, het nieuws lezen, filmpjes kijken? Of stream je ook video’s of films bij Youtube of Film1? Ben je een fervent speler van populaire games als Quake? Uit hoeveel personen bestaat het huishouden? Download je met regelmaat grote bestanden? De vergelijker biedt ondersteuning! Ga naar de optie ‘advieslijst internetsnelheid’? Dan kun je info bekijken over de maximale snelheid die hoort bij kleine en grote gebruikers.

 4. Prijzen internet abonnementen vergelijken

  Als jij het soort abonnement en beschikbare snelheid ingevuld hebt kan het vergelijken van tarieven beginnen. De providers zijn altijd gerangschikt op prijs per maand. De provider met de laagste prijs zie je dus direct staan. Een mogelijke korting is verrekend in de maandtarieven. Verschillende leveranciers hanteren een concrete welkomstpremie, en sommige providers bieden het eerste half jaar een extra lage prijs.

 5. Overstappen naar de nieuwe provider

  In het geval je weet wie de beste provider van Utrecht in juli 2024 is, kan je het pakket zelf online afsluiten. Klik op ‘bestellen’, en je wordt meteen verwezen naar de pagina waar je kunt afsluiten. Voer je prive gegevens in en dien jouw aanvraag in. Dit kost minder dan 5 minuten. Heb je nog een contract en wil je overstappen? Normaliter verzorgt jouw gekozen aanbieder het volledige overstap traject aan de hand van de overstapservice.


Vier voordelen van het alles-in-1 pakket

Een groot aantal consumenten doen een aanvraag voor het goedkope alles-in-1 pakket. Bij dit contract heb je digitale TV, vast bellen & internet van 1 aanbieder voor een vast bedrag in de maand. Op dit moment zien we ook 4-in-1 pakketten waar ook mobiele telefonie ondervalt. Klik door naar Online.nl internet en tv.

 • Forse korting op de factuur
 • Elke maand één totaalfactuur
 • Je kunt terecht bij 1 klantenservice die je helpt bij je internet en televisie
 • Je hebt recht op interessante extra’s zoals onder andere Gratis Fox Sports pakket

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over jouw internet, tv en bellen abonnement

Internet via glasvezel, kabel of ADSL?

Als uitgangspositie neem je altijd de postcodecheck die je al gedaan hebt. Door het invoeren van postcode + huisnummer kom je erachter welke soorten verbindingen voorhanden zijn voor jouw geval. Niet iedereen heeft de beschikking over (coax) kabel of glasvezel. Dikwijls is ADSL wel mogelijk (bij afwezigheid van glasvezel). Beschik jij over alle 3 de opties? Daarbij zijn de gewenste snelheid en de hoogte van de kosten factoren waar je vooral naar moet kijken. Glasvezel is het snelst mogelijke internet, maar gewoonlijk praten we ook over hogere bedragen vergeleken met andere opties. In het geval van kabelinternet is er slechts 1 provider: Ziggo. ADSL is meestal het aantrekkelijkst geprijsd, maar hierbij lever je ook flink snelheid in.

Bij wie moet ik zijn voor het snelste internet in Utrecht?

De hoogste internetsnelheid is beschikbaar via kabelinternet of de glas. Zodoende lopen de snelheden op tot 750 Mb p/s. Partijen als KPN, Caiway & Ziggo ontwikkelen deze netwerken. In de gemeente Utrecht zijn deze aansluitingen nog niet overal beschikbaar. Er ontstaan meer en meer nieuwe acties om glasvezel aan te leggen. Actuele updates vind je op www.utrecht.nl. De snelheid is niet uitsluitend de provider’s verantwoordelijkheid. Ook de gebruikte apparatuur (modems, routers, wifi-versterkers) zijn net zo van invloed. De maximale snelheid kan per woningblok nogal wisselen.

Hoe kan ik mijn huidige contract opzeggen en overstappen van provider?

Zodra het huidige contract is afgelopen (na 1 jaar of 2 jaar) heb je 2 opties: verlengen of overstappen. Overstappen van internet pakket wordt steeds eenvoudiger. Normaal gesproken handel je dat zelf online af. De grootste internetproviders (T-Mobile, NLE, Online, KPN, Telfort, XS4ALL, Ziggo) hebben samen met de overheid een afspraak gemaakt. Dit staat bekend als de overstapservice. Het voordeel voor de klant is dat je bijna niets zelf hoeft te regelen. Waarschijnlijk ontvang je een nieuwe router. Ook heb je de beschikking over een installateur.

Onderhoud & storingen juli 2024

Op dit ogenblik is er bij ons geen storing bekend. Ook in 2024 staan er werkzaamheden aan het netwerk op de planning. Dit kan resulteren in een KPN storing. Uitbreidingen aan het kabelnetwerkdraaien soms uit op een storing bij Ziggo. De betreffende aanbieder weet hier vaak meer over. Via sociale media zie je als eerste dat er wellicht onderhoud wordt gepleegd.

Is er in Utrecht traag internet en WiFi?

De werkelijke snelheid is per woning weer anders. Veel onderdelen hangen samen met de te bereiken snelheid. Jij hebt zelf invloed op de aansluitingen (kabels) en de modem en router plekken in huis voor snelle WiFi. Voor stabieler internet in garage of tuin kan je een krachtige Wifi booster, repeater of gebruik maken van een mobiel 4G netwerk. Je trage verbinding kan toe te schrijven zijn aan applicaties op je PC, tablet of telefoon of foute router-instellingen. Een eigen monteur kan langskomen, en met apparatuur of instellingen de verbinding verbeteren.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Achterhaal de goedkoopste provider in 3500 en stap eenvoudig online over

Glasvezel vergelijken Utrecht

Glasvezel is een haarfijne vezel, gemaakt van glas die heel snel en betrouwbaar informatie kan verzenden. Dit resulteert in geweldig hoge internetsnelheden tot wel 1000 Mb per seconde. In meer en meer postcodegebieden bestaat er de optie tot glasvezel internet of standaard ADSL nemen (of kabel). Ook in en rondom de gemeente Utrecht zijn er interessante ontwikkelingen t.a.v. uitbreiding en optimalisatie van glasvezel. Voor abonnementen met glasvezel heb je een stukje aansluitingskosten en uiteraard een bedrag per maand. “Glas” is de afgelopen jaren flink in prijs gedaald, en het kan prima concurreren met de kabel. Deze pakketten kan je al afsluiten vanaf €35. Start onze postcodecheck, en kom erachter of glasvezel internet in Utrecht tot de mogelijkheid behoort.

Voordelen Utrecht glasvezel internet
 • Bizar snel internet: tegenwoordig tot wel 1 Gb p/s
 • Stabiele privé verbinding, heel weinig storingen
 • Uploaden en downloaden met dezelfde hoge snelheid
 • Je hebt veel te kiezen
 • Het beste aanbod voor TV (zenders)

tele2
 • Combineren met mobiel
 • Met installatiehulp
 • Duidelijke prijzen
 • Gratis Wifi-modem
 • Diverse pakketten
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Makkelijk overstappen
 • Inclusief router
 • Goedkope maandprijs
nle x
 • Collectief aanbod
 • Vaste lage prijs
 • Hoge korting

Youfone
 • ADSL en glasvezel internet
 • Supergoedkoop bellen
 • Goedkope maandtarieven
 • Tot 200 Mb/s
 • Supergoedkoop bellen
 • Scherpe prijzen
 • Eenvoudig overstappen
 • Makklijk overstappen
 • Lage prijzen
fiber-nl
 • Glasvezel 200 Mb/s
 • Ook voor alleen Internet
 • Overstapkorting


Alle plaatsen in deze gemeente