Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Alphen aan den Rijn

Moeiteloos en snel internetproviders in Alphen aan den Rijn vergelijken? De mogelijkheden op het gebied van internet en tv contracten is ontzettend groot. Het loopt van KPN tot Youfone, hoe maak je de juiste keuze? Onze vergelijker van TV en Internet pakketten helpt jou met vergelijken! Vergelijk zonder moeite de beste providers en vindt zo het meest geschikte internet contract dat past bij jouw eisenpakket. Snel televisie, internet en bellen met zo’n alles-in-1 pakket bundelen? Je leest er alles over op onze website. Ook bekijken jullie via de Internethunter handige informatie over zaken als opties voor digitale TV of 5 bruikbare bespaartips.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Gemiddelde downloadsnelheid46Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid21Mb/s
Gemiddeld verbruik250GB p/maand
Gemiddelde kosten€45,50 p/maand
Populaire aanbiederZiggo

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn tegenwoordig nogal wat internet providers in Alphen aan den Rijn die samen weer honderden verschillende aantrekkelijke TV en internet abonnementen in augustus 2022 aanbieden. De maandelijkse aanbiedingen van de goedkoopste provider, en een welkomstcadeau als gratis bioscoopkaartjes zijn per week weer anders. Op welke manier check jijgemakkelijk een betaalbaar en actueel pakket voor internet + TV? Wij helpen jou met het vergelijken van prijzen. Voer direct jouw eigen gegevens in, bekijk de mogelijke providers en zoek het internet contract die het goedkoopste is. Goed om te weten: in de regel is ADSL-internet in Alphen aan den Rijn voordeliger dan kabel of glasvezel.

5 keer besparen op je Internet en TV pakket
 1. Combineer meerdere diensten bij 1 provider. (Bekijk wat onze specialist vindt van een alles in 1 pakket.)
 2. Kies een internetsnelheid die bij jou past. Voor het huis-tuin-en-keuken gebruik is 50 – 100 Mb/s meer dan genoeg.
 3. Wees voorzichtig met dure opties als bijv. filmpakketten. Zulke kanalen zorgen voor onnodige hoge tarieven.
 4. Ga voor “internet-only”, zonder televisie. Online kan je ontzettend veel kijken (neem bijv. NLziet of Film1).
 5. Ga altijd vergelijken. Probeer elk jaar opnieuw te vergelijken en onderzoek of overstappen loont.

Welke internetproviders zijn er in Alphen aan den Rijn?

In Alphen aan den Rijn zijn verscheidene internet pakketten op de markt. Zoals T-Mobile, KPN, Ziggo of Online.nl. Via ADSL of VDSL, de tv-kabel, en ook glasvezel staat hier niet stil. Nieuwsgierig welke goedkope abonnementen in Alphen aan den Rijn in deze plaats actief zijn? Vul de gevraagde gegevens in, en bekijk de aanwezige internetaanbieders in jouw regio in augustus 2022. Populaire providers zijn Tele2, XS4ALL of Ziggo. Internetaanbieders in Alphen aan den Rijn voeren interessante losse pakketten voor internet, TV + internet abonnementen, en ook speciale 3-in-1 contracten. Unieke 4-in-1 pakketten zien we hier ook steeds meer terug. Met een quad play abonnement is bellen via mobiele telefoons ook inclusief.
kpn internet

Internet van KPN

Je kent het vast: KPN faciliteert in Alphen aan den Rijn internet en TV. ADSL, glasvezel tot 500 mbit, en goedkoop vast bellen.

 • Altijd verbonden
 • 65 tv-zenders
 • Combinatiekorting
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo brengt je Televisie en internet via de kabel in de gemeente Alphen aan den Rijn. Prima voorwaarden, met een lage instapprijs.

 • Vodafone combinatie
 • Begin gemist
 • Pakketkorting
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis brengt je complete internet tarieven in Zuid-Holland voor augustus 2022. Zowel via ADSL als Glasvezel.

 • Glasvezel tot 750 megabit
 • Nooit een TV programma missen
 • Aantrekkelijke maandtarieven

Huidige prijzen internet & televisie in Alphen aan den Rijn (tarieven augustus 2022)

Veel mensen vragen zich af: wat zijn tegenwoordig de tarieven van internet en TV in Alphen aan den Rijn? Dit wisselt normaliter per gebruiker. De maandelijkse factuur wordt bepaald door o.a. de active provider (zoals XS4ALL), levering (ADSL), down- en uploadsnelheid (bijv. 180Mb/s), en overige opties (Fox Sports). Een goedkoop abonnement voor internet en TV in Alphen aan den Rijn is er al vanaf €27,5 tot contracten van €67,50. In algemene zin is 3-in-één de goedkoopste optie. Check ook alles over Glasvezel contract.

Populaire pakketten
 • KPN Internet, TV en bellen met 4K TV 200 Mb Glasvezel
 • NLE Internet + TV 100 Mb / 100 Mb
 • Tele2 Glasvezel Extra & TV Basis 100 Mb
 • XS4ALL Smart + Bellen glasvezel 80 Mb
 • T-Mobile Internetten 100 Mb + TV Start
 • T-Mobile Internet 750 Mb


internet vergelijken alphen-aan-den-rijn

Overstappen van TV en internet provider? Dat doe je zo!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eerlijk internet providers vergelijken en overstappen (binnen 5 minuten)

 1. Start met een postcodecheck

  Voordat je gaat beginnen met internet vergelijken in Alphen aan den Rijn is het aan te raden eerst een postcodecheck op je adres te doen. In onze tool moet jij de adresgegevens van je woning invullen. Daarna wordt je doorgestuurd naar de internet + TV vergelijker. Je treft op deze plek enkel de internet-pakketten van internet-providers die verkrijgbaar zijn op jouw adres.

 2. Benodigde diensten selecteren

  Daarna kan jij een selectie maken uit wat je precies wilt afsluiten. Puur voor internet? Of liever iets met televisie erbij? En wat zijn je wensen m.b.t. vaste telefonie? In het geval je weet wat je wilt kan je veel specifieker alles in 1 pakketten vergelijken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om unieke premium-zenders (denk aan Stads TV Utrecht) te nemen. Als laatste kun je het nog concreter maken met uitbreidingen als tv programma’s opnemen, uitzending gemist, live pauzeren.

 3. Een internetsnelheid kiezen

  Wat tevens een belangrijke vraag is: welke snelheid wil je inkopen? Dat wisselt tussen de 40 mb/s tot wel 150 mb/s. Wat voor jou geschikt is, hangt af van uiteenlopende onderdelen. Is voor jouw internet uitsluitend nodig voor het standaard gebruik zoals browsen op het internet, weerbericht bekijken, mail checken, youtube films kijken? Kijk je veel video-content via bijv. Netflix of Videoland? Spelen huisgenoten internet spelletjes (games) als Day of Defeat: Source? Uit hoeveel personen bestaat het huishouden? Houd je je bezig met het downloaden van grote files? Onze internetvergelijker komt hier van pas! Klik op ‘welke snelheid selecteren’? Daar vind je info m.b.t. de minimale snelheid die hoort bij allerlei type gebruikers.

 4. Prijzen internet pakketten vergelijken

  Als jij het soort contract en een bepaalde internetsnelheid hebt ingevoerd wordt het gemakkelijker om tarieven te vergelijken. De internet-aanbieders zijn veelal gerankt op tarief per maand. De goedkoopste aanbieder vind je bovenaan. Een speciaal actietarief is al meegenomen in de prijs per jaar. Een hoop internetproviders geven eenmalig een welkomstkorting weg, en sommige providers bereken de eerste maanden van het contract extra korting op de factuur.

 5. De overstap maken van provider

  Als je hebt ontdekt wie de beste provider van Alphen aan den Rijn in augustus 2022 is, wordt het tijd om het definitief te maken. Tik op de blauwe bestelknop en je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Voer alle velden in en maak de aanvraag definitief. Binnen vijf minuten is de aanvraag verzonden. Wil je overstappen? In de regel verzorgt jouw gekozen internet provider dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice.


De voordelen van een alles-in-1-abonnement

Meer en meer mensen neigen naar het praktische alles-in-1 abonnement. Bij dit contract ontvang jij digitale TV, vast bellen & internet van 1 dienstverlener voor een vast bedrag in de maand. Deze dagen bieden ze ook opties voor 4-in-1 pakketten wat ervoor zorgt dat mobiele diensten ook in de bundel vallen. Lees verder over NLE ADSL.

 • Hoe meer diensten je afneemt des te hoger de korting
 • Alles handig bij 1 aanbieder
 • 1 vast aanspreekpunt voor alle zaken rondom televisie + internet
 • Je hebt recht op interessante extra’s zoals o.a. Gratis betaalde zenders

internet-vergelijken-online


Alles wat je moet weten over internet, tv en bellen

Moet ik ADSL, Kabel of Glasvezel afsluiten?

Dit wordt gebaseerd op de internet postcodecheck. Aan de hand van postcode + huisnummer kom jij erachter welke type verbindingen actief zijn in jouw straat. Niet elk adres kan profiteren van glasvezelinternet of kabel. In algemene zin is de traditionele ADSL wel ter beschikking (tenzij er reeds glasvezel ligt). Kan jij alle 3 ontvangen? Dan zijn maximale snelheden en de tarieven factoren die vooral belangrijk zijn. Glasvezel is de snelste optie, maar in veel gevallen betaal je wel wat meer vergeleken met ADSL/VDSL/Kabel. Op het moment dat je gaat voor kabel kan je alleen maar klant worden bij Ziggo. ADSL is in veel gevallen het goedkoopste, maar ook trager dan andere opties.

Wat is het snelste internet in Alphen aan den Rijn?

De hoogste downloadsnelheid krijg je via Ziggo (kabel) of glasvezel. Hiermee bereik je snelheden tot 750Mb. Partijen als Caiway, Ziggo & KPN innoveren in rap tempo. In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn deze netwerken nog niet voor elk huis actief. Er ontstaan veel plannen om het glasvezel netwerk uit te breiden. Zie ook www.alphenaandenrijn.nl. De maximum snelheid wordt niet alleen bepaald door de provider. Ook de apparatuur die je gebruikt (netwerk accessoires, wifi-repeaters, modem/router) zijn net zo van invloed. De werkelijke snelheid kan per huishouden en tijdstip afwijken.

Hoe kan ik overstappen naar een andere provider?

Wanneer je huidige contract niet meer geldig is (na 12 maanden)kun je verlengen of overstappen. Naar een andere internet provider overstappen wordt steeds eenvoudiger. Normaal gesproken handel je dat online af. De populaire providers in Nederland (T-Mobile, KPN, DELTA, NLE, XS4ALL, Tele2, Ziggo) hebben hier afspraken over gemaakt. Dit staat bekend als de overstapservice. Het voordeel? Je komt niet zonder internet te zitten. Wel krijg je een nieuwe router of modem. Uiteraard kun je gebruik maken van installateurs.

Reparaties & storingen augustus 2022

Op dit moment is er bij ons geen storing bekend. In de loop van 2022 is er wel onderhoud aan het glasvezel of ADSL netwerk. Het gevolg kan zijn een storing bij KPN. Upgrades van het kabel-netwerk monden soms uit in storingen bij Ziggo. De dienstverlener kan je hier meer over vertellen. Via FB of Twitter merk je het snelste dat er wellicht onderhoud wordt gepleegd.

Is er in Alphen aan den Rijn traag internet en WiFi?

De werkelijke snelheid is per woning weer anders. Ontzettend veel zaken beïnvloeden de internetsnelheid. Je kunt denken aan de aansluitingen (kabels) en waar jij de modem en router neerzet voor goede WiFi. Voor een betere verbinding door het hele huis (dus ook tuin en zolder) kan je een wifi booster of repeater of een versterker gebruiken. De trage verbinding kan komen door verkeerde apps op je ipad of computer of een modem die niet goed is ingesteld. Een installateur kan langskomen, en met apparatuur of instellingen de verbinding verbeteren.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 2401 en maak de overstap nog vandaag

Glasvezel vergelijken Alphen aan den Rijn

Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas,die supersnel internet, tv, en radiosignalen kan versturen. Concreet: een ontzettend hoge internetsnelheid, tot 750 Mb per seconde. In een toenemend aantal postcodegebieden bestaat er de optie tot glasvezel internet als alternatief van ADSL/VDSL. Ook in de omgeving Alphen aan den Rijn zijn er tal van acties m.b.t. de aanleg van nieuwe glasvezelverbindingen. Voor connecties op glasvezel betaal je eenmalige aansluitingskosten en uiteraard een bedrag per maand. Het ‘glasnetwerk’ wint flink aan populariteit en prijzen/tarieven steeds aantrekkelijker. Abonnementen met glasvezel kan je al afsluiten vanaf €32,5. Doe de gratis postcodecheck en kom erachter of glasvezel internet in Alphen aan den Rijn beschikbaar is op jouw adres.

Voordelen Alphen aan den Rijn glasvezel internet
 • Supersnel internet: tegenwoordig tot wel 1 gigabit per seconde
 • Een degelijke verbinding, altijd service
 • Uploaden en downloaden even snel
 • Er is keuzevrijheid
 • Altijd High Definition televisiebeelden

tele2
 • Uitstekend beoordeeld
 • Prima klantenservice
 • Overstapbonus
 • Ruim 600.000 klanten
 • Handige monteursdienst
 • Korting bij 1 jaar
 • Topkwaliteit Modem
 • 100% installatiegarantie
 • Voordeel op de factuur
nle x
 • 100% transparant
 • Moeiteloos overstappen
 • Aantrekkelijke welkomstbonus

Youfone
 • Premium kwaliteit, lage prijs
 • Betrouwbaar netwerk
 • Aantrekkelijke korting
 • 30 Mb/s upload tot 200 mb/s
 • Moeiteloos overstappen
 • Scherpe prijzen
 • Snelheid van glasvezel
 • Voordelig TV en Bellen
 • Aantrekkelijke prijzen
fiber-nl
 • FRITZ!Box modem
 • Makklijk overstappen
 • Goedkope maandprijs


Alle plaatsen in deze gemeente