Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Leiden

Zelf snel de internetproviders in Leiden vergelijken? Het aantal aanbieders van internet en televisie is bijzonder groot. Dit loopt van Tele2 tot aan T-Mobile, hoe maak je de juiste keuze? Internethunter.nl helpt jou via de handige vergelijker. Vergelijk snel de beste providers en ontdek het beste of goedkoopste internetaanbod dat rijmt met jouw situatie. Liever bellen, televisie en internet in een alles in één pakket nemen? Dit is sterk in opkomst! Bovendien vergaart men op Internethunter.nl praktische info over thema’s als 3-in-1 pakketten en wat je kunt doen bij traag Wifi.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiden
Gemiddelde downloadsnelheid50Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid30Mb/s
Gemiddeld verbruik152GB p/maand
Gemiddelde kosten€42,50 p/maand
Populaire aanbiederCaiway

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn hedendaags opvallend veel internet providers in Leiden die bij elkaar opgeteld weer een hele hoop kwalitatieve en goedkope TV en internet abonnementen in april 2023 presenteren. De diverse aanbiedingen van de de goedkoopste provider, en gratis cadeau’s voor nieuwe klanten als een Samsung tablet wisselen iedere maand weer enorm. Met andere woorden, hoe check jijdirect zo’n scherp geprijsd en actueel contract voor TV + internet? Internethunter helpt jou met vergelijken. Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, bekijk de mogelijke providers en neem het internet contract met het laagste tarief. Onthoud: in veel gevallen is ADSL-internet in Leiden het goedkoopste.

Vijf handige bespaartips voor TV en Internet
 1. Kies voor een totaalpakket bij één aanbieder. (Klik door naar het alles in 1 pakket.)
 2. Kies een internetsnelheid die bij jou past. Voor e-mail en social media heb jij genoeg aan een snelheid tot 100 Mb/s.
 3. Neem niet alle dure opties zoals bijv. filmpakketten. Pakketten als deze verhogen de factuur aanzienlijk.
 4. Neem geen TV-abonnement. Online kan je ontzettend veel kijken (bijv. Netflix of Pathé Thuis).
 5. Probeer constant tarieven te vergelijken. Houdt jaarlijks grip op de prijsontwikkelingen en check of je elders goedkoper bent.

Welke internetproviders zijn er in Leiden?

In Leiden zijn meerdere internet pakketten op de markt. Populaire spelers zijn KPN, Ziggo, T-Mobile of Youfone. Middels ADSL, de tv-kabel, en er zijn allerlei plannen rondom glasvezel. Bekijken welke goedkope abonnementen in Leiden werkzaam zijn? Voer je postcode en huisnummer in, en check zelf de actuele providers in jouw regio in april 2023. Relevante internetaanbieders zijn Vodafone, Online.nl of Ziggo. Internetaanbieders in Leiden bieden prima contracten voor los internet, Internet + Televisie pakketten, en natuurlijk de 3-in-1 contracten. Unieke 4-in-1 pakketten zien we hier ook steeds meer terug. In zo’n quad-play pakket wordt mobiele data- en telefoondiensten toegevoegd.
kpn internet

Internet van KPN

Wat voor jou? KPN faciliteert in Leiden internet en TV. Glasvezel, ADSL vaak als beste getest.

 • Voordelig Spotify Premium
 • Programma’s terugkijken
 • Aantrekkelijke maandtarieven
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo voorziet in Televisie en internet via de kabel in de gemeente Leiden. Gewoon snel internet, met een lage instapprijs.

 • Top klantenservice
 • TV kijken via de App
 • Goede korting
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis verkoopt complete internet tarieven in Zuid-Holland voor april 2023. Goedkoop en betrouwbaar.

 • Stabiel netwerk
 • Flexibel zenderaanbod
 • Scherpe maandprijs

Prijzen internet + televisie in Leiden (tarieven april 2023)

Veel mensen vragen zich af: wat zijn momenteel de tarieven van TV en internet in Leiden? Dat schommelt allicht per consument. De prijs per maand wordt bepaald door onder andere de internetprovider (zoals Telfort), internetverbinding (denk aan ADSL), snelheid van het internet (bijv. 120Mb/s), en andere extra’s (extra zenders). Een goedkoop internet en TV pakket in Leiden is er vaak al vanaf €20 tot bedragen van €55. In de regel is het alles in 1 pakket het minst kostbaar. Bezoek de pagina: 4G thuis internet.

Populaire pakketten
 • Caiwai Internet Glasvezel 150 Mb
 • NLE Internet + Bellen 100 Mb / 100 Mb
 • Tele2 Glasvezel Basis, Bellen & TV Basis 50 Mb
 • XS4ALL Alles-in-1 Compact 40 Mb
 • T-Mobile Internet, Bellen & TV 100 Mb Glasvezel
 • Ziggo Connect & Play Max 400 Mb


internet vergelijken leiden

Overstappen van internet en TV aanbieder? Bekijk onze uitleg!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Vergelijken van internetproviders en overstappen binnen 5 minuten

 1. Probeer de postcodecheck uit

  Op het moment dat je begint met internet vergelijken in Leiden is het essentieel eerst een postcodecheck op je adres te doen. In onze tool voer je gemakkelijk jouw adresgegevens in. Vervolgens wordt je verwezen naar de vergelijker. Je checkt op deze plek exclusief de contracten van leveranciers die daadwerkelijk kunnen aansluiten op jouw adres.

 2. Een type abonnement selecteren

  Nu kan jij een selectie maken uit wat je allemaal wilt afsluiten. Wil je enkel internet? Liever met een TV-abonnement? En wat zijn je wensen m.b.t. vaste telefonie? Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt gekregen wat je wil kan je veel specifieker internet abonnementen met elkaar vergelijken. Ook geven we jou de tools om televisiezenders die je graag kijkt (bijv. DTV) aan te klikken. Tegelijkertijd kan jij jouw voorkeuren aangeven voor uitbreidingen als uitzending gemist, online tv kijken, begin gemist.

 3. Welke snelheid wil je afsluiten?

  Wat ook relevant is: welke internetsnelheid heb je nodig? Dit ligt ergens tussen 25 mb/s en 350 mb/s. De ideale snelheid is afhankelijk van verschillende onderdelen. Nemen jullie internet voor het standaard gebruik als o.a. surfen op het internet, e-mailen, filmpjes kijken, het weer bekijken? Kijk je veel video-content via bijv. Videoland of NLziet? Houd je van online multiplayer games als Thief Gold? Ben je alleen of met een heel gezin? Up- of download je zo nu en dan grote bijlagen? Onze internetvergelijker assisteert je daarbij. Selecteer de optie ‘welke snelheid is nodig’? Daar tref je hulp m.b.t. de perfecte snelheid die wij aanbevelen voor de diverse type huishoudens.

 4. Tarieven providers vergelijken

  Als jij het gewenste pakket en een bepaalde internetsnelheid hebt ingevoerd is het voor jou eenvoudiger om tarieven te vergelijken. De internet-aanbieders worden altijd gerankt op prijs. De goedkoopste aanbieder vind je bovenaan. Een exclusieve korting is al meegenomen in de prijs per jaar. Enkele partijen geven eenmalig een welkomstkorting weg, of geven iets anders weg. Zij hanteren bijv. het eerst halve jaar een speciaal actietarief.

 5. Overstappen naar een andere internetprovider

  Wanneer jij gezien hebt wie de beste provider van Leiden in april 2023 is, kan je het abonnement afsluiten. Klik op ‘bekijk’, en je wordt meteen verwezen naar de afsluitpagina van de leverancier. Completeer het bestelformulier en dien jouw aanvraag in. Binnen slechts enkele minuten is het geregeld. Ga je overstappen van provider? Normaliter verwerkt de geselecteerde internetprovider het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice.


De voordelen van een alles-in-1-abonnement

Veel huishoudens neigen naar het overzichtelijke alles-in-1 abonnement. Bij zo’n abonnement ontvang je digitale TV, vast bellen & internet van 1 aanbieder tegen een vaste maandelijkse prijs. In april 2023 zien we ook 4-in-1 pakketten met mobiele telefonie. Actueel: Online.nl tarieven vergelijken.

 • De maandelijkse lasten gaan omlaag
 • Maandelijks slechts 1 afschrijving
 • Een contactpersoon voor advies over internet & televisie
 • Combineren betekent gratis extraatjes als Gratis HBO

internet-vergelijken-online


Belangrijke info over internet, tv en bellen (FAQ)

Moet ik kiezen voor ADSL, Kabel of Glasvezel?

Dat heeft alles te maken met de uitslag van de postcodecheck. Middels jouw postcode en huisnummer kan je zien welke type verbindingen voorhanden zijn in jouw postcodegebied. Niet elk huis is aangesloten op (coax) kabel & glasvezel. Meestal is een ADSL verbinding wel verkrijgbaar (op voorwaarde dat er nog geen glasvezel is). Beschik jij over alle 3 de opties? Daarbij zijn snelheid van het internet en onkosten aspecten die helpen bij het maken van een keuze. Een contract op glasvezel is stabieler, maar gewoonlijk praten we ook over hogere bedragen dan bij ADSL en Kabel. Voor internet via de kabel is er maar één speler: Ziggo. ADSL is in de regel de meest voordelige keuze, maar de internetsnelheden vallen soms tegen.

Wat is het snelste internet in Leiden?

De snelste verbinding heb je via kabelinternet of de glas. Met zo’n verbinding haal je snelheden tot wel 750 Mb p/s. Aanbieders als Ziggo, Caiway en KPN ontwikkelen deze netwerken. In de gemeente Leiden zijn deze netwerken nog niet voor elk huis actief. Wel zien we steeds meer plannen om glasvezel aan te leggen. Check ook www.leiden.nlgemeent. De snelheid kent meer oorzaken dan de provider. Ook de hardware (netwerkkabels, netwerk accessoires, wifi-repeaters) speelt een belangrijke rol. De werkelijke snelheid kan per huis anders zijn.

Hoe moet ik mijn abonnement opzeggen en overstappen?

Als jouw contractstermijn is verlopen (binnen 4 weken) mag je overstappen van provider. Overstappen van internet provider kan iedereen zelfstandig regelen. In de regel gebeurd dit gewoon online. De erkende providers van ons land (KPN, NLE, DELTA, T-Mobile, XS4ALL, Ziggo, Telfort) hebben hiervoor een gezamenlijk systeem. Vaak ook bekend als de overstapservice. Op die manier kom jij niet zonder internet. Je krijgt een nieuwe modem. Vaak is er ook een monteur beschikbaar.

Reparaties & storingen april 2023

Op dit ogenblik is er geen grote storing gesignaleerd. Ook in 2023 zal de netbeheerder verder aan het netwerk bouwen. Dat kan betekenen storingen bij KPN. Onderhoudsmaatregelen van het coax kabel-netwerk zorgen mogelijk voor Ziggo storingen. De betreffende provider zal dit vroegtijdig aangeven. Via o.a. Twitter en Facebook merk je het snelste of er storingen of werkzaamheden zijn.

Heeft Leiden traag internet en WiFi?

De uitslag van een speedtest is overal weer anders. Verschillende dingen hebben hier invloed op. Jij hebt zelf invloed op de capaciteit van de kabels en de plek waar de modem staat voor stabiele WiFi. Voor een betere verbinding in tuin, garage of zolder kan je een krachtige Wifi booster, repeater of gebruik maken van een mobiel 4G netwerk. De trage verbinding kan ook te maken hebben met updates op smartphones en computers of een modem die onjuist is geconfigureerd. Een monteur kan eventueel worden ingevlogen, en apparatuur plaatsen voor een snellere verbinding.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Achterhaal de goedkoopste provider in 2301 en stap eenvoudig online over

Glasvezel vergelijken Leiden

Glasvezel is een haardunne vezel van zeer helder glas met een veel grotere capaciteit dan de coax kabel. Concreet: een enorm hoge snelheid tot 750 Mb/s. In een groeiend aantal plekken kan je kiezen voor glasvezel internet als vervanger voor ADSL of kabel. Ook in en rondom de gemeente Leiden zijn er allerlei updates aangaande de uitbreiding van het glasvezel netwerk. Voor connecties op glasvezel moet je altijd aansluitkosten betalen en maandelijkse abonnementskosten. Het ‘glasnetwerk’ is de afgelopen jaren flink in prijs gedaald, en prijzen/tarieven steeds aantrekkelijker. Deze pakketten kan je al nemen vanaf €32,5. Ga aan de slag met de postcodecheck, en kom erachter of glasvezel internet in Leiden het overwegen waard is.

Voordelen Leiden glasvezel internet
 • Bijzonder snel internet: tot wel 1000 Mbit/s
 • Zeer stabiel internet, altijd actief
 • Uploaden en downloaden met dezelfde snelheid
 • Vrije providerkeuze door een open glasvezelnetwerk.
 • Altijd High Definition televisiebeelden

tele2
 • Combineren met mobiel
 • Pakket voor elk budget
 • Lage maandtarieven
 • Betrouwbaar KPN netwerk
 • Met handige App
 • Lage prijzen
 • Pro, Plus & Smart
 • Meerdere abonnementen
 • Aantrekkelijke korting
nle x
 • Tot maximaal 500Mb/s
 • Supersnel vast internet
 • Lage maandtarieven

Youfone
 • Gratis Eredivisie op Fox
 • Ruime keuze
 • Scherpe tarieven
 • Canal Digitaal
 • Ruim aanbod
 • Aantrekkelijke maandtarieven
 • 100% Installatiegarantie
 • Gratis overstappen
 • Goede welkomstbonus
fiber-nl
 • Video on demand
 • Inclusief alle apparatuur
 • Overstapbonus