Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Assen

Moeiteloos en snel internetproviders in Assen vergelijken? De hoeveelheid internet en televisie abonnementen is groot. Dit loopt van Tele2 tot Caiway, er is bijna té veel keuze. Onze vergelijker helpt met objectief vergelijken. Vergelijk direct de beste providers en bekijk het scherpste internet abonnement dat naadloos aansluit op jouw eisenpakket. Liever bellen, internet en televisie binnen het alles-in-1 pakket integreren? Dat is ook een optie! Ook verzameld men op deze pagina uitgebreide informatie over zaken als glasvezel internet of hoe je providers kunt vergelijken.
ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Gemiddelde downloadsnelheid41Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid21Mb/s
Gemiddeld verbruik141GB p/maand
Gemiddelde kosten€40,50 p/maand
Populaire aanbiederKPN

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Wij onderscheiden op dit moment ontzettend veel internet providers in Assen die bij elkaar opgeteld weer gigantisch veel aantrekkelijke TV en internet abonnementen in september 2021 verkopen. De factuurkorting van de goedkoopste provider, en doorgaans ook gratis kadoos als een Samsung Galaxy Tab zijn per week weer anders. Dus, hoe bekijk je gelijk zo’n betaalbaar en actueel contract voor TV + internet? Onze experts helpen jou daar bij. Geef gemakkelijk jouw gegevens in, doorzoek de aanwezige providers en kies voor het abonnement die het laagst geprijsd is. Vergeet niet: vaak is ADSL-internet in Assen het meest goedkoop.

Bespaar op je TV en Internet kosten met deze tips
 1. Combineer meerdere diensten bij één leverancier. (Check meer info over een alles in 1 pakket.)
 2. Kies een internetsnelheid die bij jou past. Voor standaard gebruik heb jij genoeg aan een snelheid tot 100 Mb/s.
 3. Neem geen dure extraatjes zoals bijv. extra betaalde kanalen. Deze extra’s zorgen voor onnodige hoge tarieven.
 4. Kies niet voor een TV-abonnement. Online kan je ontzettend veel kijken (denk aan Youtube of Film1).
 5. Probeer constant tarieven te vergelijken. Doe elk jaar een prijsvergelijking en achterhaal zo of je elders goedkoper bent.

Welke internetproviders zijn er in Assen?

In Assen zijn velerlei internet pakketten die je kunt afsluiten. Denk aan Ziggo, T-Mobile, KPN of Telfort. Via ADSL of VDSL, de standaard kabel, en er zijn allerlei plannen rondom glasvezel. Nieuwsgierig welke goedkope abonnementen in Assen actief zijn? Vul de gevraagde gegevens in, en vergelijk direct de meest populaire aanbieders van internet in jouw regio in september 2021. Populaire internetproviders zijn Vodafone, Fiber en T-Mobile. Internetaanbieders in Assen bieden aantrekkelijke losse internet pakketten, TV + internet abonnementen, en vanzelfsprekend 3-in-1 pakketten met bellen. Bepaalde 4-in-1 pakketten zijn ook zeer in trek. In zo’n quad-play pakket is ook mobiel bellen inbegrepen.
kpn internet

Internet van KPN

Aanrader: KPN faciliteert in Assen internet en TV. Een stabiele internetverbinding, vaak als beste getest.

 • Gratis innovatief Wifi-modem
 • Opnemen, pauzeren en terugkijken
 • Scherpe prijzen
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo biedt internet & televisie via de televisiekabel in Assen. Accurate snelheid aantrekkelijk geprijsd.

 • Ziggo Max
 • Gratis internetbeveiliging
 • Pakket-voordeel
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis werkt voor snelle internet tarieven in Drenthe voor september 2021. Zowel via ADSL als Glasvezel.

 • Combineer voor hogere snelheid
 • Programma gemist
 • Lage maandprijs

Huidige prijzen TV + internet in Assen (tarieven september 2021)

Een goede vraag: wat zijn op dit ogenblik de tarieven van een internet en tv abonnement in Assen? Dat verschilt gewoonlijk per klant. De totaalprijs wordt gevormd door zaken als de gekozen provider (zoals Tele2), type internet (bijv. glas), up/downloadsnelheid (bijv. 15Mb/s), plus eventuele extra’s (denk aan 4K televisie ). Een goedkoop abonnement voor internet en TV in Assen is er vaak al vanaf €15 tot en met €65. Vaak is 3-in-één het scherpst geprijsd. Klik door naar Internet en TV.

Populaire pakketten
 • Caiwai Gewoon Snel Glasvezel 600 Mb
 • KPN Internet + Bellen 500 Mb Glasvezel
 • Tele2 Internet Extra, Bellen & TV Basis 100 Mb
 • XS4ALL Alles-in-1 Basic 20 Mb
 • T-Mobile Internetten 750 Mb + Bellen Start
 • Ziggo Internet Complete 200 Mb


internet vergelijken assen

Overstappen van TV en internet provider? Bekijk onze uitleg!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Internet providers vergelijken en binnen 5 min. overstappen

 1. Begin met de postcodecheck

  Wanneer je begint met internet vergelijken in Assen is het belangrijk om gelijk de postcodecheck uit te voeren. Via de vergelijk tool kan je een postcode en huisnummer invullen. In de volgende stap wordt je verwezen naar de objectieve internetvergelijker. Je checkt in de tool louter de internet-contracten van aanbieders die actief zijn in jouw woonplaats.

 2. Pakket samenstellen

  Daarna kun je kiezen welke onderdelen je in het pakket wilt. Is Internet Only voldoende? Of een deal inclusief TV? En wat zijn je wensen m.b.t. vaste telefonie? Indien je voor jezelf duidelijk hebt gekregen wat je wil kun jij zonder moeite alle contracten voor internet vergelijken / afwegen. Ook bieden wij je de optie om unieke premium-zenders (bijv. Discovery World) erbij te nemen. Daarnaast kan jij het abonnement unieker maken met diensten als begin gemist, live pauzeren, online tv kijken.

 3. Maximale internetsnelheid?

  Wat daarna een belangrijk onderdeel is: hoe snel wil je het internet? Dit fluctueert tussen 45 mb/s tot en met 350 mb/s. Een goed gekozen snelheid is gebonden aan verschillende zaken. Nuttig jij het internet alleen voor de standaard toepassingen zoals o.a. browsen op het internet, youtube films kijken, nieuwswebsites lezen, mail checken? Kijk je veel video-content via bijv. Netflix of Film1? Spelen huisgenoten online spelletjes als Star Wars Knights of the Old Republic? Heb je een groot of klein huishouden? Up- of download je zo nu en dan grote bijlagen? Internethunter.nl geeft advies! Selecteer ‘welke snelheid kiezen’? Hier adviseren wij m.b.t. de gewenste snelheid die goed is voor uiteenlopende situaties.

 4. Tarieven internet pakketten vergelijken

  Indien jij de gewenste diensten en maximale snelheid kenbaar gemaakt hebt begin je met tarieven vergelijken. De internet-aanbieders zijn altijd geordend op prijs in € p/maand. Het goedkoopste abonnement vind je bovenaan. De maandelijkse acties en voordelen zijn verwerkt in het maandbedrag. Verschillende aanbieders hanteren een cashback bij overstappen, of geven iets anders weg. Zij verwerken de eerste 2 of 3 maanden een extra lage prijs.

 5. Overstappen van internetprovider

  Als jij achterhaald hebt wie de beste provider van Assen in september 2021 is, kun jij zelf het contract online regelen. Klik gewoon op ‘bestellen’ en je wordt meteen verwezen naar de desbetreffende aanbieding. Vul jouw naam + adresgegevens in en rond de aanvraag af. Dit hoeft nog geen 5 minuten te duren. Gaat het om een overstap? Normaliter verwerkt je aanstaande aanbieder van internet de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice.


Het gemak van een alles-in-1 abonnement

Legio families kopen het voordelige alles-in-1 pakket. Met zo’n totaalpakket heb jij digitale TV, internet & vast bellen van één aanbieder tegen een vaste scherpe prijs. Deze dagen zijn er tevens 4-in-1 pakketten met mobiele telefonie. Klik door naar KPN abonnement.

 • Een interessante pakketkorting
 • Alle kosten worden in één keer gefactureerd.
 • Slechts 1 serviceprovider voor televisie en internet issues
 • Je hebt recht op interessante extra’s waarbij je kunt denken aan De totaalfactuur gaat met 5 euro naar beneden

internet-vergelijken-online


Internet, TV en Bellen FAQ (veelgestelde vragen)

Internet via glasvezel, kabel of ADSL?

Dit wordt gebaseerd op de uitkomst van de postcodecheck. Na het invullen van jouw postcode en huisnummer ontdek je welke verbindingen mogelijk zijn in jouw specifieke geval. Niet elk adres heeft de beschikking over glasvezel en kabelinternet. In de regel is de traditionele ADSL wel beschikbaar (op voorwaarde dat er nog geen glasvezel is). Heb jij meerdere mogelijkheden? In dat geval zijn minimale internet snelheid en de prijzen factoren die het meest relevant zijn. Internet via ‘Glas’ is het snelst, maar standaard betaal je wel wat meer ten opzichte van ADSL en Kabel. Voor verbindingen via de coax-kabel is er slechts 1 provider: Ziggo. ADSL is in veel gevallen het goedkoopste, maar hierbij lever je ook flink snelheid in.

Waar vind ik het snelste internet in Assen?

De hoogste downloadsnelheid krijg je via de kabel (coax), of glasvezel. Zodoende haal je snelheden tot wel 0.5Gb/s. Providers als Ziggo, Caiway en KPN zijn daar al erg ver mee. In de gemeente Assen kan je nog niet overal glasvezel of kabel krijgen. Wel zien we verschillende plannen om glasvezel verder uit te breiden. Check ook www.assen.nl. De behaalde snelheid ligt niet enkel en alleen aan de provider. Ook de apparatuur die je gebruikt (wifi-repeaters, netwerkkabels) is van belang. De feitelijke snelheid kan per woningblok en moment veranderen.

Hoe kan ik mijn huidige contract opzeggen en overstappen van provider?

Zodra jouw contractstermijn is verlopen (na 1 jaar of 2 jaar) ontstaat de optie tot overstappen. Overstappen naar een andere provider kan iedereen zelfstandig regelen. Normaal gesproken handel je dat zelf online af. De grootste providers van Nederland (T-Mobile, KPN, DELTA, Online, XS4ALL, Tele2, Ziggo) hebben dat samen schriftelijk vastgelegd. Vaak ook bekend als de overstapservice. Zo ben jij razendsnel online bij je nieuwe provider. Wel krijg je een nieuwe router of modem. Soms kan je kiezen voor een monteur aan huis.

Onderhoud & storingen september 2021

Vandaag zien we geen grote storingen. Tijdens sommige periodes in 2021 staan er werkzaamheden gepland rondom het netwerk. Het gevolg kan zijn een storing bij KPN. Uitbreidingen aan het kabelnetwerkbetekenen vaker storingen bij Ziggo. Een medewerker van de klantenservice zal dit vroegtijdig aangeven. Via Facebook en Twitter wordt je 24/7 op de hoogte gehouden of er actuele problemen zijn.

Heeft Assen traag internet en WiFi?

De uitslag van een speedtest is overal weer anders. Nogal wat zaken hebben hun uitwerking op de snelheid. Belangrijke aspecten zijn: de aansluitingen (kabels) en de modem en router plekken in huis voor snelle WiFi. Voor stabieler internet in garage of tuin kan je een wifi repeater of booster of een versterker gebruiken. Je trage verbinding kan toe te schrijven zijn aan applicaties op je ipad of computer of een router die niet ideaal is afgesteld. Een speciale specialist kan eventueel worden ingevlogen, en analyseren waar de problemen liggen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Vind de goedkoopste provider in 9401 en stap vandaag nog over

Glasvezel vergelijken Assen

Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas,die – met behulp van laserlicht – informatie razendsnel kan versturen. Op die manier bereik je geweldig hoge internetsnelheden tot wel 1000 Mb per seconde. In veel postcodegebieden heb je de mogelijkheid tot aansluiting op glasvezel samen met ADSL en kabel-verbindingen. Ook in de omgeving Assen zijn er verschillende werkzaamheden t.a.v. de uitbreiding van het glasvezel netwerk. Voor glasvezel internet gelden aansluitingskosten (eenmalig) en een vast bedrag per maand. Internetten via glasvezel wordt steeds bekender en populairder en het kan prima concurreren met de kabel. Deze pakketten zijn er al vanaf €42,5. Doe de internet-postcodecheck, en kom te weten of glasvezel internet in Assen voor jou een optie is.

Voordelen Assen glasvezel internet
 • Sensationeel snel internet: oplopend tot 1 Gbps
 • Altijd een stabiele eigen verbinding, weinig kans op storingen
 • Upload- en downloadsnelheid gelijk bij glasvezel
 • Volledige vrijheid
 • Het beste aanbod voor TV (zenders)

tele2
 • Hoog rapportcijfer
 • Vast bellen + TV
 • Maandelijks aanbiedingen
 • Goede klantenservice
 • Makklijk overstappen
 • Transparante maandtarieven
 • Makkelijk overstappen
 • Pakket voor elk budget
 • Aantrekkelijke welkomstbonus
nle x
 • Ubiquiti
 • Inclusief alle apparatuur
 • Pakket-aanbieding

Youfone
 • Baas over je zenders
 • Diverse pakketten
 • Maandelijks aanbiedingen
 • Inclusief spamfilter
 • Bellen tegen lage tarieven
 • Combinatiekorting
 • Eenvoudig overstappen
 • Ook vaste telefonie
 • Goedkope prijzen
fiber-nl
 • Glasvezel 1000 Mb/s
 • Verschillende contracten
 • Scherpe maandprijs


Alle plaatsen in deze gemeente