Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Edam-Volendam

Zonder problemen snel alle internetproviders in Edam-Volendam vergelijken? Het aantal beschikbare internet en tv pakketten is groter dan ooit. Van Tele2 tot aan Caiway, een keuze maken wordt steeds lastiger. Onze vergelijker van TV en Internet pakketten helpt met objectief vergelijken. Vergelijk gemakkelijk de meeste providers en ontdek het voordeligste internet abonnement dat aansluit op jouw internetgebruik. Liever bellen, televisie en internet in het alles in 1 pakket afsluiten? Je leest er alles over op onze website. Eveneens treft men via onze vergelijker bruikbare informatie over thema’s zoals alles-in-1 pakketten of de mogelijkheden van glasvezel internet.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Gemiddelde downloadsnelheid52Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid34Mb/s
Gemiddeld verbruik151GB p/maand
Gemiddelde kosten€42,50 p/maand
Populaire aanbiederKPN

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn momenteel best veel internet providers in Edam-Volendam die bij elkaar opgeteld weer flink wat voordelige TV en internet abonnementen in mei 2022 presenteren. De korting op de factuur van de goedkoopste provider, en een welkomstcadeau als een gratis accuboormachine zijn meestal geen week hetzelfde. Op welke wijze vind je als consument direct zo’n goedkoop en stabiel abonnement voor TV + internet? Onze experts helpen jou met het vinden van een geschikte provider. Vul gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk de verschillende providers en ga simpelweg voor het pakket met de laagste tarieven. Onthoud: meestal is ADSL-internet in Edam-Volendam het voordeligste.

5 tips voor een goedkoper internet en televisie abonnement
 1. Sluit alle diensten af bij één leverancier. (Zie ook voordelen van het alles in 1 pakket.)
 2. Neem niet onnodig een XL pakket. Voor het huis-tuin-en-keuken gebruik heb jij genoeg aan een snelheid tot 100 Mb/s.
 3. Denk kritisch na over dure onnodige extra’s zoals thema pakketten. Deze uitbreidingen zorgen voor onnodige hoge tarieven.
 4. Kies niet voor een TV-abonnement. On-demand is er veel aanbod (populair zijn o.a. NPO of Netflix).
 5. Ga jaarlijks vergelijken. Kom niet voor verrassingen te staan. Vergelijk en onderzoek of hetzelfde pakket elders goedkoper is.

Welke internetproviders zijn er in Edam-Volendam?

In Edam-Volendam zijn er behoorlijk veel internet pakketten die je kunt kiezen. Je kunt denken aan T-Mobile, KPN, Ziggo en NLE. Via ADSL, de tv-kabel, en ook glasvezel staat hier niet stil. Ontdekken welke goedkope abonnementen in Edam-Volendam er beschikbaar zijn? Vul jouw postcode in, en bekijk de beste of goedkoopste leveranciers in jouw straat in mei 2022. Veel gekozen providers zijn Caiway, Online.nl of Ziggo. Internetaanbieders in Edam-Volendam hebben degelijke pakketten met alleen internet, Internet + Televisie pakketten, maar ook 3-in-1 pakketten. Aparte 4-in-1 pakketten zien we hier ook steeds meer terug. Met een quad play abonnement is ook mobiel bellen inbegrepen.
kpn internet

Internet van KPN

Wat voor jou? KPN levert in Edam-Volendam internet en TV. ADSL, glasvezel tot 500 mbit, en goedkoop vast bellen.

 • Regelt alles voor jou
 • Videotheek thuis
 • Altijd aanbiedingen
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo voorziet in internet & TV via de kabel in de gemeente Edam-Volendam. Betrouwbaar internet tegen een nette prijs.

 • Ziggo Start
 • Gegarandeerd perfecte wifi
 • Goedkope maandprijs
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis verkoopt complete internet tarieven in Noord-Holland voor mei 2022. Op een betrouwbaar netwerk.

 • Voor elk type gebruiker
 • Flexibel zenderaanbod
 • Overstapkorting

Huidige prijzen internet en televisie in Edam-Volendam (tarieven mei 2022)

Een veelgestelde vraag: wat zijn in mei 2022 de tarieven van een abonnement voor tv en internet in Edam-Volendam? Dat verandert vaak per klant. De internet + TV factuur wordt opgebouwd door elementen als de gekozen provider (zoals NLE), connectie (bijv. glas), down- en uploadsnelheid (bijv. 1000Mb/s), en de aanvullende diensten (bijv. een extra zenderpakket). Een goedkoop internet en TV pakket in Edam-Volendam sluit je af voor rond de €35 tot zo’n €57,50. Vaak is 3-in-één de voordeligste optie. Ook interessant: Zenders.

Populaire pakketten
 • KPN Internet, TV en bellen 80 Mb
 • NLE Internet + TV 20 Mb / 1 Mb
 • Online.nl Alles-in-1 50 Mb/s
 • XS4ALL Alles-in-1 Plus Glasvezel 160 Mb
 • XS4ALL Internet Compact glasvezel 40 Mb
 • Youfone Alles-in-1 Basis 100 Mb


internet vergelijken edam-volendam

Overstappen van TV en internet provider? Gebruik het stappenplan!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Internet providers met elkaar vergelijken + overstappen in 5 minuten

 1. Begin met de postcodecheck

  Zodra je start met internet vergelijken in Edam-Volendam is het aan te raden snel de internet postcodecheck te doen. Op deze pagina kan jij een postcode en huisnummer combinatie ingeven. In de volgende stap sturen we je door naar de vergelijker van internet pakketten. Je vindt daar alleen de internet-abonnementen van leveranciers die beschikbaar zijn in jouw straat.

 2. Een internetpakket kiezen

  Nu kan je aanvinken wat je allemaal wilt afsluiten. Kan jij alles met enkel Internet? Liever met een TV-abonnement? En ben je van plan om vast te bellen? Terwijl je weet wat je zoekt kan je veel specifieker alle contracten voor internet vergelijken / afwegen. Verder geven we jou de tools om specifieke zenders (denk dan aan RTV Rijnmond) uit te kiezen. Als laatste kun je wensen doorgeven m.b.t. uitbreidingen als tv programma’s opnemen, vooruitkijken, live pauzeren.

 3. Een internetsnelheid kiezen

  Wat bovendien van belang is: hoeveel internetsnelheid is gewenst? Dat loopt van 20 mb/s tot 450 mb/s. De te kiezen snelheid heeft te maken met verschillende componenten. Willen jullie internet alleen gebruiken voor de standaard toepassingen zoals bijvoorbeeld het nieuws lezen, filmpjes kijken, surfen op het internet, het weer bekijken? Stream je regelmatig video’s via Videoland of Youtube? Een fan van online spelletjes als Warframe? Heb je een groot of klein huishouden? Up- of download je zo nu en dan grote bijlagen? Onze vergelijker assisteert je daarbij. Selecteer ‘advies snelheid berekenen’? Daar vind je info m.b.t. welke internetsnelheid die wij aanraden voor uiteenlopende situaties.

 4. Kosten vergelijken

  Wanneer jij het type abonnement en een bepaalde internetsnelheid kenbaar gemaakt hebt kan je starten met prijzen vergelijken. De providers zijn veelal gefilterd op prijs. De aanbieder met de laagste prijs voert de lijst aan. Een mogelijke korting is altijd al doorgevoerd in de prijs die je ziet. Sommige leveranciers geven eenmalig een welkomstkorting weg, anderen verwerken het eerste half jaar een extra lage prijs.

 5. Overstappen naar de nieuwe provider

  In het geval jij berekend hebt wie de beste provider van Edam-Volendam in mei 2022 is, kun jij zelf het contract online regelen. Klik op de bestelknop en je komt meteen terecht op de website van de aanbieder. Voer alle velden in en maak de aanvraag definitief. Binnen slechts enkele minuten is het geregeld. Betreft het een overstap? Dikwijls faciliteert de toekomstige internetprovider het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice.


De pluspunten van het alles-in-1 pakket

Opvallend veel woningeigenaren kopen het speciale alles-in-1 pakket. Bij dit contract heb je internet, digitale TV & vast bellen van één dienstverlener waarbij je een vast maandbedrag afrekent. Deze dagen bieden ze ook opties voor 4-in-1 pakketten waar ook mobiele telefonie ondervalt. Check ook alles over Caiway televisie.

 • Je krijgt een mooie pakketkorting
 • Alles kosten op één overzichtelijke factuur
 • Je hebt te maken met 1 provider voor televisie en internet issues
 • Jij kunt vaak aanspraak maken op extra’s zoals bijvoorbeeld MB’s uitwisselen met vrienden en familie

internet-vergelijken-online


Belangrijke info over internet, tv en bellen (FAQ)

Moet ik gaan voor ADSL, kabel en glasvezel?

In eerste plaats hangt dit af van de uitkomst van de postcodecheck. Na het invoeren van postcode + huisnummer ontdek je of ADSL/Kabel/Glasvezel voorhanden zijn in jouw specifieke geval. Niet iedereen kan zomaar overstappen op (coax) kabel of glasvezel. Gewoonlijk is internet via de koperen telefoonlijn (ADSL) wel voorhanden (bij afwezigheid van glasvezel). Heeft jouw woning meerdere aansluitingen? Dan zijn de gekozen snelheid en het budget aspecten waar je vooral naar moet kijken. Glasvezel is het snelst mogelijke internet, maar standaard betaal je wel wat meer vergeleken met ADSL of (coax) kabel. Op het moment dat je gaat voor kabel is er slechts 1 provider: Ziggo. ADSL is normaal gesproken het goedkoopste, echter de internetsnelheid is fors minder.

Wie biedt het snelste internet in Edam-Volendam?

Het allersnelste internet zal je ontvangen via een kabelaar of via glasvezel. Op dit netwerk loopt de snelheid op tot 750Mb. Internet providers als Caiway, Ziggo & KPN zijn daar al erg ver mee. In de gemeente Edam-Volendam is er nog geen 100% dekking. Wel zien we regelmatig opdrachten om de glasvezel-adoptie te versnellen. Bekijk ook www.edam-volendam.nl. De hoogte van de snelheid gaat verder dan providerkeuze. Ook de hardware (netwerkkabels, modem/router) is van belang. De getoetste snelheid kan per huishouden en tijdstip afwijken.

Hoe kan ik mijn contract opzeggen en overstappen?

Zodra jouw contractstermijn is verlopen (na 1 jaar of 2 jaar) kun je verlengen of overstappen. Overstappen van internet abonnement stelt eigenlijk niet veel meer voor. In veel gevallen gebeurd dit gewoon online. Internet Providers in Nederland (T-Mobile, NLE, DELTA, KPN, Ziggo, XS4ALL, Tele2) werken met elkaar samen. Dit heet de overstapservice. Zo zit je geen moment zonder internetverbinding. Bij veel providers krijg je wel een nieuwe modem. Vaak ontvang je hiervoor hulp en ondersteuning (installateur).

Huidige storingen mei 2022

Op dit ogenblik is er geen grootschalige storing. In heel 2022 is er wel onderhoud aan het glasvezel of ADSL netwerk. Mogelijk mondt dit uit in storingen bij KPN. Aanpassingen aan het coax kabelnetwerk monden soms uit in Ziggo storingen. De betreffende provider weet hier vaak meer over. Via Facebook en Twitter ontdek je razendsnel dat er mogelijk storingen zijn.

Is er in Edam-Volendam traag internet en WiFi?

Dat verschilt per situatie. Heel veel zaken hebben hun uitwerking op de snelheid. Neem nu het type netwerkkabel en waar jij de modem en router neerzet voor stabiele WiFi. Voor lekker snel internet in jouw hele woning (inclusief zolder en tuin) kan je een wifi repeater of booster of een speciale adapter gebruiken. Een trage verbinding kan ook te maken hebben met applicaties op je ipad of computer of een router die verkeerd staat ingesteld. Een professionele adviseur kan de situatie bekijken, en de snelheid verhogen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Achterhaal de goedkoopste provider in 1131 en stap razendsnel over

Glasvezel vergelijken Edam-Volendam

Glasvezel is een haardunne vezel die supersnel internet, tv, en radiosignalen kan versturen. Dit resulteert in geweldig hoge internetsnelheden tot 750 Mb/s. In steeds meer plaatsen in Nederland kan je internetten via glasvezel of kiezen voor traditioneel ADSL (of coax). Ook in de streek van Edam-Volendam zijn er diverse acties aangaande de aanleg van nieuwe glasvezelverbindingen. Voor connecties op glasvezel moet je altijd aansluitkosten betalen plus de reguliere pakketkosten. Internetten via glasvezel wordt steeds goedkoper, en prijzen/tarieven steeds aantrekkelijker. Dergelijke pakketten vind je al vanaf €45. Start onze postcodecheck, en check of glasvezel internet in Edam-Volendam een mogelijke kanshebber is.

Voordelen Edam-Volendam glasvezel internet
 • Verwonderlijk snel internet: oplopend tot 1000 Mbit per seconde
 • Altijd een stabiele eigen verbinding, nauwelijks storingen
 • Dezelfde hoge snelheid voor uploaden en downloaden
 • Volledige vrijheid
 • Het beste aanbod voor TV (zenders)

tele2
 • Ook mobiel internet
 • Alles-in-1 pakketten
 • Maandelijks aanbiedingen
 • Experia Box V10A
 • Supersnel overstappen
 • Transparante prijzen
 • XS4ALL Compleet
 • Gratis e-mailadres
 • Combinatie-voordeel
nle x
 • Vanaf 50mb/s tot 500mb/s
 • Interactief TV kijken
 • Hoge welkomstbonus

Youfone
 • Altijd controle met de App
 • Altijd supersnel internet
 • Overstapbonus
 • Inclusief spamfilter
 • Voordelig TV en Bellen
 • Scherpe tarieven
 • Snelheid van glasvezel
 • Verschillende pakketten
 • Scherpe maandprijs
fiber-nl
 • Glasvezel 1000 Mb/s
 • Meerdere abonnementen
 • Hoge welkomstbonus


Alle plaatsen in deze gemeente