Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Haarlem

Super simpel en snel internetproviders in Haarlem vergelijken? De keuze op het gebied van internet en televisie pakketten is ontzettend groot. Dit loopt van Ziggo tot aan Caiway, de goede aanbieder kiezen is lastig. Onze vergelijkingstool helpt jou daarbij! Vergelijk gemakkelijk de Hollandse providers en vindt zo het aantrekkelijkste internetaanbod dat in lijn is met jouw verbruik en wensen. Direct internet, bellen en tv in het alles-in-1 pakket bundelen? Ook dat is mogelijk! Ook vind jij op deze pagina praktische info over thema’s als de internet postcodecheck of de mogelijkheden van glasvezel internet.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Gemiddelde downloadsnelheid55Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid21Mb/s
Gemiddeld verbruik154GB p/maand
Gemiddelde kosten€44,00 p/maand
Populaire aanbiederT-Mobile

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn op dit moment meer en meer internet providers in Haarlem die tezamen weer tientallen soorten voordelige TV en internet abonnementen in april 2023 verkopen. De acties van de goedkoopste provider, en vaak ook een cadeautje als een AH-cadeaukaart wisselen elkaar in rap tempo af. Op welke manier check je eenvoudig zo’n goedkoop en snel abonnement voor TV + internet? Internethunter helpt bij het afsluiten van een goed pakket. Geef vlug de benodigde gegevens in, doorzoek de mogelijke providers en kies meteen het pakket met de laagste tarieven. Onthoud: gewoonlijk is ADSL-internet in Haarlem het voordeligste.

5 tips voor een goedkoper internet en televisie abonnement
 1. Bestel internet, tv en bellen bij één leverancier. (Zie ook voordelen van het alles in 1 pakket.)
 2. Neem geen hogere internetsnelheid dan nodig. Voor kleine activiteiten heb jij genoeg aan een snelheid tot 100 Mb/s.
 3. Neem niet alle dure extraatjes als bijvoorbeeld thema pakketten. Pakketten als deze zijn duurder dan je denkt.
 4. Schrap jouw TV-abonnement. Online kan je ontzettend veel kijken (neem bijv. Pathé Thuis of NPO).
 5. Ga jaarlijks vergelijken. Houdt jaarlijks grip op de prijsontwikkelingen en bekijk zelf of het slim is om over te stappen.

Welke internetproviders zijn er in Haarlem?

In Haarlem zijn velerlei internet pakketten voorhanden. Populaire spelers zijn T-Mobile, Ziggo, KPN of Vodafone. Door ADSL, de tv-kabel, en mogelijk zelfs glasvezel. Nieuwsgierig welke goedkope abonnementen in Haarlem actief zijn? Vul de gevraagde gegevens in, en vergelijk online de meest populaire aanbieders van internet in jouw woonplaats in april 2023. Relevante internetaanbieders zijn Vodafone, Online.nl of T-Mobile. Internetaanbieders in Haarlem bieden uitstekende “internet-only” abonnementen, Internet + Televisie pakketten, en uiteraard 3-in-1 pakketten. Extra 4-in-1 pakketten worden ook steeds meer verkocht. Middels quad play constructies is bellen via mobiele telefoons ook inclusief.
kpn internet

Internet van KPN

Aanrader: KPN verkoopt in Haarlem internet en TV. Internet via VDSL of glasvezel, vaak als beste getest.

 • Voordelig Spotify Premium
 • Live TV pauzeren
 • Lage maandprijs
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo voorziet in internet & televisie middels kabelverbinding in Haarlem. Goede snelheden met een goede beoordeling.

 • Ziggo Max
 • Terugkijken
 • Pakket-voordeel
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis voorziet in laag geprijsde internet tarieven in Noord-Holland voor april 2023. Snelheden tot wel 750 Mbit/s.

 • Interessant voor ZZP’ers
 • Meer dan 40 HD-zenders
 • Duidelijke maandtarieven

Actieprijzen internet en TV in Haarlem (tarieven april 2023)

Veel mensen vragen zich af: wat zijn nu de tarieven van internet en Televisie in Haarlem? Het fluctueert meestal per situatie. De nota wordt gevormd door zaken als je internetaanbieder (bijv. Ziggo), internet type (glas), down- en uploadsnelheid (bijv. 55Mb/s), en overige opties (tv live pauzeren). Een goedkoop pakket voor internet en tv in Haarlem is er vaak al vanaf €27,5 t/m €92,50. Gemiddeld is een alles in 1 pakket het minst kostbaar. Bezoek de pagina: Hulp bij overstappen.

Populaire pakketten
 • KPN Internet, TV Basis en bellen 40 Mb
 • NLE Internet + Bellen 20 Mb / 1 Mb
 • Tele2 Internet Light, Bellen & TV Basis 20 Mb
 • XS4ALL Smart + Bellen glasvezel 80 Mb
 • T-Mobile Internet, TV en Bellen 50 Mb/s
 • Telfort Internet en TV Snel 50Mb DSL


internet vergelijken haarlem

Overstappen van internet en TV aanbieder? Dat gaat als volgt!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Internet vergelijken en overstappen in 5 minuten

 1. Vul de postcodecheck in

  Wanneer je begint met internet vergelijken in Haarlem is het essentieel snel de internet postcodecheck te doen. Via de vergelijk tool voer je gemakkelijk jouw adresgegevens in. Hierna ga je automatisch door naar de snelste internetvergelijker. Je ziet op deze plek alleen maar de internet-abonnementen en providers die actief zijn in jouw postcodegebied.

 2. Pakket samenstellen

  In deze stap kan jij een selectie maken uit welke services je wilt inkopen. Uitsluitend internet? Liever met een TV-abonnement? En wat zijn je wensen m.b.t. vaste telefonie? Terwijl je voor jezelf duidelijk hebt gekregen wat je wil kan je nog beter een alles-in-1 pakket of internet + TV gaan vergelijken. Verder heb je de mogelijkheid om extra zenderaanbod (bijv. National Geographic Wild) bij te bestellen. Ook kun je het abonnement unieker maken met specifieke diensten als live pauzeren, on demand films kijken, online tv kijken.

 3. Welke snelheid wil je afsluiten?

  Wat ook relevant is: welke internetsnelheid heb je nodig? Dat wisselt tussen de 50 mb/s t/m 500 mb/s. Wat voor jou geschikt is, kies je op basis van uiteenlopende aspecten. Passen jullie internet toe voor het standaard gebruik zoals bijvoorbeeld youtube films kijken, weerbericht bekijken, nieuwswebsites lezen, browsen op het internet? Of kijken jullie ook on-demand TV op Pathé Thuis of Film1? Speel je graag online games als Psychonauts? Hoe groot is jullie huishouden? Download je met regelmaat grote bestanden? De internet provider vergelijker biedt ondersteuning! Selecteer de optie ‘welke snelheid kiezen’? Daar vind je info m.b.t. de minimale snelheid die goed is voor de diverse type huishoudens.

 4. Prijzen internet pakketten vergelijken

  In het geval je het soort contract en de minimale snelheid ingevuld hebt is het voor jou eenvoudiger om tarieven te vergelijken. De providers zijn normaal gesproken gerankt op prijs in € p/maand. De internet provider met de laagste prijs komt als eerste naar voren. Eventuele acties en aanbiedingen zijn al meegenomen in de prijs per jaar. Enkele internet providers hanteren een cashback bij overstappen, en sommige providers verwerken de eerste 3, 6 of 9 maanden een factuur voordeel van €5.

 5. Overstappen van internetprovider

  Op het moment dat jij hebt ontdekt wie de beste provider van Haarlem in april 2023 is, wordt het tijd de contracten rond te maken. Klik op ‘bestellen’, en je gaat direct door naar de pagina waar je kunt afsluiten. Vul jouw naam + adresgegevens in en verstuur de aanvraag. Binnen vijf minuten is de aanvraag verzonden. Heb je nog een contract en wil je overstappen? Veelal faciliteert je betreffende aanbieder van internet het volledige overstap traject door de overstapservice.


Het gemak van een alles-in-1 pakket

Een aanzienlijk deel van de mensen neigen naar het praktische alles-in-1 abonnement. Met deze constructie ontvang jij digitale TV, vast bellen en internet van één dienstverlener tegen een vaste maandelijkse prijs. Vandaag de dag zijn er tevens 4-in-1 pakketten waar mobiele telefonie is inbegrepen. Klik door naar NLE televisie.

 • De maandelijkse lasten gaan omlaag
 • Maandelijks één factuur met daarop alle kosten
 • 1 vast aanspreekpunt voor alle zaken rondom televisie + internet
 • Je hebt recht op interessante extra’s zoals bijv. Maandelijks 5 euro korting op je mobiele rekening

internet-vergelijken-online


Alles wat je moet weten over internet, tv en bellen

Internet via glasvezel, kabel of ADSL?

Hiervoor gebruik je de internet postcodecheck. Na het invullen van jouw adresgegevens vind jij welke internet verbindingen te bestellen zijn voor jouw geval. Niet ieder mens heeft de mogelijkheid tot glasvezel en (coax) kabel. Dikwijls is ADSL (via de telefoonlijn) wel voorhanden (als er nog geen glasvezel ligt). Alle 3 opties mogelijk? In dat geval zijn maximale snelheden en het budget aspecten waar je vooral naar moet kijken. Internet via ‘Glas’ is het snelst, maar normaal gesproken ook iets duurder in verhouding tot ADSL en Kabel. Wanneer je kiest voor de kabel heb je alleen Ziggo als keuze. ADSL is doorgaans het goedkoopste, maar hierbij lever je ook flink snelheid in.

Wie biedt het snelste internet in Haarlem?

Het meest snelle internet ontvang je via kabel of glasvezel. Daarmee kan je up/downloaden tot wel 750Mb. Leveranciers als KPN, Caiway & Ziggo zijn druk bezig met het netwerk. In de gemeente Haarlem kan je nog niet overal glasvezel of kabel krijgen. Wel zien we verschillende opdrachten om het glasvezel netwerk uit te breiden. Het laatste nieuws tref je op www.haarlem.nl. De snelheid die je behaalt ligt niet enkel en alleen aan de provider. Ook de hardware (data-kabels, modems, wifi-versterkers) is van belang. De feitelijke snelheid kan per buurt zeer uiteenlopen.

Hoe kan ik overstappen naar een andere provider?

Zodra jouw contractstermijn is verlopen (binnen 4 weken) mag je overstappen van provider. Overstappen naar een andere provider is een fluitje van een cent. Meestal handel je dat online af. De erkende providers in Nederland (KPN, NLE, Online, DELTA, Telfort, Ziggo, XS4ALL) verzorgen de administratieve afhandeling. Dit staat bekend als de overstapservice. Het grootste gemak is dat de providers zelf bijna alles regelen. Wel krijg je een nieuwe router of modem. Doorgaans ontvang je hiervoor hulp en ondersteuning (installateur).

Onderhoud & storingen april 2023

Op dit ogenblik zien we geen grote storingen. In de loop van 2023 staan er werkzaamheden gepland rondom het netwerk. Hierdoor zien we soms een storing bij KPN. Aanpassingen aan het coax kabel-netwerk monden soms uit in Ziggo storingen. De klantenservice is hiervan ook op de hoogte. Via FB of Twitter zie je als eerste dat er actuele werkzaamheden plaatsvinden.

Is er in Haarlem traag internet en WiFi?

De feitelijke snelheid wisselt enorm. Nogal wat dingen hebben impact op de snelheid. Kijk eens naar de capaciteit van de kabels en de plek van de modem en router voor goede WiFi. Voor een stabiele verbinding in de garage, op zolder of in de tuin kan je een wifi repeater of booster of gebruik maken van een mobiel 4G netwerk. Een trage verbinding kan komen door verkeerde toepassingen op je ipad of computer of een router met onjuiste instellingen. Een adviseur kan eventueel worden ingevlogen, en jou voorzien van een betere verbinding.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Bekijk de goedkoopste provider in 2001 en stap razendsnel over

Glasvezel vergelijken Haarlem

Glasvezel is een haarfijne vezel, gemaakt van glas die signalen snel en betrouwbaar over grote afstanden verstuurt. Concreet: geweldig hoge internetsnelheden tot maar liefst 1Gb/s. In steeds meer wijken heb je de mogelijkheid tot aansluiting op glasvezel of standaard ADSL nemen (of kabel). Ook nabij Haarlem zijn er verscheidene initiatieven t.a.v. de uitbreiding van het glasvezel netwerk. Voor internet via glasvezel heb je te maken met aansluitingskosten en natuurlijk de kosten van het pakket. Internetten via glasvezel wordt steeds bekender en populairder en de kosten worden steeds gunstiger. Deze abonnementen zien we al terug vanaf €40. Open de postcodecheck, en check of glasvezel internet in Haarlem actief is op je postcode.

Voordelen Haarlem glasvezel internet
 • Zeer snel internet: dit kan oplopen tot 1000 Mbit/s
 • Een eigen betrouwbare privé verbinding, nauwelijks storingen
 • Downloaden en uploaden met dezelfde hoge snelheden
 • Je kunt zelf een provider kiezen
 • Altijd High Definition televisiebeelden

tele2
 • Veilig internetten
 • Vast bellen + TV
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Voor €2,50 p/maand bellen
 • Betrouwbaar en snel
 • Transparante prijzen
 • Gratis wifi-versterker
 • 100% installatiegarantie
 • Scherpe maandprijs
nle x
 • Collectief aanbod
 • Voor elke portemonnee
 • Factuurkorting

Youfone
 • Gratis Fox Sports 1
 • Vaste lage prijs
 • Duidelijke prijzen
 • Canal Digitaal
 • Alleen internet of alles in 1
 • Scherpe maandprijs
 • 100% Installatiegarantie
 • Digitale Televisie
 • Aantrekkelijke maandtarieven
fiber-nl
 • Fiber TV App
 • Supersnel overstappen
 • Lage tarieven


Alle plaatsen in deze gemeente