Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Maastricht

Moeiteloos en snel internetproviders in Maastricht vergelijken? Het aantal internet en televisie pakketten is vrij groot. Dat gaat van KPN tot aan T-Mobile, er is keuze in overvloed. Onze vergelijker helpt jou via de handige vergelijker. Vergelijk gemakkelijk de meeste providers en achterhaal het aantrekkelijkste internetpakket dat rijmt met jouw situatie. Binnen enkele minuten internet, tv en bellen in zo’n alles in 1 pakket samentrekken? Je leest er alles over op onze website. Bovendien verzamel je op deze website uitgebreide info over thema’s zoals glasvezel of beschikbare providers.
ProvincieLimburg
GemeenteMaastricht
Gemiddelde downloadsnelheid41Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid35Mb/s
Gemiddeld verbruik267GB p/maand
Gemiddelde kosten€41,50 p/maand
Populaire aanbiederYoufone

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn vandaag de dag nogal wat internet providers in Maastricht die tezamen weer enorm veel interessante en voordelige TV en internet abonnementen in juli 2024 presenteren. De acties van de goedkoopste provider, en doorgaans ook gratis kadoos als een Samsonite koffer wisselen elkaar in rap tempo af. Dus, hoe check je direct zo’n scherp geprijsd en betrouwbaar abonnement voor TV + internet? Wij helpen jou met het vinden van een geschikte provider. Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, doorzoek de beschikbare providers en kies meteen het abonnement die financieel interessant is. Vergeet niet: normaliterADSL-internet in Maastricht financieel het aantrekkelijkste.

5 keer besparen op je Internet en TV pakket
 1. Bestel internet, tv en bellen bij één internetaanbieder. (Klik door naar het alles in 1 pakket.)
 2. Neem geen hogere internetsnelheid dan nodig. Voor standaard gebruik heb je genoeg aan 100 Mb/s.
 3. Neem niet alle dure add-ons als extra betaalde kanalen. Deze pakketten maken het internetpakket onnodig duur.
 4. Stop met een vast TV-abonnement. Stap over op on-demand online TV kijken (denk aan Youtube of Videoland).
 5. Stop niet met vergelijken. Neem elk jaar de actuele prijzen door en bekijk zelf of je nog meer kunt besparen.

Welke internetproviders zijn er in Maastricht?

In Maastricht zijn er een groot aantal internet pakketten die je kunt kiezen. Denk aan Ziggo, KPN, T-Mobile of Vodafone. Via ADSL of VDSL, de coaxkabel, en er zijn allerlei plannen rondom glasvezel. Ontdekken welke goedkope abonnementen in Maastricht mogelijk zijn? Vul de gevraagde gegevens in, en bekijk de actuele aanbieders van internet in jouw wijk in juli 2024. Relevante providers zijn Tele2, XS4ALL en T-Mobile. Internetaanbieders in Maastricht hebben interessante contracten voor los internet, TV + internet abonnementen, en natuurlijk 3-in-1 pakketten. Bijzondere 4-in-1 pakketten kunnen extra veel voordeel opleveren. In zo’n quad-play pakket is ook mobiel bellen inbegrepen.
kpn internet

Internet van KPN

Je kent het vast: KPN faciliteert in Maastricht internet en TV. Glasvezel, ADSL inclusief gratis Wifi modem.

 • KPN Veilig: online bodyguard
 • HD TV-ontvanger
 • Scherpe maandprijs
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo verkoopt internet en TV middels de coaxkabel in Maastricht. Goede snelheden met aantrekkelijke acties.

 • Top klantenservice
 • Ziggo On Demand
 • Aantrekkelijke welkomstkorting
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis levert laag geprijsde internet tarieven in Limburg voor juli 2024. Goedkoop en betrouwbaar.

 • Vast laag beltarief
 • Meer dan 60 TV zenders
 • Duidelijke maandprijs

Huidige prijzen televisie & internet in Maastricht (tarieven juli 2024)

Voor iedereen relevant: wat zijn nu de tarieven van een tv en internet pakket in Maastricht? Het verschilt meestal per geval. De maandelijkse factuur wordt gevormd door onder andere de gekozen provider (XS4ALL), soort internet (telefoonlijn), maximale internetsnelheid (bijv. 65Mb/s), plus andere add-ons (bijv. speciale zenders). Een goedkoop TV en internet pakket in Maastricht kun je afsluiten vanaf €30 tot bedragen van €57,50. Normaal is een alles in 1 pakket de goedkoopste optie. Actueel: Speedtest.

Populaire pakketten
 • KPN Internet en TV Basis 100 Mb Glasvezel
 • NLE Internet + TV 100 Mb / 10 Mb
 • Tele2 Internet Basis 60 Mb
 • XS4ALL Basic + Bellen 20 Mb
 • T-Mobile Internetten 50 Mb + TV Start
 • Telfort Internet Snel en vast bellen 50 Mb/s


internet vergelijken maastricht

Overstappen van TV en internet provider? Dat gaat als volgt!

Benodigde tijd: 5 minuten

Internet vergelijken en overstappen in 5 minuten

 1. Begin met de postcodecheck

  Vanaf het moment dat jij start met internet vergelijken in Maastricht is het cruciaal om de postcodecheck voor internet, bellen en TV te starten. Via ons vergelijkscript kan je een postcode en huisnummer invullen. Daarna wordt je doorgestuurd naar onze Internet/TV/Bellen vergelijker. Je vindt daar alleen maar de internet-abonnementen van internet-providers die ook leveren op jouw postcode.

 2. Benodigde diensten selecteren

  Hierna kan je aanvinken wat je precies wilt afsluiten. Is Internet Only voldoende? Wil je ook TV kunnen kijken? En belangrijk, wil je ook vast bellen? Op het moment dat je weet wat je wilt kun jij zonder moeite de verschillende internet abonnementen vergelijken. Daarbij heb je de mogelijkheid om specifieke zenders (denk aan Graafschap TV) te selecteren. Ook kun je kiezen voor specifieke diensten als online tv kijken, on demand films kijken, vooruitkijken.

 3. Internetsnelheid kiezen

  Wat tevens van belang is: hoe snel wil ik dat het internet is? Dat loopt van 10 mb/s tot soms 450 mb/s. De snelheid die bij jou past is afhankelijk van een aantal componenten. Gebruik je internet alleen voor het basisgebruik als bijv. het nieuws lezen, filmpjes kijken, het weer bekijken, surfen op het internet? Stream je graag via aanbieders als Youtube of Videoland? Ben je een fervent speler van populaire games als Dead Rising? Zijn er kinderen die PC’s, laptops of smartphones hebben? Moet je voor werk vaak grote bijlagen downloaden? Internethunter geeft advies! Kies de optie ‘welke snelheid is nodig’? Hier geven wij advies inzake welke internetsnelheid die hoort bij allerlei type gebruikers.

 4. Tarieven providers vergelijken

  Indien jij het type abonnement en maximale snelheid doorgevoerd hebt is het voor jou eenvoudiger om tarieven te vergelijken. De bedrijven worden in de meeste gevallen gesorteerd op prijs. De aanbieder met de laagste prijs zie je dus direct staan. De maandelijkse acties en voordelen zijn reeds verwerkt in het totaalbedrag. Diverse leveranciers hanteren een concrete welkomstpremie, anderen geven de eerste 3, 6 of 9 maanden een gereduceerd tarief.

 5. Overstappen van internetprovider

  In het geval je hebt ontdekt wie de beste provider van Maastricht in juli 2024 is, wordt het tijd om het definitief te maken. Tik op de blauwe bestelknop en je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Vul je gegevens in en verzend het formulier online. Dat is binnen 5 minuten geregeld. Gaat het om een overstap? In veel gevallen verwerkt je aanstaande internet provider het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice.


4 voordelen van een alles in 1 pakket

Een aanzienlijk deel van de mensen bestellen het overzichtelijke alles-in-1 abonnement. Bij dit contract heb jij de beschikking over digitale TV, vast bellen en internet van 1 aanbieder tegen een vaste maandelijkse prijs. Tegenwoordig kan dit aangevuld worden tot 4-in-1 pakketten wat inhoudt dat ook mobiele telefonie in het pakket zit. Ook interessant: XS4ALL prijzen juli 2024.

 • Minder betalen voor internet, tv en bellen
 • De totale kosten zie je maandelijks op één factuur
 • Je communiceert met één bedrijf voor alle zaken rondom televisie + internet
 • Soms krijg je gratis uitbreidingen waarbij je kunt denken aan MB’s uitwisselen met vrienden en familie

internet-vergelijken-online


Internet, TV en Bellen FAQ (veelgestelde vragen)

Moet ik ADSL, Kabel of Glasvezel afsluiten?

Dit wordt gebaseerd op de internet postcodecheck. Op basis vanjouw adresgegevens kan jij zien welke internet verbindingen beschikbaar zijn in jouw postcodegebied. Niet elk appartement heeft de beschikking over glasvezel & (coax) kabel. Vaak is ADSL wel voorhanden (als er nog geen glasvezel ligt). Kan op jouw adres alles? In dit scenario zijn gewenste snelheid en de maandelijkse kosten aspecten die van invloed zijn op jouw keuze. Een contract op glasvezel is stabieler, maar in de regel is dit ook veel duurder dan bij andere opties. Voor verbindingen via de coax-kabel is er slechts 1 provider: Ziggo. ADSL is in veel gevallen het minst duur, maar hierbij lever je ook flink snelheid in.

Bij wie moet ik zijn voor het snelste internet in Maastricht?

Het snelste internet heb je via Ziggo (kabel) of glasvezel. Op basis daarvan bereik je snelheden tot 1000Mb p/s. Internetproviders als Ziggo, Caiway en KPN zijn hier druk mee bezig. In de gemeente Maastricht is de dekking voor deze connectie niet 100%. Er ontstaan meer en meer nieuwe plannen voor de aanleg van glasvezel. Zie ook www.gemeentemaastricht.nl. De feitelijke snelheid is van meer afhankelijk van de provider zelf. Ook de gebruikte apparatuur (routers, wifi-versterkers, modems) is van belang. De minimum snelheid kan per woningblok en tijdstip afwijken.

Hoe werkt overstappen en opzeggen?

Op het moment dat de overeenkomst is afgelopen (doorgaans na 1 jaar) heb jij de optie voor overstappen. Naar een andere internet provider overstappen wordt steeds eenvoudiger. Meestal handel je dat zelf online af. Internet Providers in Nederland (NLE, KPN, T-Mobile, DELTA, Tele2, XS4ALL, Telfort) verzorgen de administratieve afhandeling. Dit staat bekend als de overstapservice. Het grootste gemak is dat de providers zelf bijna alles regelen. Waarschijnlijk ontvang je een nieuwe router. Wellicht zijn er installateurs die je kunnen ondersteunen.

Onderhoud & storingen juli 2024

Vandaag zijn er geen storingen bij ons bekend. In de loop van 2024 zijn er verschillende geplande werkzaamheden. Het gevolg kan zijn een storing bij KPN. Upgrades van het coax kabel netwerk resulteren dikwijls in een storing bij Ziggo. De dienstverlener stelt je daarvan op de hoogte. Via sociale media wordt jij de hele dag geïnformeerd of er problemen zijn met het internet.

Is er in Maastricht traag internet en WiFi?

De uitslag van een speedtest is overal weer anders. Nogal wat dingen hangen samen met de te bereiken snelheid. Om wat te noemen: de capaciteit van de kabels en waar in huis jij routers en modems plaatst voor goede WiFi. Voor lekker snel internet in jouw hele woning (inclusief zolder en tuin) kun je een speciale wifi booster/repeater of een speciale adapter gebruiken. Zo’n trage verbinding kan toe te schrijven zijn aan updates op laptop, tablet of telefoon of een router die verkeerd staat ingesteld. Een speciale monteur kan op afspraak langskomen, en jou voorzien van een betere verbinding.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Bekijk de goedkoopste provider in 6201 en stap online over

Glasvezel vergelijken Maastricht

Glasvezel is een vezel die net zo dun is als een haar die heel snel en betrouwbaar informatie kan verzenden. Dat levert jou ongeëvenaarde internetsnelheden tot wel 1000 Mb/s. In flink wat plekken heb je de mogelijkheid tot aansluiting op glasvezel naast de (coax) kabelverbinding. Ook in de streek van Maastricht zijn er verschillende projecten ten aanzien van de uitbreiding van het glasvezel netwerk. Voor pakketten met glasvezel gelden aansluitingskosten (eenmalig) en natuurlijk het maandelijkse tarief. Internetten via glasvezel wordt steeds bekender en populairder en het prijsverschil met kabel is nog klein. Deze abonnementen vind je al vanaf €30. Doe de postcodecheck, en bekijk of glasvezel internet in Maastricht het overwegen waard is.

Voordelen Maastricht glasvezel internet
 • Onthutsend snel internet: er zijn al providers met 1 Gbps
 • Een constant snelle verbinding, heel weinig storingen
 • Upload- en downloadsnelheid gelijk bij glasvezel
 • Veel verschillende partijen
 • Altijd goed televisiebeeld, zonder ruis

tele2
 • Quadplay opties
 • Veel aanbod
 • Goede welkomstbonus
 • Interessante dagdeals
 • Verschillende pakketten
 • Factuurkorting
 • Gecertificeerde monteur
 • Voor elke portemonnee
 • Scherpe maandprijs
nle x
 • Interactieve tv
 • Razendsnel internet
 • Lage maandtarieven

Youfone
 • Ook glasvezel
 • Makklijk overstappen
 • Aantrekkelijke maandprijs
 • Bellen vanaf 11 cent
 • Kundige klantenservice
 • Scherpe maandprijs
 • Snelheden tot 600 Mbit
 • Altijd supersnel internet
 • Combinatie-voordeel
fiber-nl
 • Glasvezel 500 Mb/s
 • Alles-in-1 pakketten
 • Lage prijzen