Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Texel

Zonder problemen snel alle internetproviders in Texel vergelijken? De keuze in verschillende internet en televisie abonnementen is vrij groot. Je kunt denken aan Telfort tot Youfone, de goede aanbieder kiezen is lastig. Wij helpen jou met vergelijken! Vergelijk eenvoudig de populaire providers en vind het beste of betaalbaarste internetaanbod dat in lijn is met de ingevoerde gegevens. Meteen internet, bellen en tv in zo’n alles in 1 pakket combineren? Dat behoort tot de opties! Daarnaast vergaar jij op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s zoals kabel-internet of vast bellen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Gemiddelde downloadsnelheid55Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid26Mb/s
Gemiddeld verbruik175GB p/maand
Gemiddelde kosten€54,50 p/maand
Populaire aanbiederYoufone

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn tegenwoordig opvallend veel internet providers in Texel die in totaal weer enorm veel voordelige TV en internet abonnementen in mei 2022 bieden. De acties van de goedkoopste provider, plus interessante extra’s zoals een Dyson stofzuiger zijn per week weer anders. Op basis waarvan check jijmoeiteloos een goedkoop en veilig pakket voor internet + TV? Wij van Internethunter.nl helpen jou met het vinden van een geschikte provider. Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, vergelijk de diverse providers en pak het internet abonnement met de laagste tarieven. Let op: vaak is ADSL-internet in Texel voordeliger dan kabel of glasvezel.

Vijf handige bespaartips voor internet en TV
 1. Kies voor internet, tv en bellen bij één provider. (Zie ook voordelen van het alles in 1 pakket.)
 2. Voorkom een te hoge internetsnelheid. Voor de meest basale online activiteiten heb je genoeg aan 100 Mb/s.
 3. Neem geen dure extraatjes zoals bijv. filmpakketten. Dergelijke extra’s kunnen de factuur flink verhogen.
 4. Neem geen TV-abonnement. Steeds meer content is online beschikbaar (denk aan NPO of Netflix).
 5. Ga jaarlijks vergelijken. Vergelijk de tarieven elke 12 maanden opnieuw en onderzoek of het nog goedkoper kan.

Welke internetproviders zijn er in Texel?

In Texel zijn relatief veel internet pakketten die je kunt afsluiten. Populaire spelers zijn KPN, T-Mobile, Ziggo of Tele2. D.m.v ADSL, de standaard kabel, en (in de toekomst) via glasvezel. Bekijken welke goedkope abonnementen in Texel werkzaam zijn? Voer jouw adresgegevens in, en vergelijk online de actuele aanbieders in jouw postcodegebied in mei 2022. Grote internetaanbieders zijn Caiway, Fiber of Ziggo. Internetaanbieders in Texel verschaffen prima pakketten met alleen internet, Televisie + Internet contracten, en vanzelfsprekend 3-in-1 pakketten met bellen. Unieke 4-in-1 pakketten zijn ook zeer in trek. Via een quad play pakket is bellen via mobiele telefoons ook inclusief.
kpn internet

Internet van KPN

Veel besproken: KPN faciliteert in Texel internet en TV. Hoge snelheden via ADSL of glas, en een prima klantenservice.

 • Altijd verbonden
 • Videotheek thuis
 • Combinatie-voordeel
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo biedt internet & TV middels de coaxkabel in Texel. Betrouwbaar internet interessante kortingen.

 • Een pakket voor iedereen
 • Programma gemist
 • Maandelijks aanbiedingen
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis is actief met scherpe internet tarieven in Noord-Holland voor mei 2022. Snelheden tot wel 750 Mbit/s.

 • Stabiel, snel en overal Wifi
 • On Demand TV kijken
 • Maandelijkse korting

Huidige prijzen internet & TV in Texel (tarieven mei 2022)

Een goede vraag: wat zijn vandaag de dag de tarieven van TV en internet in Texel? Dit varieert gewoonlijk per geval. De nota wordt bepaald door aspecten zoals het internetbedrijf (bijv. T-Mobile), internetverbinding (bijv. glas), snelheid van het internet (bijv. 300Mb/s), en overige opties (extra themazenders). Een goedkoop TV en internet abonnement in Texel sluit je af voor rond de €27,5 tot contracten van €65. Gemiddeld is een 3 in 1 abonnement het scherpst geprijsd. Actueel: Overstappen.

Populaire pakketten
 • Caiwai Alles-in-1 HD Relax Kabel 40 Mb
 • NLE Internet 50 Mb/s
 • NLE Internet 500 Mb/s
 • Online.nl Internet 100 Mb/s
 • T-Mobile Internet + Bellen 100 Mb
 • Ziggo Internet Start 40 Mb


internet vergelijken texel

Overstappen naar een andere internetprovider? Bekijk onze uitleg!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Internet vergelijken en overstappen in 5 minuten

 1. Aan de slag met de postcodecheck

  Tijdens het proces van internet vergelijken in Texel is het aan te raden om eerst even een postcodecheck te doen. In onze tool kan je een postcode en huisnummer invullen. Nadien wordt je doorgestuurd naar de snelste internetvergelijker. Je ziet daar uitsluitend de internet-pakketten van leveranciers die verkrijgbaar zijn in jouw buurt.

 2. Internet, TV en Bellen pakket samenstellen

  Allereerst moet je uitzoeken welke services je wilt inkopen. Heb jij aan internet genoeg? Of liever iets met televisie erbij? En moet er ook een huistelefoon bij? Op het moment dat je weet wat je wilt kun jij gemakkelijker een alles-in-1 pakket of internet + TV gaan vergelijken. Bovendien geven we jou de tools om specifieke zenders (denk aan Passie TV) uit te kiezen. Eveneens kun jij het abonnement unieker maken met add-ons als vooruitkijken, on demand films kijken, begin gemist.

 3. Maximale internetsnelheid?

  Wat daarna cruciaal is: welke snelheid wil je inkopen? Dit ligt ergens tussen 25 mb/s tot en met 250 mb/s. De ideale snelheid is afhankelijk van verschillende elementen. Is voor jouw internet uitsluitend nodig voor de standaard toepassingen zoals bijvoorbeeld browsen op het internet, youtube films kijken, nieuwswebsites lezen, weerbericht bekijken? Kijk je veel video-content via bijv. Pathé Thuis of Youtube? Ben je een fervent speler van internet spelletjes (games) als Thief 2? Heb je een groot of klein huishouden? Moet je voor werk vaak grote bijlagen downloaden? Onze vergelijker biedt ondersteuning! Selecteer ‘welke snelheid selecteren’? Daar vind je info over de minimale snelheid die wij aanbevelen voor verschillende soorten gebruikers.

 4. Prijzen providers vergelijken

  Zodra jij het type abonnement en de internetsnelheid doorgevoerd hebt kan het vergelijken prijzen beginnen. De aanbieders zijn in de regel weergegeven op basis van tarieven p/maand. De internet provider met de laagste prijs staat bovenaan. Eventuele acties en aanbiedingen zijn al doorgerekend in het totaalbedrag. Een hoop bedrijven hanteren een concrete welkomstpremie, of geven iets anders weg. Zij bereken bijvoorbeeld de eerste maanden een factuur voordeel van €5.

 5. Overstappen van internetprovider

  In het geval je te weten bent gekomen wie de beste provider van Texel in mei 2022 is, wordt het tijd de contracten rond te maken. Kies de blauwe knop, en je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van deze provider. Voer alle velden in en rond de aanvraag af. Binnen slechts enkele minuten is het geregeld. Gaat het om een overstap? Normaal regelt jouw aanstaande provider de opzegging van het contract middels de overstapservice.


4 voordelen van een alles in 1 abonnement

Best veel mensen overwegen het overzichtelijke alles-in-1 pakket. Met zo’n totaalpakket ontvang jij internet, vast bellen en digitale TV van één provider tegen een vaste scherpe prijs. Deze dagen zien we ook 4-in-1 pakketten inclusief een mobiele telefonie abonnement. Klik door naar Caiway abonnement.

 • Forse korting op de factuur
 • Elke maand één totaalfactuur
 • Een aanspreekpunt die je helpt bij je internet en televisie
 • Soms krijg je gratis uitbreidingen waarbij je kunt denken aan Gratis On Demand TV

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over afsluiten van internet, tv en bellen

Wat is voor mij geschikt: ADSL, kabel en glasvezel

Dat heeft alles te maken met de postcodecheck op onze website. Via jouw adresgegevens zie je welke type verbindingen voorhanden zijn in jouw straat. Niet ieder huishouden kan een pakket selecteren op basis van glasvezelinternet of kabel. In algemene zin is ADSL/VDSL wel beschikbaar (of er moet al glasvezel liggen). Kan jij alle 3 ontvangen? Hierbij zijn de gewenste snelheid en onkosten onderdelen die je met name moet meenemen. Glasvezel is het snelst mogelijke internet, maar normaal gesproken praten we ook over hogere bedragen ten opzichte van de kabel of ADSL. Voor verbindingen via de coax-kabel is er maar één speler: Ziggo. ADSL is doorgaans het laagst geprijsd, maar de snelheid van het internet is lager.

Waar vind ik het snelste internet in Texel?

De maximale internetsnelheid bereik je met de kabel, of nog beter: glasvezel. Daarmee kan je up/downloaden tot wel 1000Mb p/s. Partijen als Ziggo, KPN en Caiway zijn druk bezig met het netwerk. In de gemeente Texel is er nog geen 100% dekking. Er ontstaan veel initiatieven voor de aanleg van glasvezel. Check ook www.texel.nl. De feitelijke snelheid ligt niet enkel en alleen aan de provider. Ook de apparatuur die je gebruikt (netwerkkabels, netwerk accessoires, wifi-repeaters) speelt een belangrijke rol. De snelheid die uit een speedtest komt kan per buurt zeer uiteenlopen.

Hoe kan ik mijn huidige contract opzeggen en overstappen van provider?

Als jouw abonnementstermijn is verstreken (binnen 4 weken) kan je mogelijk overstappen naar iets anders. Overstappen van provider wordt steeds makkelijker gemaakt. Steeds vaker handel je dat zelf online af. Internet Providers in Nederland (NLE, DELTA, T-Mobile, Online, XS4ALL, Tele2, Telfort) hebben samen met de overheid een afspraak gemaakt. We noemen dit ook wel de overstapservice. Het voordeel? Je komt niet zonder internet te zitten. Bij veel providers krijg je wel een nieuwe modem. Wellicht kan er ook een monteur bij je langskomen.

Onderhoud & storingen mei 2022

Op dit ogenblik hebben we niet te maken met een storing. Tijdens sommige periodes in 2022 staan er werkzaamheden aan het netwerk op de planning. Dit kan resulteren in storingen bij KPN. Upgrades van het kabelnetwerkresulteren dikwijls in storingen bij Ziggo. Een medewerker van de klantenservice weet hier vaak meer over. Via o.a. Twitter en Facebook merk je het snelste of er problemen zijn met het internet.

Heeft Texel traag internet en WiFi?

De behaalde snelheid per huishouden varieert nogal. Meerdere dingen bepalen de snelheid. Hierbij moet je denken aan de capaciteit van de kabels en de plek van de modem en router voor goede WiFi. Voor stabieler internet in de garage/zolder/tuin kan je een wifi booster of repeater of een 4G verbinding gebruiken. Je trage verbinding kan daarnaast komen door toepassingen op telefoons en laptops of een router die verkeerd staat ingesteld. Een eigen installateur kan de situatie bekijken, en met apparatuur of instellingen de verbinding verbeteren.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 1792 en stap vandaag nog over

Glasvezel vergelijken Texel

Glasvezel is een vezel die net zo dun is als een haar die lichtsignalen met informatie over grote afstanden kan transporteren. Dat betekent supersnel internet tot wel 1000 Mb/s. In een groeiend aantal plaatsen in Nederland zien we de optie van glasvezel of kiezen voor traditioneel ADSL (of coax). Ook in de streek van Texel zijn er interessante updates ten aanzien van nieuwe netwerken van glasvezel internet. Voor contracten met glasvezel betaal je eenmalige aansluitingskosten plus de reguliere pakketkosten. Een contract op ‘glas’ wordt steeds goedkoper, en het prijsverschil met kabel is nog klein. Deze abonnementen kun je al afsluiten vanaf €35. Start onze postcodecheck, en bekijk of glasvezel internet in Texel af te sluiten is.

Voordelen Texel glasvezel internet
 • Razendsnel internet: tegenwoordig tot wel 1 gigabit per seconde
 • Een eigen betrouwbare privé verbinding, heel weinig storingen
 • Uploaden en downloaden gaat even snel
 • Keuze uit verschillende providers
 • Maximale kwaliteit voor je TV

tele2
 • Combineren met mobiel
 • Prima klantenservice
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Gratis Wifi-modem
 • Stabiele verbinding
 • Scherpe maandtarieven
 • Maximale snelheid
 • Diverse pakketten
 • Pakket-voordeel
nle x
 • Eigen installateurs
 • Met installatiehulp
 • Transparante tarieven

Youfone
 • €0 administratiekosten
 • Inclusief router
 • Goede welkomstkorting
 • 72 tv-zenders
 • Prima klantenservice
 • Aantrekkelijke maandprijs
 • 600 Mbit/s. Up- en downloaden
 • Ruim aanbod
 • Goede welkomstkorting
fiber-nl
 • Glasvezel 200 Mb/s
 • Veel aanbod
 • Aantrekkelijke maandprijs


Alle plaatsen in deze gemeente