Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Gratis betaalzenders bij KPN en Ziggo

Goed nieuws voor klanten van KPN en Ziggo. Vanwege de coronacrisis kunnen klanten tijdelijk gratis verschillende betaalzenders kijken. Het gaat om onder andere FILM1. Omdat ook veel kinderen nu verplicht thuiszitten worden ook verschillende premium kinderzenders de komende tijd gratis aangeboden. Op deze manier willen de providers iets terug doen aan de vele mensen die nu noodgedwongen thuiszitten. De actie van KPN en VodafoneZiggo loopt vooralsnog tot 13 april 2020. In deze blog lees je meer over het mooie gebaar van de 2 grootse providers van Nederland. 

Gratis FILM1 bij KPN en Ziggo

Bij FILM1 kijk je standaard de beste films zonder reclame. Je hebt elke dag een ruime keuze aan films in alle genres. Via deze zender kijk je veel nieuwe films, maar er komen ook regelmatig echte klassiekers voorbij. Als klant van KPN of Ziggo kan jij dus de komende weken gratis deze zenders bekijken. Waar vind ik deze zenders? Een overzichtje:

ZenderKanaal KPNKanaal Ziggo
Film1 Première HDKanaal 101Kanaal 245
Film1 Action HDKanaal 102Kanaal 246
Film1 Family HDKanaal 103Kanaal 247
Film1 Drama HD Kanaal 104Kanaal 248

Gewoon tussen de reguliere zenders
Om deze FILM1 kanalen te kijken hoef je verder geen extra App te downloaden of iets te installeren op je televisie. Je kunt met je afstandbediening gewoon naar de opgegeven zenders gaan. In jouw gids zie je dan welke film hoe laat wordt uitgezonden.

Gratis kinderzenders bij Ziggo

Ziggo-klanten krijgen nog meer gratis extra’s in deze roerige tijd. Nu scholen en kinderdagverblijven hun deuren sluiten zijn veel kinderen thuis. Speciaal voor (jonge) kinderen stelt VodafoneZiggo het Kids & Comedy-pakket open. Het lijkt te gaan om een selectie zender die normaal in het Ziggo Movies & Series pakket valt. Ook worden er op het eigen kanaal 13 (standaard gratis voor Ziggo-klanten) extra kinderprogramma’s uitgezonden. Concreet wordt er voor kinderen de komende periode het volgende gratis uitgezonden bij Ziggo.

TV-zenderKanaal
Nick Toons303
Nick Music304
Pebble TV305
Nick Jr.306
Boomerang309
Baby TV 310
RTL Telekids312
Comedy Central Extra124
Ziggo TV13

Extra cabaret en comedy bij Ziggo
Ook aan de volwassenen wordt gedacht. Kanaal 13 van Ziggo zendt overdag extra content uit voor kinderen. Later op de dag vind je op deze zender ook veel extra cabaret en comedy voor oudere kinderen en volwassenen 

Welke zenders kan ik nu gratis kijken?

Klanten van KPN én Ziggo kunnen tot en met 13 april gratis naar Film1 zenders kijken. Deze zenders vind je gewoon terug in jouw gebruikelijke TV-gids. Bij Ziggo kun je nu ook gratis kinderzenders kijken die normaal alleen tegen betaling mogelijk zijn. Ziggo zendt de komende weken op het open kanaal 13 sowieso meer content uit voor (jonge) kinderen.

Wat is de reden van deze actie?

Door de coronacrisis zitten veel volwassenen en kinderen noodgedwongen thuis. Zie het als een gebaar van KPN en Ziggo om juist nu hun klanten tegemoet te komen met gratis TV-zenders om deze weken door te komen.

Bieden andere providers dit ook aan?

Op dit moment is het niet bekend of andere providers als T-Mobile, Online of Youfone soortgelijke gratis zenders aanbieden.

Wordt deze actie verlengt als we straks nog langer thuis moeten blijven?

Op dit moment loopt die actie van KPN en Ziggo tot en met 13 april 2020. Het is niet bekend of dit uitgebreid wordt als de maatregelen van het kabinet worden verlengd.