Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Waar kan ik formule 1 kijken?

Ziggo stopt aan het einde van het F1-seizoen 2021-2021 met het uitzenden van de Formule 1. Dat komt omdat Ziggo de uitzendrechten niet langer in handen kon houden. De Nederlandse uitzendrechten zijn namelijk verkocht aan het Zweedse bedrijf Nordic Entertainment Group. Deze organisatie gaat de Formule 1 uitzenden via het platform Viaplay dat in de loop van volgend jaar wordt uitgerold in Nederland. In deze blog lees je er alles over

  • Vanaf F1 seizoen 2022 kan je de Formule 1 niet meer live kijken via Ziggo
  • Dat komt omdat Ziggo niet langer de uitzendrechten in handen heeft
  • Het Zweedse Nordic Entertainment Group heeft de uitzendrechten van de Formule 1 voor de komende 3 jaar in handen
  • Nederlanders kunnen de races straks kijken via het streamingplatform Viaplay
  • De kosten van Viaplay bedragen €13,99 per maand
  • Volgens de organisatie van de Formule 1 worden er volgend seizoen 6 races gratis uitgezonden op een open kanaal, hieronder valt ook de Grand Prix van Zandvoort.
  • Voor €64,99 per jaar kunnen Formule 1 fans de races ook kijken via F1TV Pro

Formule 1 kijken via Viaplay

Vanaf 2022 kunnen Nederlanders Formule 1 kijken via Viaplay. Dit is een streamingplatform wat al in een aantal Europese landen actief is. Via dit platform kan je kijken naar onder andere sport, series, films en verschillende originele content. Nordic Entertainment heeft kenbaar grootse plannen met het platform want het bedrijf heeft ook de Bundesliga uitzendrechten tot 2029 opgekocht. De kosten van Viaplay liggen op €13,99 per maand. Je kunt een los abonnement afsluiten via de website van Viaplay, maar je kunt het ook als extra zender kiezen bij jouw huidige TV-abonnement van bijvoorbeeld KPN, T-Mobile of Ziggo. 

Hoe krijg ik toegang tot Viaplay?

Veel Formule-1 fans keken met veel plezier naar Ziggo Sport. Vanaf het volgende seizoen neemt Viaplay dit over. Het commentaar wordt verzorgd door Nelson Valkenburg en Melroy Heemsker. Amber Brantsen presenteert het programma en vaste pitreporter is Stéphane Kox. Het abonnement kan je eenvoudig afsluiten op de website van Viaplay. Daar kan je direct een account aanmaken en bestellen. Je sluit het abonnement voor een jaar af, daarna is het maandelijks opzegbaar. Wie voor 28 februari 2022 een abonnement neemt profiteert van een extra korting. 

Viaplay bij mijn huidige TV-abonnement

Je kunt Viaplay ook via jouw huidige TV-abonnement afsluiten. Heb je een abonnement bij Ziggo, KPN, T-Mobile of Tele2. Dan kan je deze zenders eenvoudig aanzetten in jouw account. Je kunt alle sport, films en series van Viaplay dan eenvoudig streamen waar en wanneer jij dat wil. Natuurlijk gewoon via interactieve TV, maar ook op jouw smartphone of tablet. Hieronder vind je een overzicht met de kosten van Viaplay bij de bekende Nederlandse internetproviders

ProviderViaplay mogelijk?Kosten p/maand
ZiggoJa€5,00 eerste 4 maanden, daarna €13,99
KPNJa€9,99 per maand
T-MobileJa€9,99 per maand
Tele2Ja€13,99 per maand
Viaplay vergelijken bij Nederlanders internetproviders

viaplay-formule-1-kijken-2022-aanbieding

Formule 1 kijken via F1TV Pro

Er is ook nog een alternatief voor Viaplay, namelijk het streamingplatform van de Formule 1 zelf. Dit heet F1TV Pro. Tegen een vergoeding van €64,00 per seizoen kan je de via dit platform alle races kijken. Dit is dan ook relatief goedkoop. Het nadeel is dat je niet het Nederlandse commentaar en de voor- en nabeschouwing krijgt. Maar voor de echte fans die de race live willen volgen is dit een uitstekende optie.

Samenvatting kijken

Op het Youtube kanaal van de Formule 1 kan je overigens standaard de hoogtepunten gratis bekijken. Vanwege de samenwerking tussen Ziggo en Viaplay kan je ook elk raceweekend de F1-samenvattingen blijven kijken in het Ziggo Sports Race Café. Hier zie en hoor je de bekende commentatoren en analisten zoals Rob Kamphues en Robert Doornbos. Het NOS-Sportjournaal zal waarschijnlijk ook korte beelden als samenvatting laten zien. 

6 gratis races

Volgens de laatste berichtgevingen vanuit de Formule 1 zullen er vanaf het seizoen 2022 ook 6 gratis races worden uitgezonden op het open kanaal. De Formule 1 Race in Nederland, Zandvoort zal 1 van deze zes races zijn. Een zelfde soort constructie bestaat er nu ook met de zender RTL in Duitsland. Ook hier kan je elk jaar een aantal races gratis bekijken.

Waarom stopt Ziggo met het uitzenden van de Formule 1?

Dat komt omdat het Zweedse bedrijf Nordic Entertainment Group de rechten voor het uitzenden van de Formule 1 in Nederland heeft overgenomen. Zij hebben een veel hoger bod gedaan dan Ziggo.

Wat is Viaplay?

Viaplay is het streamingplatform van Nordic Entertainment Group. Gebruikers kunnen hier sport, films en series bekijken. Via Viaplay kunnen Nederlanders vanaf 2022 ook de Formule 1 kijken.

Wat moet ik straks betalen voor Formule 1?

De kosten van Viaplay bedragen €13,99 per maand. Dit komt neer op €167,88 per jaar. Je krijgt dan niet alleen toegang tot de F1, maar ook voetbal, darts en veel series en films.

Kan ik Viaplay ook ontvangen via mijn TV-abonnement?

Ja, je kunt Viaplay ook kiezen bij jouw TV-abonnement. Ziggo, KPN, T-Mobile en Tele 2 bieden Viaplay aan als extra zenderpakket. Je betaalt dan gewoon via jouw huidige provider voor de extra zenders.

Wat is de goedkoopste manier om Formule 1 live te kijken?

De goedkoopste manier is op dit moment het F1TV Pro abonnement van €64,00 per jaar. Dit is het streamingplatform van de organisatie van de Formule 1. Je kunt hier alle races live zien, oude races terugkijken en je krijgt toegang tot verschillende exclusieve beelden. Je moet het hier wel doen zonder Nederlands commentaar.