Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Waar kan ik formule 1 kijken?

Ziggo stopt aan het einde van het F1-seizoen 2021-2021 met het uitzenden van de Formule 1. Dat komt omdat Ziggo de uitzendrechten niet langer in handen kon houden. De Nederlandse uitzendrechten zijn namelijk verkocht aan het Zweedse bedrijf Nordic Entertainment Group. Deze organisatie gaat de Formule 1 uitzenden via het platform Viaplay dat in de loop van volgend jaar wordt uitgerold in Nederland. In deze blog lees je er alles over

  • Vanaf F1 seizoen 2022 kan je de Formule 1 niet meer live kijken via Ziggo
  • Dat komt omdat Ziggo niet langer de uitzendrechten in handen heeft
  • Het Zweedse Nordic Entertainment Group heeft de uitzendrechten van de Formule 1 voor de komende 3 jaar in handen
  • Nederlanders kunnen de races straks kijken via het streamingplatform Viaplay
  • De kosten van Viaplay zijn om dit moment nog onduidelijk
  • Volgens de organisatie van de Formule 1 worden er volgend seizoen 6 races gratis uitgezonden op een open kanaal, hieronder valt ook de Grand Prix van Zandvoort.
  • Voor €64,00 per jaar kunnen Formule 1 fans de races ook kijken via F1TV Pro

Formule 1 kijken via Viaplay

Vanaf 2022 kunnen Nederlanders Formule 1 kijken via Viaplay. Dit is een streamingplatform wat al in een aantal Europese landen actief is. Via dit platform kan je kijken naar onder andere sport, series, films en verschillende originele content. Nordic Entertainment heeft kenbaar grootse plannen met het platform want het bedrijf heeft ook de Bundesliga uitzendrechten tot 2029 opgekocht.

Hoe krijg ik toegang tot Viaplay?

Veel Formule-1 fans keken met veel plezier naar Ziggo Sport. Het is relatief goedkoop en er zit een leuke en enthousiaste show omheen met veel bekende en terugkerende gasten. Of deze beleving bij Viaplay er hetzelfde gaat uitzien is de vraag. Het is bijvoorbeeld nog niet bekend of Olav Mol en Jack Plooij ook meeverhuizen. Daarnaast is het nog niet duidelijk hoe je als consument het gemakkelijkst toegang kunt krijgen tot Viaplay. We weten nog niet of je dit als extra zender bij je huidige TV-abonnement kunt nemen, of dat je het als los abonnement moet aanschaffen.

6 gratis races

Volgens de laatste berichtgevingen vanuit de Formule 1 zullen er vanaf het seizoen 2022 ook 6 gratis races worden uitgezonden op het open kanaal. De Formule 1 Race in Nederland, Zandvoort zal 1 van deze zes races zijn. Een zelfde soort constructie bestaat er nu ook met de zender RTL in Duitsland. Ook hier kan je elk jaar een aantal races gratis bekijken.

Formule 1 kijken via F1TV Pro

Er is ook nog een alternatief voor Viaplay, namelijk het streamingplatform van de Formule 1 zelf. Dit heet F1TV Pro. Tegen een vergoeding van €64,00 per seizoen kan je de via dit platform alle races kijken. Dit is dan ook relatief goedkoop. Het nadeel is dat je niet het Nederlandse commentaar en de voor- en nabeschouwing krijgt. Maar voor de echte fans die de race live willen volgen is dit een uitstekende optie.

Samenvatting kijken

Op het Youtube kanaal van de Formule 1 kan je overigens standaard de hoogtepunten gratis bekijken. Ook is de kans groot dat je bij Ziggo nog steeds een samenvatting kunt zien. Zo liet Ziggo-presntator Rob Kamphues al weten dat het Formule-1 café wel blijft bestaan. Ook is de kans aanwezig dat je straks in het NOS Sportjournaal ook beelden kunt zien in een korte samenvatting.

 

Waarom stopt Ziggo met het uitzenden van de Formule 1?

Dat komt omdat het Zweedse bedrijf Nordic Entertainment Group de rechten voor het uitzenden van de Formule 1 in Nederland heeft overgenomen. Zij hebben een veel hoger bod gedaan dan Ziggo.

Wat is Viaplay?

Viaplay is het streamingplatform van Nordic Entertainment Group. Gebruikers kunnen hier sport, films en series bekijken. Via Viaplay kunnen Nederlanders vanaf 2022 ook de Formule 1 kijken.

Wat moet ik straks betalen voor Formule 1?

De prijzen voor Viaplay in Nederland zijn nog niet bekend. In Zweden kost het platform omgerekend zo’n €44,00 per maand. De kans is aanwezig dat je Viaplay straks als zender in je TV-pakket kan kiezen waar je dan een lager bedrag voor betaalt.

Kan ik Viaplay ook ontvangen via mijn TV-abonnement?

Dat is op dit moment nog niet duidelijk. Mogelijk kan je de zender straks tegen een meerprijs aanzetten in je TV-abonnement.

Wat is de goedkoopste manier om Formule 1 live te kijken?

De goedkoopste manier is op dit moment het F1TV Pro abonnement van €64,00 per jaar. Dit is het streamingplatform van de organisatie van de Formule 1. Je kunt hier alle races live zien, oude races terugkijken en je krijgt toegang tot verschillende exclusieve beelden. Je moet het hier wel doen zonder Nederlands commentaar.