Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Overstappen van Telfort naar kPN: dit moet je weten

Misschien heb je het al gehoord: Telfort en KPN gaan samen verder. Dit betekent dat alle huidige Telfort klanten overgaan naar KPN. Heb jij op dit moment internet en/of TV en bellen van Telfort? Dan wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent. Wat gaat er concreet voor mij veranderen? In deze speciale blog vind je alle informatie. Direct overstappen? Klik hier voor de actie 6 maanden met 50% korting (vanaf €23,75 p/maand).

Wat gaat er precies gebeuren?

Telfort hoort al meer dan 15 jaar bij KPN. In het voorjaar van 2019 werd bekendgemaakt dat Telfort nu ook onder de naam KPN verder gaat. De producten zoals internet, digitale TV, vast bellen en de mobiele abonnementen kun je dus gewoon blijven gebruiken. Ook vaste- en mobiele nummers en e-mailadressen worden netjes meegenomen. Ze gaan alleen over op een andere naam. Vanaf 1 mei 2019 is niet meer mogelijk om een nieuw abonnement bij Telfort af te sluiten.

Wat verandert er voor de Telfort klanten?

Heb je op dit moment een abonnement bij Telfort? Dan blijft dit abonnement in deze vorm bestaan tot de einddatum van het contract. Doorgaans is dit 1 of 2 jaar. Tot die tijd verandert er niets. Op het moment dat jouw contract afloopt zal KPN hoogstwaarschijnlijk een aanbod doen om te switchen naar een ander abonnement van KPN. De kans is groot dat dit abonnement dan een stuk duurder is. Gelukkig hoef je hier niet op in te gaan: als je contractvrij bent mag je zelf weten naar welke provider je overstapt. 

Wat moet ik zelf doen?

Niets, jouw huidige Telfort abonnement loopt gewoon door tot de einddatum van het contract. Wanneer het contract is afgelopen gaat jouw abonnement automatisch over naar KPN. Het kan zijn dat je een nieuwe modem of een nieuw kastje voor interactieve TV ontvangt. Hier zal je dan van tevoren over ingelicht worden.

Betaal ik aansluitkosten?

Als je normaal gesproken overstapt naar een andere provider, dan heb je regelmatig te maken met aansluitkosten. Zodra jouw Telfort abonnement afloopt en deze automatisch overgaat naar een KPN abonnement hoef je geen aansluitkosten te betalen. Het is immers niet jouw probleem dat beide bedrijven samengaan.

Is KPN duurder?

Ja, De abonnementen van KPN zijn over het algemeen duurder dan bij Telfort. Telfort staat bekend als een prijsvechter en hanteert lagere prijzen. Wanneer jouw contract afloopt en je dus overgaat naar KPN ga je een hogere maandprijs betalen.

Moet ik opzeggen?

Het is perse noodzakelijk om jouw huidige Telfort contract op te zeggen. Als je niets doet, dan wordt deze automatisch omgezet naar een KPN abonnement. Maar als je juist voor Telfort hebt gekozen voor de lage prijs, dan kun je er juist wel voor kiezen om op te zeggen. Er zijn namelijk verschillende alternatieven die ook een lage prijs hanteren. Mogelijk passen deze providers beter bij jouw wensen en budget.

Wat is het voordeel van KPN?

Je kunt natuurlijk ook lid van KPN blijven. Deze provider heeft dan ook een aantal belangrijke voordelen. Zo biedt KPN uitstekende service. Je kunt altijd terecht bij de vele winkels door het hele land. Daarnaast staat deze provider bekend als een betrouwbare aanbieder met weinig storingen. Het is iets duurder: de kwaliteit is er zeker naar. Dat blijkt ook uit verschillende onderzoeken van de Consumentenbond.

Welke alternatieven zijn er?

Ben je juist tevreden over jouw huidige Telfort abonnement? En zoek je een goed alternatief? Dan zou je kunnen kiezen voor een provider zoals Tele2 of NLE. Dit zijn – net als Telfort – prijsvechters die over het algemeen zeer lage en aantrekkelijke tarieven rekenen.