Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Wat is VoIP?

VoIP betekent: Voice over Internet Protocol dus een digitale technologie die zorgt voor de overdracht van het geluid via het internet. VoIP-telefonie wordt ook wel de Internet-telefonie genoemd. De gegevens worden met behulp van het IP-protocol verzonden en daarmee kan uitwisseling van informatie mogelijk zijn wanneer er niet gepraat wordt VoIP voor gewone mens werkt zo goed als traditionele telefonie, alleen toegang tot internet een computer en een headset is nodig.

Voordelen van VoIP

Voordelen ten opzichte van de traditionele telefonie zijn onafhankelijkheid van de providers en keuzevrijheid. Met VoIP kan men binnen de netbeheerder gratis bellen. De kosten van het infrastructuur is lager in vergelijking met traditionele telefoonlijnen. VoIP kan met toekomstige diensten zoals data -overdracht geïntegreerd worden. Er zijn ook nadelen ten opzichte van traditionele telefonie zoals grotere onbetrouwbaarheid van diensten en de noodzaak van een speciale hardware of software en internettoegang.

Hoe werkt VoIP?

Er is mogelijkheid om vaste telefoonnummer te kopen, waarmee kan men inkomende gesprekken ontvangen. Bij dit type van verbinding is er de mogelijkheid van het bellen naar een telefoonnummer in andere land, maar sommige operatoren beperken deze mogelijkheid tot gesprekken zonder betaalnummers en hulpdiensten meldpunten nummers.

De meeste voorkomende praktijk is het gebruik van VoIP-gesprekken voor het buitenlandse gesprekken voeren, waarvan de kosten veel lager dan traditionele telefonie zijn. De verschillende systemen verschillen van elkaar, niet alleen in de prijs van gesprekken, maar ook in een manier om verbinding te maken.

De meeste implementaties van VoIP maakt gebruik van het RTP-protocol. Sommige andere VoIP-protocollen: SIP, H.323 , Skinny Client Control Protocol, Megaco, Minet, MGCP, IAX. Verkrijgbaar is een gratis software die een breed scala van VoIP-beveiliging biedt. Die zijn bijvoorbeeld: Open VPN en Stunnel. Vanaf april 2009 op basis van een nieuwe EU-wet, moet Internet service providers de contacten van zijn klanten registreren op het netwerk.