Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Voordelen van een tablet met internet

De tablet is een apparaat die we in steeds meer huishoudens zien. Nu kan het zo zijn dat u al een laptop heeft en zich afvraagt wat nu de meerwaarde van een tablet is. In dit artikel gaan we u daar meer over vertellen. Een tablet geeft u net zoals een laptop vrijheid, u kunt lekker op de bank voor de televisie zitten en ondertussen het laatste nieuws op de laptop gaan lezen. Toch kunt u dit ook op een tablet, wel is er een degelijk verschik tussen beide apparaten. Een tablet heeft de mogelijkheid om snel en simpel apps te gaan installeren. Dit kunnen bijvoorbeeld games zijn maar ook nieuws apps van RTL Nieuws of de Telegraaf. We mogen wel stellen dat de tablet meer gericht is op het entertainment. Zo kunt u bijvoorbeeld wel tekstverwerken op een tablet maar doordat het toetsenbord op het touchscreen verschijnt zult u niet zo snel kunnen typen als op een computer of een laptop. Wel zijn er op dit moment tablets op de markt die ook kunnen fungeren als laptop. Er zit dus een toetsenbord bij maar als u het apparaat als tablet wilt gebruiken dan klapt u het toetsenbord achter het scherm zodat u deze niet hoeft te gebruiken.

Pluspunten van tablets

Nu kunt u een tablet ook als tweede scherm gebruiken, u heeft dit vast weleens op televisie gehoord. Diverse televisieprogramma’s bieden de mogelijkheid van een tweede scherm en zo kunt u bijvoorbeeld gaan stemmen bij een talentenjacht of uw mening geven bij een praatprogramma of een actualiteitenprogramma. Ook kunt u op de tablet zelf televisieprogramma’s gaan bekijken. Zo zijn er apps voor ‘Uitzending Gemist’ en u kunt dus uw favoriete programma terug gaan kijken waar en wanneer u maar wilt. Het beste is om eens een kijkje te gaan nemen in de appstore om zo de ruime keuze in apps te zien. U zult dan merken dat een tablet bij iedereen past aangezien er voor iedere interesse apps te vinden zijn. Wij willen u hier dan ook alvast veel plezier bij wensen. Kijkt u ook wel eens jaloers als er iemand bezig is op een tablet. Nu kan deze het nieuws aan het lezen zijn, een boek of zelfs een spel aan het spelen. Een tablet mogen we gerust een multifunctioneel apparaat noemen die vaak ook nog de mogelijkheid heeft om foto’s te gaan maken. Nu heeft u misschien wel eens rondgekeken naar een geschikte tablet en het is u dan waarschijnlijk ook wel opgevallen dat er vele modellen zijn.

Een tablet aanschaffen

Nu dient u dan ook voor de aankoop wel te weten waar u naar op zoek bent om de beste (en goedkoopste) tablet te vinden voor uw persoonlijke situatie. Het soort werkzaamheden wat u op de tablet wilt gaan doen is erg belangrijk, zo heeft u een snelle processor nodig als u bijvoorbeeld veel games wilt gaan spelen of video’s in hoge kwaliteit wilt gaan streamen. Nu Netflix in Nederland is geïntroduceerd wordt deze dienst vaak gebruikt op de tablet en als u gegarandeerd wilt zijn van een goede beeldkwaliteit dan is een goede processor ten zeerste aan te raden. Naast de snelheid van de tablet zijn er uiteraard ook nog een aantal andere zaken van belang.

Welk formaat past het beste bij u?

Nu is de tablet er in vele formaten. Zo is er ook de kleine handzame tablet die u eenvoudig mee kunt gaan nemen. Deze tablets zijn over het algemeen goedkoper maar hebben natuurlijk wel als nadeel dat er een kleiner werkoppervlak is en dat het lastiger is om de teksten te lezen. Wilt u nu ook foto’s gaan maken met de tablet dan is de camera van belang. Let u dan ook altijd op het aantal megapixels wat deze heeft. Bent u van plan om zelf video’s of films op de tablet te plaatsen dan dient u wel te zorgen voor voldoende opslagcapaciteit. Het kan dan ook goed zijn om te kiezen voor een model met een verwisselbare SD-kaart. Let u dus op deze zaken alvorens u de aanschaf doet, dit voorkomt latere teleurstellingen. Waarschijnlijk geniet u daarna net zoals van de tablet zoals vele andere Nederlanders al doen.