Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Een coax kabel aansluiten

In deze blog leggen we uit hoe je een coax kabel kunt aansluiten voor kabel internet. Er zijn speciale coaxkabel-strippers op de markt, maar als je niet veel kabels hoeft te maken dan kun je een en ander ook met een scherp mesje doen. Het is iets meer werk, maar het resultaat is hetzelfde. Werk rustig en netjes, pas goed op je vingers. De coaxkabel is opgebouwd uit vier verschillende delen zoals je op het plaatje kunt zien.

coax_kabel

Benodigdheden voor installatie
 • Twee BNC connectors met schroefdraad
 • Coax kabel op maat gemaakt
 • Stevige schaar, nijptang of kniptang
 • Een scherp mesje
 • Voor de montage zonder solderen gebruik je een BNC connector met schroefdraad.

Benodigde tijd: 5 minuten.

De BNC connector aan te brengen (COAX)

 1. Stap 1

  Knip voordat je begint de kabel op maat. Dit kan met een beetje stevige schaar of een kniptang of nijptang. Leg de kabel langs de route die hij moet volgen. Als de kabel door bijvoorbeeld muren gaat dan eerst de kabel aanleggen en vervolgens de connectoren aanbrengen.

 2. Stap 2

  Verwijder ongeveer 12 millimeter van de buitenmantel zonder de kopermantel te beschadigen. Dit doe je door de buitenmantel voorzichtig met een mesje rondom in te snijden, en daarna de mantel er af te trekken. Snij niet te diep, anders beschadig je de kopermantel. Het is mogelijk dat er ongewild enkele draadjes van de gevlochten kopermantel beschadigen of losraken, dit is niet erg.

 3. Stap 3

  Buig de gevlochten kopermantel naar achter over de buitenmantel heen; hierdoor wordt de witte kernmantel goed zichtbaar.

 4. Stap 4

  Verwijder ongeveer 5 millimeter van de kernmantel zonder de kern te beschadigen. Dit doe je door de kernmantel met een mesje rondom in te snijden. Je kunt hier met het mesje tot op de kern snijden. De kern is een stuk harder dan de kopermantel, je zult er niet makkelijk doorheen snijden.

 5. Stap 5

  Draai de BNC connector op de kabel. Kijk in de BNC connector, je ziet in het midden een gaatje, dit is waar de kern van de coax kabel in zal worden geklemd. Draai de BNC connector handvast op de kabel. De schroefdraad in de BNC connector zorgt voor een goede verbinding met de kopermantel van de coax kabel. Doe hetzelfde uit voor het andere uiteinde van de kabel, daarna is jouw kabel gereed. Tijd om je Ziggo abonnement te gaan uitproberen.