Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Wat is streamen?

Misschien ben jij wel bekend met de term streamen. In deze blog leggen we uit wat hiermee bedoeld wordt, hoe dit werkt en welke dingen je gemakkelijk kunt streamen. Hierbij zoomen we in op een aantal verschillende streamingsdiensten. Sommige van deze diensten kun je afsluiten via je provider.

Hoe werkt streamen?

Tegenwoordig is Nederland in de ban van streamen. De term is voor veel een bekend begrip, maar wat betekend het nou eigenlijk? Erg simpel! Je luistert een liedje via Spotify of kijkt een film via Netflix en doordat je dit direct via het internet bekijkt of luistert doe je aan streamen! Iets wat je wilt streamen, staat niet op je computer of telefoon. Je hebt dus internet nodig om een liedje te luisteren via Spotify of een film te kijken via Netflix. Voor zo’n dienst moet je lid worden. Als abonnee betaal je vervolgens een vast bedrag per maand, waarna je het volledige aanbod kan bekijken of luisteren.

Onbeperkt muziek luisteren
Luister je graag naar muziek? Dan is Spotify waarschijnlijk wel iets voor jou. Met Spotify krijg je toegang tot een grote hoeveelheid muziek, waaronder muziek van The Beatles, Rihanna of Pitbull. Alle muziek genre’s zijn te luisteren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internet verbinding en de Spotify app. Spotify heeft twee soorten abonnementen. Met een gratis Spotify abonnement luister je naar je favoriete artiesten met af en toe reclame. Deze reclame wordt na ongeveer die nummers afgespeeld. Met een betaald abonnement van Spotify luister je zonder reclame.

Onbeperkt films en series kijken
Voor film en serie liefhebbers zijn er veel mogelijkheden om online een film te streamen. Zo kan je bijvoorbeeld films bekijken via Netflix of Videoland. Beide diensten bieden een grote hoeveelheid films en series aan, voor een vast bedrag per maand. Momenteel is Netflix nog een voorloper voor serie-liefhebbers, omdat deze streaming dienst veel Amerikaanse series in het aanbod heeft. Met Netflix kan je kijken naar Orange is the New Black, House of Cards en vele andere series. Videoland ook druk bezig om dit ook uit te breiden met Nederlandse series, zoals Zwarte Tulp. Daarnaast zijn bij Videoland vaak de RTL-series eerder te bekijken. Zo was bijvoorbeeld de serie Divorce al een maand eerder volledig te bekijken via Videoland voordat deze werd uitgezonden op televisie.

Onbeperkt boeken en tijdschriften lezen
Naast films en series is het ook mogelijk om boeken en tijdschriften te lezen met de dienst Bliyoo. Met Bliyoo kan je voor een vast bedrag per maand onbeperkt boeken en tijdschriften lezen, een soort online bibliotheek dus! Via de apps kan je 3 tijdschriften offline bewaren, zodat je ook onderweg nog verder kan lezen.