Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Wat is Popcorn time?

Popcorn time is een van de bekendste series en films aanbieder onder jongeren. Waarom? Omdat het gratis is! Met meer dan 1,5 miljoen Nederlandse gebruikers behoren ze tot de top 3 van meest gebruikte On Demand aanbieders van Nederland. Het is gemakkelijk te downloaden en je kunt meteen beginnen met kijken. Je hebt niet eens een account nodig. Er zit echter wel een nadeel aan, het is namelijk illegaal en je hebt een behoorlijk snelle internet verbinding nodig.

Het Film & Serie aanbod van Popcorn Time

Popcorn Time bevat veel films en series, die meteen te bekijken zijn. Het aanbod wordt dagelijks ge-update, waaronder ook veel nieuwe films die nog steeds in de bioscoop draaien. Het aanbod is groter dan andere films en series aanbieders, dit is zo omdat de aanbieder niet voor de inhoud betaald. Popcorn Time biedt illegale torrents aan. Voor films is het een goede keuze, ik ben alleen niet erg te spreken over het kijken van series via Popcorn Time. Veel series staan er maar voor de helft op, en het kan zo zijn dat 2 afleveringen in een seizoen dezelfde inhoud bevatten (2 keer dezelfde aflevering onder een andere naam).

Hoe werkt Popcorn Time

De Lay-out ziet er erg goed en verzorgt uit. Naar onze mening erg professioneel voor iets dat verboden is. Als je op een film klikt krijg je meteen de bijbehorende informatie erbij en de trailer. Een verbeterpunt zou kunnen zijn dat ze een lijst kunnen toevoegen met films die jij wel leuk zou vinden, gebaseerd op je kijk geschiedenis. Popcorn Time is geheel gratis te downloaden voor de pc, telefoon en tablet.

Illegaal

Als je gebruik maakt van Popcorn Time is dit niet geheel zonder risico. Sinds april van dit jaar geldt namelijk een downloadverbod op Popcorn Time. Maar dat weerhoudt de meeste Nederlanders er niet van om het te downloaden. Dagelijks komen er 15.000 nieuwe Nederlandse Popcorn Time gebruikers bij. In veel landen moet je uitkijken met het downloaden ervan, omdat er hoge consequenties aan kunnen zitten, zoals een boete. In Nederland is deze maatregel nog niet van toepassing. In Duitsland zijn de straffen op het downloaden van Popcorn Time al doorgevoerd, als ze erachter komen dat je het gebruikt betaal je een boete van 520 euro. Je kunt dus beter een abonnement op Videoland of Netflix nemen!