Internet vergelijken?

Postcode Huisnummer

Internet vergelijken Alkmaar

Makkelijk en snel de internetproviders in Alkmaar vergelijken? De mogelijkheden op het gebied van aanbieders van internet en tv is groter dan ooit. Van Ziggo tot en met Online.nl, er is veel te kiezen. Internethunter.nl helpt jou via de handige vergelijker. Vergelijk eenvoudigweg de meeste providers en achterhaal het scherpste internetaanbod dat past bij jouw wensen. Direct televisie, internet en bellen met het alles in 1 pakket combineren? Ook dit behandelen we uitvoerig. Tevens verzamel je op deze pagina uitgebreide informatie over zaken zoals 4-in-1 pakketten en gemiddelde kosten.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Gemiddelde downloadsnelheid40Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid22Mb/s
Gemiddeld verbruik350GB p/maand
Gemiddelde kosten€52,00 p/maand
Populaire aanbiederCaiway

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn op dit moment opvallend veel internet providers in Alkmaar die in totaal weer honderden verschillende voordelige TV en internet abonnementen in september 2022 kunnen aansluiten. De speciale korting van de goedkoopste provider, en een welkomstcadeau als een gratis Hue pakket wisselen elkaar in rap tempo af. Op basis waarvan check jijsimpel zo’n goedkoop en goed contract voor internet + TV? Wij van Internethunter.nl helpen jou met vergelijken. Vul hierboven de gevraagde gegevens in, doorzoek de providers die voorhanden zijn en kies meteen het internet + tv pakket met het laagste tarief. Vergeet niet: doorgaans is ADSL-internet in Alkmaar goedkoper dan glasvezel of kabel.

5 praktische tips om te besparen op Internet en TV abonnement
 1. Voeg alle diensten samen bij één internet provider. (Zie ook voordelen van het alles in 1 pakket.)
 2. Kies geen onnodig hoge internetsnelheid. Voor kleine activiteiten heb jij genoeg aan een snelheid tot 100 Mb/s.
 3. Wees voorzichtig met dure extraatjes zoals bijvoorbeeld premium zenderpakketten. Deze pakketten kosten je vaak erg veel geld.
 4. Kies een los internet abonnement zonder TV. Via internet kun je bijna alles kijken (bijv. Film1 of Videoland).
 5. Stop niet met vergelijken. Probeer elk jaar opnieuw te vergelijken om te zien of overstappen loont.

Welke internetproviders zijn er in Alkmaar?

In Alkmaar zijn verscheidene internet pakketten op de markt. Denk aan KPN, Ziggo, T-Mobile of Telfort. D.m.v ADSL, de kabel (coax) en misschien zelfs glasvezel. Bekijken welke goedkope abonnementen in Alkmaar voor jou mogelijk zijn? Voer jouw adresgegevens in, en vergelijk gemakkelijk de huidige internet providers in jouw plaats in september 2022. Bekende aanbieders zijn Tele2, NLE of KPN. Internetaanbieders in Alkmaar bieden degelijke losse internet contracten, TV + Internet pakketten, en niet te vergeten 3-in-1 pakketten. Speciale 4-in-1 pakketten winnen hier ook snel aan populariteit. Aan de hand van een quad play abonnement voeg je ook jouw mobiele telefonie toe.
kpn internet

Internet van KPN

Aanrader: KPN verkoopt in Alkmaar internet en TV. Internet via ADSL of “Glas”, met gratis KPN veilig.

 • Gratis monteurs
 • HD TV-ontvanger
 • Maandelijks aanbiedingen
ziggo internet

Internet van Ziggo

Ziggo verkoopt TV en internet via de traditionele kabel in Alkmaar. Betrouwbaar internet interessante kortingen.

 • Gratis nummerbehoud
 • Programma gemist
 • Factuurkorting
t-mobile internet

Internet van T-Mobile

T-Mobile Thuis brengt je goede internet tarieven in Noord-Holland voor september 2022. Laag geprijsd, prima kwaliteit.

 • Wifi-Service
 • Altijd pauzeren en terugkijken
 • Pakket-voordeel

Prijzen internet en televisie in Alkmaar (tarieven september 2022)

Een goede vraag: wat zijn nu de tarieven van een abonnement voor tv en internet in Alkmaar? Het schommelt doorgaans per postcode. De totaalprijs komt tot stand door factoren als je internetaanbieder (bijvoorbeeld T-Mobile), soort internet (bijv. ADSL), hoogte van internetsnelheid (bijv. 45Mb/s), en overige opties (een extra zenderpakket). Een goedkoop pakket voor TV en internet in Alkmaar is er al vanaf €35 tot deal van €65. Doorgaans is het 3-in-1 abonnement het voordeligste. Check ook alles over Alleen internet pakket.

Populaire pakketten
 • KPN Internet en TV Basis 40 Mb Glasvezel
 • KPN Internet + Bellen 40 Mb
 • Tele2 Internet Basis en TV Light 60 Mb
 • XS4ALL Basic + Bellen 20 Mb
 • T-Mobile Internetten 50 Mb + Bellen Start
 • T-Mobile Internet 100 Mb


internet vergelijken alkmaar

Overstappen van TV en internet provider? Dat is zo gepiept!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Binnen 5 minuten providers vergelijken en overstappen

 1. Begin met de postcodecheck

  Voordat je gaat beginnen met internet vergelijken in Alkmaar is het goed om gelijk de postcodecheck uit te voeren. Aan het begin van de pagina kan je jouw adresgegevens invullen (postcode + huisnummer). In de volgende stap wordt je doorgestuurd naar de vergelijker. Je ziet op deze plek exclusief de abonnementen van aanbieders die beschikbaar zijn in jouw wijk.

 2. Een internetpakket kiezen

  In de basis moet je uitzoeken wat je precies nodig hebt. Is Internet Only voldoende? Of een deal inclusief TV? En wat zijn je wensen m.b.t. vaste telefonie? Wanneer je weet wat je zoekt kan je nog beter een alles-in-1 pakket of internet + TV gaan vergelijken. Bovendien geven we jou de tools om unieke premium-zenders (denk dan aan OOG TV) aan te klikken. Bovendien kan je aangeven of je interesse hebt in specifieke diensten als tv programma’s opnemen, extra zenderpakketten, uitzending gemist.

 3. Gewenste internetsnelheid

  Wat ook een belangrijk onderdeel is: welke internetsnelheid heb je nodig? Dat wisselt tussen de 50 mb/s en 350 mb/s. De snelheid die bij jou past hangt af van verscheidene factoren. Is internet voor jouw van belang voor het basisgebruik als bijvoorbeeld youtube films kijken, browsen op het internet, nieuwswebsites lezen, mail checken? Stream je regelmatig video’s via NPO of Pathé Thuis? Spelen huisgenoten multiplayer games als Football Manager? Betreft het een groot of klein gezin? Ben je bezig met upload of downloaden van bestanden? Internethunter.nl biedt ondersteuning! Kies de optie ‘welke snelheid kiezen’? Daar vind je info betreffende de maximale snelheid die wij aanbevelen voor kleine en grote gebruikers.

 4. Tarieven internet abonnementen vergelijken

  In het geval je het gewenste pakket en beschikbare snelheid ingevuld hebt kan het vergelijken van tarieven beginnen. De aanbieders zijn veelal weergegeven op basis van prijs per maand. De voordeligste internet provider komt als eerste naar voren. Een speciaal actietarief is al meegenomen in de prijs per jaar. Meerdere leveranciers bieden een vaste korting, of bieden alternatieven. Ze hanteren het eerste half jaar een korting van €10.

 5. Overstappen van internetprovider

  Indien jij achterhaald hebt wie de beste provider van Alkmaar in september 2022 is, kun jij zelf het contract online regelen. Klik op doorgaan (bekijken) en je wordt snel doorgestuurd naar de bestelpagina van deze provider. Completeer het bestelformulier en dien jouw aanvraag in. Vaak binnen 5 minuten afgehandeld. Heb je nog een contract en wil je overstappen? In algemene zin regelt jouw aankomende internetprovider de opzegging van het contract door middel van de overstapservice.


De pluspunten van het alles-in-1 pakket

Erg veel huishoudens overwegen het overzichtelijke alles-in-1 pakket. Met deze constructie ontvang je digitale TV, vast bellen en internet van 1 dienstverlener tegen een vast maandelijks tarief. Momenteel kan dit aangevuld worden tot 4-in-1 pakketten inclusief een mobiele telefonie abonnement. Ook interessant: Caiway speedtest.

 • De maandelijkse lasten gaan omlaag
 • 1 heldere factuur per maand
 • Je hebt te maken met 1 provider voor advies over internet & televisie
 • Combineren betekent gratis extraatjes zoals MB’s uitwisselen met vrienden en familie

internet-vergelijken-online


FAQ: veelgestelde vragen over internet, tv en bellen

Moet ik kiezen voor ADSL, Kabel of Glasvezel?

Dat is allereerst afhankelijk van de resultaten van de postcodecheck. Door het invullen van je adresgegevens (postcode) kan jij zien welke internet verbindingen te bestellen zijn voor jouw woning. Niet ieder huishouden kan een pakket selecteren op basis van (coax) kabel of glasvezel. In algemene zin is ADSL/VDSL wel mogelijk (als glasvezel niet beschikbaar is). Heb je keuze uit alles? In dit scenario zijn snelheid van het internet en de hoogte van de kosten zaken die van invloed zijn op jouw keuze. Het glasvezel netwerk is snel, maar normaal gesproken betaal je wel wat meer ten opzichte van de kabel of ADSL. Wanneer je kiest voor de kabel is er maar één speler: Ziggo. ADSL is meestal de meest voordelige keuze, maar is ook een stuk slomer.

Wat is het snelste internet in Alkmaar?

De hoogste downloadsnelheid heb je via kabel of glasvezel. Op die manier haal je snelheden tot wel 1Gb/s. Dienstverleners als Caiway, Ziggo en KPN innoveren in rap tempo. In de gemeente Alkmaar is nog lang niet elk huishouden aangesloten op glas. Wel beginnen er meerdere projecten voor de uitbreiding van glasvezel. Lees ook meer op www.alkmaar.nl. De snelheid is niet uitsluitend de provider’s verantwoordelijkheid. Ook de apparatuur die je gebruikt (netwerk accessoires, wifi-repeaters) hebben hier invloed op. De werkelijke snelheid kan per buurt anders zijn.

Hoe kan ik mijn contract opzeggen en overstappen?

Wanneer het huidige contract is afgelopen (meestal na 1 jaar) is het mogelijk om over te stappen. De overstap regelen naar andere providers kan iedereen zelfstandig regelen. Gewoonlijk kan dit zonder tussenkomst van de klantenservice. De erkende providers in Nederland (T-Mobile, KPN, NLE, Online, Tele2, Telfort, Ziggo) hebben samen met de overheid een afspraak gemaakt. Misschien ken je het wel als de overstapservice. Op die manier kom jij niet zonder internet. Je moet wel even een nieuwe modem aansluiten. Ook ontvang je hiervoor hulp en ondersteuning (installateur).

Actuele storingen september 2022

Op dit ogenblik is er geen grootschalige storing. In 2022 staan er werkzaamheden aan het netwerk op de planning. Dat kan betekenen een storing bij KPN. Uitbreidingen aan het kabel netwerkdraaien soms uit op storingen bij Ziggo. De betreffende provider weet hier vaak meer over. Via sociale kanalen als Facebook zie je als eerste dat er wellicht onderhoud wordt gepleegd.

Is er in Alkmaar traag internet en WiFi?

De werkelijke snelheid is per woning weer anders. Verscheidene dingen bepalen de snelheid. Neem nu de capaciteit van de kabels en de plek waar de modem staat voor stabiele WiFi. Voor een betere verbinding in garage of tuin kan je een wifi booster of repeater of een wifi-hotspot nemen. De trage verbinding kan ook te maken hebben met applicaties op PC of Smartphone of een modem die onjuist is geconfigureerd. Een speciale monteur kan op afspraak langskomen, en jou voorzien van een betere verbinding.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Maak kennis met de goedkoopste provider in 1801 en stap binnen 5 minuten over

Glasvezel vergelijken Alkmaar

Glasvezel is een dunne vezel gemaakt van glas die lichtsignalen met informatie over grote afstanden kan transporteren. Zodoende haal je supersnel internet tot 750 Mb per seconde. In steeds meer postcodegebieden zien we de optie van glasvezel als alternatief van ADSL/VDSL. Ook in de streek van Alkmaar zijn er meerdere acties aangaande de aanleg van nieuwe glasvezelverbindingen. Voor internet via glasvezel wordt je belast met eenmalige aansluitingskosten plus de reguliere pakketkosten. Het glasvezel internet wordt steeds bekender en populairder en het prijsverschil met kabel is nog klein. Abonnementen met glasvezel zijn beschikbaar vanaf €32,5. Vul de postcodecheck in, en bekijk of glasvezel internet in Alkmaar het overwegen waard is.

Voordelen Alkmaar glasvezel internet
 • Wonderbaarlijk snel internet: snelheden tot wel 1 Gbps
 • Een constant snelle verbinding, altijd service
 • Uploaden en downloaden even snel
 • Je kunt zelf een provider kiezen
 • HD beeldkwaliteit op je televisie

tele2
 • Quadplay opties
 • Ook vaste telefonie
 • Duidelijke tarieven
 • Geen onnodige extra’s
 • Uitgebreide TV-opties
 • Goede korting
 • Met de FRITZ!Box
 • Gratis overstappen
 • Pakket-aanbieding
nle x
 • Collectief aanbod
 • Meerdere abonnementen
 • Overstapkorting

Youfone
 • €0 administratiekosten
 • Ruime keuze
 • Factuurkorting
 • Gratis wifi modem
 • Uitstekende klantenservice
 • Aantrekkelijke welkomstkorting
 • 100% Installatiegarantie
 • Afsluiten in 5 minuten
 • Aantrekkelijke welkomstbonus
fiber-nl
 • Video on demand
 • Ruime keuze
 • Duidelijke maandprijs


Alle plaatsen in deze gemeente